Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] PROSZE...POMÓŻCIE

Bartij2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... :( chciałem sie dowiedziec/spytac,gram w WR i mam okropne lagi pogram chwilke i wszyscy stoja w miejscu i nagle dedam i to prawdopodobnie wina mojego internetu bo mam komputer stacionarny a internet mobilny z Cyfrowego Polsatu (nie mam mozliwosci by kupic nowy) i nie wiem co robic bo pograc sobie nie moge :/ prosze o pomoc,jezeli ktos cos wie niech pisze

TO MOJ SPRZET WIENC KOMPUTER NIE JEST ZA SLABY DO >WR<

procesor : AMD athlon? 64 X2 dual core Processor 5200+,MMX,3D now (2 PCUs)

RAM : 2gb 2x 1 gb

windows : XP home edition

ekran : NIVIDIA GeForce 8600 gt

BLAGAM O POMOC I POZDRAWIAM : BARTIJ2 :( MOJE GG : 9328969 jezeli wiecie cos co moglo by mi pomuc > PISZCIE<

64l7.png

Opublikowano

Według mnie to jeżeli mówisz, że to wina internetu, to kup lepszy internet xD Co tu więcej mamy doradzić?

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Opublikowano

http://www.speedtest.pl/

Zrób test i podaj wyniki.

Jeżeli masz mniejszą prędkość niż podaną w umowie z Cyfrowym Polsatem możesz wystąpić o zerwanie umowy i wtedy kupisz sobie lepszego neta.

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

@UP

Z wyniku, który wkleiłeś wynika, że twój internet nie jest aż tak słaby.

Ping >100 więc do gier w miarę.

Zrób ponowny test później i porównaj wyniki.

Poczytaj tego tutorialka :

http://www.mpcforum.pl/topic/210404-tut-lagi-w-wr-przyspiesz-komputer/

Naprawdę wiele sposobów na zmniejszenie lagów, pingu.

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

Format byłby dobrym rozwiazaniem

''Widzisz prawda jest jedna, prawda jest taka

Ja pamiętam pierwsze kasety Slums Attack

I niestety to przykre, oka nie przymknę

To nie było O.K., to było prymitywne''

Opublikowano

Zrobiłem teraz test i jest o wiele gorszy >>http://www.speedtest.net/result/1751485956.png juz nie wiem co robic czasami naprawde działa szybko internet a czasami bardzo wolno niestety częściej zdaza sie ze wolno :(

a propo tego formata moze by pomoglo bo mialem robionego jakies 1-2 lata temu wienc moze by pomoglo,tylko jest jeden problem nie wiem jak go zrobic jezeli sie ktos na tym zna,piszczie na gg : 9328969

Z GÓRY DZIEKUJE :(

64l7.png

Opublikowano

Zeby sformatować dysk musisz wejść w tryb awaryjny ( F5 przy wlaczaniu kompa )

Wchodzisz na konto admina

Wbijasz do mój komputer > PPM na dysk > formatuj
(zanim klikniesz, załatw sobie sterowniki)

Po formacie resecisz kompa i normalnie sie logujesz.

Szczerze wątpię, że to coś zmieni ale podam ci kilka innych alternatyw:

sposób pierwszy:

przeczyść kompa programem o nazwie "CCleaner"

sposób drugi:

jeśli masz avasta to zamknij mu osłony i zobacz jak chodzi WR

sposób trzeci:

miałem również program który rzekomo zmniejszał lagi. Jak znajdę nazwę to wyedytuję posta i sobie sprawdzisz.

sposób czwarty:

już jako całkowicie opcjonalną rzecz, możesz kliknąć "Check Files" przy pierwszym oknie WR

Coś z tego napewno pomoże, a format powinien być OSTATNIĄ DESKĄ RATUNKU!

no jeszcze jest reinstal systemu :D

PZDR!!!

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

1. CCleaner mam i uzywam ale to nic nie daje

2. mam avasta i wylanczam oslony i rowniez nic

3. jak znajdziesz nazwe to napisz na gg lub PW

4. to zobilem przed chwila ale rowniez nic nie dalo

:(

a co do formata to jakie strerowniki będa potrzebne ? o i "reinstal systemu" moze by pomogl ale ja jestem w tym zielony wienc potrzebuje szczegolowej pomocy :(

64l7.png

Opublikowano

Zależy co masz gdzie poinstalowane. Potrzebny jest napewno do modemu. Jak już masz modem to reszty nie trza bo wszystko jest w necie. Tak to wymagane są:

karta graficzna i dźwiękowa oraz modem. Reszta zbędna bo pościąga się w aktualizacjach. Jak masz czas to spróbuj.

Tutaj masz instrukcję jak zrobić reinstal:

Przed instalacją skopiuj sobie najważniejsze pliki z dysku C gdyż będzie on sformatowany. (najlepiej załaduj je na D). Przyszykuj sobie najważniejsze sterowniki: Graficzna (nVidia, GeForce, ATI..), Dźwiękowa (Realtek - do pobrania z netu) oraz Płyta Główna (MSI, Asus..). Po tych czynnościach musisz zmienić w biosie na bootwanie z CD. W tym celu:

1. Podczas uruchamiania systemu trzymaj "Delete"
2. Odszukaj opcję "First boot device" i z HDD zmień na CD-ROM
3. Zamknij bios zapisując ustawienia.

Teraz komputer uruchomi się ponownie. W tym czasie wsadź płytke z windowsem i poczekaj aż odczyta dane. Dajesz "uruchom ponownie" i w tym momencie zaczyna się instalacja. Dalej postępujesz ze wskazówkami instalatora. Pamiętaj aby PODMIENIĆ SYSTEMY! a nie instalować 2 NA JEDNYM DYSKU! Jeśli jednak zainstalujesz 2 systemy to spokojnie, Zły windows (czyli ten stary) będzie schowany w folderze "OldWindows" lub coś w ten deseń.

PZDR i powodzenia :)

Edit: Tutaj masz program do zmniejszania pingu: http://www.programosy.pl/program,cfosspeed.html

klockilego.png

Opublikowano

Wielkie Dzieki jutro sproboje zrobic ...

Jeśli nie znasz sie na tym, to nie polecam ci robic formata. Tak wgl to masz plytke do windowsa? Bo bez niej tego nie zrobisz, chyba, że szybkiegp formata(na lapkach, bo pc nie mam, to nie wiem czy sie tak da). Jak wlaczasz komputer, to naciskasz f8, czy f10, nie pamietam. Powinno byc takie cos jak "napraw komputer". Wybierasz to, pozniej wchodzi i powinno byc hdd recovery, czy cos takiego bierzesz to i czekasz. Po tym nic nie musisz robic, zadnch sterownikow instalowac itd.

10 more

Opublikowano

@Up, kolego. Albo tłumaczysz szczegółowo, albo po łebkach.

A Formata tylko i wyłącznie robisz w trybie awaryjnym, kiedy żaden program z niego nie korzysta. Nie formatuj jako FAT.

klockilego.png

Opublikowano

Przy kupnie komputera dostalem płyty so sterwonikow dzwieku grafiki i jakies tam jeszcze płyty od windowsa

64l7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...