Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt: BotKreator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez ostatnie kilka dni robiłem mały programik który służy (a raczej może służyć w przyszłości) do tworzenia botów. Interfejs jest bardzo prosty, opiera się na ListView-ie w którym znajdują się polecenia które bot będzie wykonywał, i kilku przyciskach. Po kliknięciu na przycisk 'Dodaj' rozwija się lista funkcji które można dodać do bota.

Projekt można zapisać do pliku / wczytać z pliku.

Po kliknięciu na 'Generuj bota' program utworzy jeden plik exe (interpretator z wszczepionym skryptem). Jeżeli czujecie potrzebę, możecie dodać sobie do niego ResHackerem ikonkę.

Program wygląda tak:

botscreenshot.png

Download & Skan

http://www.speedyshare.com/file/EPRGK/projekt-bot-kreator.rar

(żeby pobrać kliknij w napis 'projekt bot kreator.rar' nad gwiazdkami)

https://www.virustotal.com/file/72218b062d1c4ae30e5e12805ae08b89ff05623878d9d09c35d6a59f7b0b4198/analysis/1328294388/

Proszę o porady / propozycje.

Opublikowano

Czyli właściwie to zwyczajny interpreter prostego języka skryptowego z wbudowanymi kilkoma poleceniami i graficznym interfejsem do tworzenia kodu.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

A może możliwość wczytania z pliku tekstowego? Jedna linijka = jedna instrukcja. Przykład:

#start  <- # ustawia etykietę
mysz_idz 100 100 <- mysz_idz czy inna komenda porusza myszą na x y
mysz_klik lewy <- mysz_klik- ciskaj mysz
tekst Test bota ;p <- tekst i cała reszta w linijce do wyświetlenia
czekaj 2000 <- czekaj i ilość w ms
idz_do start <- idz_do czyli skocz do etykiety, której nazwa to token po komendzie

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

W sumie taki zwykły edytor też dobry pomysł, tylko nie wiem czy to byłoby przydatne, skoro już jest możliwość robienia tego samego przez klikanie na przyciskach. Jak na razie dodałem do programku MessageBox. Mam teraz kilka pytań:

1. Znacie jakiś dobry kompresor exeków, który nie dodaje do pliku 'wykrywalność wirusów'? PECompact jest dobry ale potem wykrywa plik 5 antywirusów no i jest płatny więc nie można by go zaimplementować w programie. Z UPX jest niestety podobnie.

2. Może lepiej byłoby zrobić aby program korzystał z jakiegoś kompilatora np. free pascala i od razu tworzył exeki?

3. W jaki sposób najlepiej byłoby dodać do programu obsługę zdarzeń?

BTW. Tworząc program chodziło mi tylko o to by stworzyć coś prostego w użyciu i całkowicie po polsku. Doskonale wiem że w obecnym stadium program jest raczej całkowicie bezużyteczny.

Opublikowano

Spróbuj mpress.

Ale i tak większość packerów będzie wykrywana na virustotal jako zagorożenie i raczej nic na to nie poradzisz.

Opublikowano

Po co chcesz go czymś pakować? Wykorzystaj zasoby. Zainteresuj się takimi f-cjami jak BeginUpdateResource().

mjut.png
Opublikowano

Pytanie dobre, odpowiedź prosta - żeby plik mniej ważył i żeby nie wykrywało w nim wirusów.

Ale po co mi napisałeś coś o zasobach, to tego nie rozumiem ;) Bindowanie pliku z interpretatorem działa, nie potrzebuje metody jak to zrobić.

Opublikowano

A ile waży obecnie? Binarki d7 nie ważą zwykle więcej niż 500KB co na dzisiejsze czasy jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo niewiele...

Poza tym co takiego miałby antywirus wykryć? Nie ma żadnych sekwencji co najmniej podejrzanych to nie krzyczy. A na false positive nikt uwagi nie zwraca. Wyniki skanowania moich programów z d7 na virustotal zwykle wykazują 0/4x albo do dwóch antywirusów, które mają jakieś podejrzenia. Chyba, że próbujesz coś więcej tam ukryć ;>

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Ukrywam w tym super tajnego wirusa który będzie przejmował kontrole nad mózgami ludzi, ale ciiii żeby nikt się nie dowiedział :>

No dobra, chyba faktycznie nie ma sensu tego niczym kompresować, skoro tak sądzisz.

Ale wciąż czekam na jakąś ciekawą propozycje odnośnie pytania 3 :>

Opublikowano

No nie wiem, takie coś jak np. czy dany plik istnieje, co user kliknął w messageboxie itp. Wiem że to raczej warunki ale przyzwyczaiłem się do nazywania ich zdarzeniami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...