Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jak grać na dużych mapach?

m_smok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ech, nie potrafię na dużych mapach... Kiedy chcę grać snajperem to nikogo nie widzę, a jak już widzę, to nie mogę trafić, kiedy chcę grać technikiem to w nic nie mogę trafić, a jak już trafię to max jeden raz, a to nie wystarczy, aby dostać punkty, a kiedy chcę grać szturmowcem lub wsparciem, to nie mogę nikogo znaleźć, a kiedy chcę latać to odrazu mnie rozwalają. 70% mojego grania spędzam na dużych mapach, bo chcę się nauczyć na nich grać, a jakoś mi na nich nie idzie. Możecie podać jakieś rady jak grać na dużych mapach? 35h grania i 19 poziom to nie jest zbyt dobry winik. Na małych i średnich mapach idzie mi jakoś, ale na dużych to jest tragedia... Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Wszystkie mapki są duże na conquest'cie czyli podbój i chodzi Ci o nie.

NIe lataj za przeciwnikiem po całej mapie!

Lataj do flag i zdobywaj je, jak przeciwnik się skapnie, że jego baza jest atakowana, to sam do cb przyjdzie, a może nawet ze szczęściem 2 zespoły (1 zespół=4 graczy).

A bronieniem flag jest trudne, a szczególnie jak kontrolujecie wszystkie flagi, bo albo rysykujesz i idziesz dalej zostawiając baze na zagladę, albo pilnujesz jednej, co nie jest wedłóg mnie opłacalne. Najgorsze jest w bf'ie to, że idziesz przez całą mapke po to, aby dostać kulkę miedzy oczy od snipera :D I TO JEST PIĘKNE :)

Na dużych mapkach, a zwłaszcza na kaspian border nie poruszaj się pieszo, to jest ryzykowneijsze, bo wroga w lesie nie widzisz, a drógi powód jest taki, że szybciej się poruszasz :)

Jeżeli pomogłem nie zapomnij kliknąć "Lubie to" :)

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1

Opublikowano

Gdy grasz na mapach typu kaspijska granica, ognista burza szukaj serwerów minimun 32 a najlepiej 64 jeździł pojazdami np. czołgiem ludzi szukaj tam gdzie przejmują flagę. np na ognistej burzy lataj obok punktu "c" lub "a" stacja paliw, a jeśli chodzi o kaspijską to szczyt wzgórza.

mjwpat.png

Opublikowano

Ech, nie potrafię na dużych mapach... Kiedy chcę grać snajperem to nikogo nie widzę, a jak już widzę, to nie mogę trafić, kiedy chcę grać technikiem to w nic nie mogę trafić, a jak już trafię to max jeden raz, a to nie wystarczy, aby dostać punkty, a kiedy chcę grać szturmowcem lub wsparciem, to nie mogę nikogo znaleźć, a kiedy chcę latać to odrazu mnie rozwalają. 70% mojego grania spędzam na dużych mapach, bo chcę się nauczyć na nich grać, a jakoś mi na nich nie idzie. Możecie podać jakieś rady jak grać na dużych mapach? 35h grania i 19 poziom to nie jest zbyt dobry winik. Na małych i średnich mapach idzie mi jakoś, ale na dużych to jest tragedia... Z góry dziękuję za pomoc.

jak chcesz mogę Cie nauczyć grać co i jak powiedzieć co do snajpera ;) napisz mi na gg: 8066749 lub skype: hipekpolice

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...