Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak skonfigurować router TP-Link TL-WR841N aby serwer gracze mogli wejśc na serwer metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zrobiłem serwer metin2 bez hamachi na routerze TP-Link TL-WR841N. Mam dwa komputery w domu, jeden laptop który jest połączony bezprzewodowo z routerem i drugi komputer, ktory jest podłączony z routerem TP-Link TL-WR841N, gdy wchodze na serwer poprzez laptop wszystko super pięknie działa, gdy wchodzę przez komputer także pięknie działa, lecz gdy gracze wchodzą pisze im błąd podczas połączenia z serwerem.

Moim zdaniem to problem z portami, ponieważ nie widziałem tutu jak je odblokować poprawnie na tym routerze.

P.S. Proszę o tuta video lub pisanego jak poprawnie skonfigurować porty na wszystkie channele: 1,2,3,4 na tym routerze: TP-Link WR841N

Serwer zrobiony na plikach 2010 sherera (te podobne 2010 tylko ze mają skrypty z instalacją plików oraz odpala się BSD by sherer nie za pomocą Virtual PC lecz za pomocą VirtualBox.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/142083-lista-poradnikow-nt-tworzenia-serwerow/

Szukaj odpowiedzi w rubryce TWORZENIE SERWEROW. Tam masz kilka tematow nt. odblokowywania portów.

Jakiego gracze lunchera używają ? ;x

Pomogłam? Daj: "Lubie to"

Opublikowano

Ustaw sobie statyczne IP w komputerze i w routerze przekieruj porty z tego IP wewnętrznego na zewnętrzne routera.

Myślę, że powinno pomóc ;)

Szukam grafików, questerów Metin2, koderów www, skrypterów, programistów visual c++, c++.
Techników od bazy danych, systemów linuksowych( głównie FreeBSD).

[email protected] - > Pisać - > Rozpatrzę propozycje :)

Opublikowano

Do modemu ip dajesz w netmask chyba jak dobrze pamietam 255.0.0.0 a na routerze inne.. nie pamietam jakie. znajde i dam edita

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

a co mam zrobic w BSD ? przy wpisaniu sysinstall wchodzę w configure, networking, interface, potem klikam no , a potem yes ? czy tez no, tak jak przy serwerze hhamachi ?

Opublikowano

Kiedyś spróbowałem wyjaśnić w tym temacie jak to się robi:

http://www.mpcforum.pl/topic/526004-pytanie-no-hamachi-tell-me-how/

Znajdź podobne opcje na routerze co ja mam w swoim i spróbuj czy hula :)

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...