Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Ban na PL

michal1320

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, ja jakiej podstawie banują na PL? przykładowo lowie na fish bocie na jedym koncie i dostałem bana. i czy reszta kont ktora logowała sie z mojego kompa tez dostanie bany?

Bywalec
Opublikowano

jeżeli wszystkie konta masz na tym samym e-mail to dostaniesz na wszystkie

.

Opublikowano

Dokładnie tak jak UP napisał :) Jeśli wszystkie konta masz o tym samym emailu to zostaną zbanowane i niestety suport Metin2 nie patrzy na to czy używałeś hacku na 1 koncie czy na kilku ich to nie interesuje użycie hacka =Stała nie odwołalna blokada konta ;x

Jeśli jednak utworzone konta masz każde na innym emialu Bana dostaniesz tylko na konto na którym używałeś hacku :)

W przypadku Bana Hosta Na IP -Dostajesz bana na IP :) i nawet zmienne IP nie pomoże dlaczego? ponieważ początek IP nigdy się nie zmienia :)

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Opublikowano

i co ze początek sie nie zmienia? wejsc na konto i tak powinno sie udać, a w sumie nie chodzi tak o konto lecz eq na nim

Opublikowano

ja za fishobota dostalem nietypowego bana bo dostalem na glownym koncie bana za wyzwiska na 2 tygodnie. Lowilem sobie na dropku na fishbocie , zbanowali po po 2 tygodniach znowu glowne konto tylko ze teraz za fb na zawsze a dropek ani reszta konto byla nieruszona. W sumie to nie wiadomo do konca na jakiej zasadzie oni banuja

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Z tego co wiem to za fb nie ma permów, lecz za wyzwiska/oszustwa i inne duperele są.

Tak przeczytałem, ale myślę że nie idzie to na wszystkie konta, chyba że na twoje ip cię zbanowali. :>

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Banują tylko za postacie na tym samym e-mailu i sprawdzają z jakimi osobami handlowałeś - następnie ich ip, jeżeli znajdą w tych osobach też twoje ip to banuję też tamte konta z którymi handlowałeś.

btw. za IP nigdy nie banują.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Tak to prawda , jeżeli masz te wszystkie konta na jednym e-mail to dostaniesz bana na wszystkie konta. Czyli na ip. Bany są jeżeli jakiś gracz ma dowód , że go np. okradłeś , poniżyłeś itp.

xtiger54.jpg

Opublikowano

Jeśli na tym samym IP to wszystkie zalogowane przez twój komputer.

Jeśli na jednym mailu , to wszystkie z tego maila.

d113e6bd9c03f.png

Opublikowano

Banują tez poprzez IP.

Załóżmy, że masz odpalone 10 kont (każde FB) lvl 30, różne e-maile. GM znajduje jedno z nich i widzi, że lecisz na FB, automatycznie patrzy w staty czy są jeszcze jakieś konta z Twojego IP zalogowane w m2 i leci do nich. I nie ma mocnych, lecą bany na wszystkie konta.

Opublikowano

W metinie nie ma takiego czegoś jak ban na ip! Sprawdzają czasy logowań i, czy handlowały 2 konta ze sobą w jednym czasie z jednego komputera (ID komputera nie ip!) Było by to nie sprawiedliwe jeśli 2 osoby grały na jednym komputerze jedna używała cheatów, a druga nie. Druga osoba dostaje bana za free? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...