Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] First Mystery's Tutorial

Avenger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój pierwszy Tutorial, więc bądźcie wyrozumiali. Mystery - Avenger, jakby co mam plik .psd ;] Specjalnie dla początkujących, efekt słaby, ale nowicjuszom powinien wystarczyć.

Outcome

15751d3ab14d10cf.png

Zaczynamy, na początek tworzymy nowy dokument, wpisujemy jakie chcemy wymiary tagu, ja wybrałem 350x150 pikseli.

19289935.png

Klikamy "D" na klawiaturze, aby przywrócić domyślne ustawienia kolorów i klikamy strzałeczki, aby ustalić pierwszy kolor na czarny.

76621565.png

Następnie klikamy "Ctrl" i "O", otwieramy nasz render, w moim przypadku jest to snajper z warrocka. Wybieramy narzędzie Magiczna gumka i klikamy obojętnie gdzie na tle - to spowoduje usunięcie go, a pozostawienie samego snajpera.

25036955.png

Kopiujemy naszego snajpera "Ctrl"+"A"->"Ctrl"+"C". Przechodzimy do naszego taga (Okno-na samym dole wybieramy 1) i wklejamy render "Ctrl"+"V".

Ustawiamy go mniej-więcej na środku i wybieramy Blur'a z menu lub klikamy "R" i malujemy lekko po brzegach rendera. To spowoduje wtopienie rendera w tło. Jednak lepszy sposób, którego użyje to: Trzymaj "Ctrl" i kliknij na miniaturkę rendera co spowoduje jego zaznaczenie, następnie Zaznacz->Zmień->Feather ustawiamy wartość na około 5 pxl i klikamy "Shift" + "Ctrl" + "I". Potem klikamy kilka razy delete na klawiaturze.

27438564.png

70491725.png

93744850.png

61069584.png

64895548.png

95285684.png

86832503.png

55171957.png

22436722.png

96803630.png

49820616.png

55930362.png

Teraz tworzymy biały tekst, czcionka Impact 18pxl i kopiujemy warstwę na której używaliśmy GM'ek. Przesuwamy ją nad tekst i prawym klawiszem klikamy "Utwórz maskę odcinania.

87293718.png

Jeśli podobał wam się tutorial, zamieszczajcie tutaj swoje prace i oceny :)

iloverock.png

Opublikowano

Ale efekt końcowy nie najlepszy.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

tiaah;d ^^ outcome slaby, tut ladnie wyjasniony :) najss

Ja:

Ej wiw3k, jedziemy do czarnobyla?

Wiw3k:

Nieee, bo tam aciek grasuje.

Opublikowano
tiaah;d ^^ outcome slaby, tut ladnie wyjasniony :) najss

tym tucie głównie chodzi o ty by kogoś nauczyć a nie zeby zrobić fajny obrazek bo od tego jest dużo innych tutów

76561198001815076.png
  • 10 miesięcy temu...