Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Ashe

Astralnorde

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie !

Dzisiaj zaprezentuję Wam mój build pod Ashe.

Można ją kupić za 450 IP, lub za 260 RP

Spis treści:

1. Skille

2. Spells & Masteries

3. Co kupować

4. Runy

5. Wady i zalety

1. Skille:

Ashe to typowa postać pod siłę i prędkość ataku.

Lodowa strzała - 3, 8, 10, 12, 13

Salwa - 1, 4, 5, 7, 9

Sokole Oko - 2, 14, 15, 17, 18

Zaczarowana Kryształowa Strzała - 6, 11, 16

2. Spells & Masteries

Masteries:

10024009778411073833.jpg

Oczywiście tabela jest ustawiona pod przywoływaczy z 30 levelem

Spells:

heal.png

Heal

Spell dostępny od 1 poziomu. Leczy od 165 do 590 zdrowia.

ignite.png

Ignite (podpalenie)

Spell, który przeznaczony jest do dobijania. Zadaje małe dmg, lecz częste dmg. Dostępny od 7 level'a przywoływacza.

lub

flash.png

Flash

Spell dostępny od 12 level'a przywoływacza, teleportuje nas w stronę naszego kursora myszy

3. Co kupować?

berserkers-greaves.gif>>infinity-edge.gif>>phantom-dancer.gif>>last-whisper.gif>>the-bloodthirster.gif>>guardian-angel.gif

4. Runy

greater-mark-of-desolation.png

Greater Mark of Desolation x9

greater-seal-of-resilience.png

Greater Seal of Resilience x9

greater-glyph-of-celerity.png

Greater Glyph of Celerity x9

greater-quintessence-of-desolation.png

Greater Quintessence of Desolation x3

5. Wady i zalety

Wady:

-Mała ilość hp

-Słaby Magic Resist oraz mało armora

Zalety:

-Spowolnienie w skillach

-Skill, który może przelecieć przez całą mapę i uderzyć całą grupkę graczy (jeśli w niej są), jeśli nie pojedyńczego

-Jeśli jesteśmy nafeedowani krytyki wchodzą niesamowite oraz prędkość ataku też mała nie jest.

Jest to mój pierwszy poradnik, a więc proszę jeśli coś źle napisałem to proszę o PORADY. Dziękuję i pozdrawiam. !

Opublikowano

Da fak is dat?

Starks fervor na ashe?! Kolego, przyznaj, jaki masz poziom?

Do survi dałeś jej tylko banshee i to na koniec, a przed tym? Zdechniesz z 10 razy.

Po choyy AD Carry Flash i Ignite? AD Carry must have heal/cleanse + Flash.

'Ashe to typowa postać pod siłę i prędkość ataku. A więc skille jej nie są zbyt silne.' Tia, ale z W potrafi na początku zadać 150 Dmg, mało...

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@Menestero

Mój poziom w grze to 24, a ogółem na temat gry no nie zbyt wysoki.

Staram się jak najwięcej się, dowiadywać na temat wszystkich postaci, ale widocznie mi nie wychodzi.

Opublikowano

widocznie?! Beznajdziejne itemy i za malo porad oraz opisow.

@up2 po **uj ci na survi? Ashe jest range wiec tylko ad i as a w tf sie nie wbijasz. Wystarczy life steal i jestes op. Wiem to z wlasnego doswiadczenia ta postacia

a i to ze ktos nie ma 30lvla to nie znaczy ze nie wie nic o postaciach, ja mam 22 a i tak te genialne buildy 30lvlow ssa palki

Opublikowano

@Menestero

Mój poziom w grze to 24, a ogółem na temat gry no nie zbyt wysoki.

Staram się jak najwięcej się, dowiadywać na temat wszystkich postaci, ale widocznie mi nie wychodzi.

To nie pisz poradników.

Opublikowano

temat zalozony dzis masterki z przed roku...

@edit

build slaby buty powinny byc berserki. starks strasznie spieprzyli ten item ale nawet przed nerfem bylby nieoplacalny dla ashe. porada do wszystkich buildow rozumiem ze build to same itemy ale napiszcie dlaczego akurat to , jaki item w jakiej sytuacji brac bo jak jest przewaga ad to nie wezmiesz tych samych itemow gdyby byla przewaga ap. na mpc byly chyba tylko 2 dobre buildy ;D

Opublikowano

Ten łuk z armor penetrą lepiej zamienić na Frozen Maleta. Survi + dmg.

Exhaust > Ignite.

Exhaust > Ignite? Aha. Ciekawe jak będziesz uciekał skoro flash da więcej, niż sam exhaust, poza tym na ad carry przeważnie daje się Heal'a i Flash'a.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Czy ja powiedziałem że rezygnuje z flasha ? z Exhaustem spokojnie wygrywasz 1v1, a co Ci ignite da jak trynd po 1000 siupie? z Exhaustem po ~200 a ty się wiecej healasz z z dmg ...

he?

Opublikowano

Na ad carry jak jestem premade z supportem to biore heal'a & flasha a on exhausta. Dlaczego? Ano dlatego, że heal mi jest bardziej potrzebny i doda mi jego pełną wartośc a nie tylko połowe. Exhaust i tak będzie trwał tyle samo.

Piona.

Opublikowano

Czy ja powiedziałem że rezygnuje z flasha ? z Exhaustem spokojnie wygrywasz 1v1, a co Ci ignite da jak trynd po 1000 siupie? z Exhaustem po ~200 a ty się wiecej healasz z z dmg ...

No raczej zrezygnowałeś skoro napisałeś "Exhaust > Ignite". Nie rouzmiem o co Ci chodzi w "a co Ci ignite da jak trynd...", skoro nie proponowałem ignite'a, lawl? Czy w każdej grze jest trynda? Wątpię. Poza tym - co za debil na rankedzie by feedował tryndę, lawl.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...