Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Dokładny poradnik czy coś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pewien problem poniewaz szukam jakiegos dokladnego poradnika ktory od podstaw opisuje jak postawic serwer Mt2 dedykowany , moze takiego nie ma albo nie dokladnie szukam dlatego prosze was o pomoc w postaci podania linka takiego posta jezeli takowy jest

Etc. Chodzi mi o to ze by bylo tam napisane jak od zera postawic serwer dedykowany ewentualnie moze byc jak ten serwer kupic i z kad i jak to wszystko zrobic + jak potem odpalic

ps ; co ile mozna robic refresha?

Pozdrawiam

Opublikowano

A jest jakis taki poradnik ktory opisuje jak wykupic te vps i potem co z tym zrobic na jakiej to zasadzie dziala??

Opublikowano

Na razie spróbuj zrobić serwer Hamachi, nie bierz się za dedyki, bo i tak Ci to nie wyjdzie. Żeby zrobić dedyka trzeba mieć trochę praktyki.

Opublikowano

Tak jak @up.

Do serwerów dedykowych trzeba mieć team (chyba że sam wszystko ogarniesz ale wątpię)

Lepiej pobaw się na hamachi,

Serwer dedykowy to masz tylko i wyłącznie maszynę na swoje usługi.

Czyli np. nawet windows'a możesz na nim zainstalować i grac sobie w mario :D

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Z Serwerami hamahi mam juz mniej wiecej obcykane bo bawie sie z nimi od 3 lat...

chcialbym zaczac cos na serio tylko nie ogarniam tych vps/dedykow jaka ta maszyna wlasnie jest

i dlatego pisze tego posta

Opublikowano

dedyk/vps.

można powiedzieć że to jest tak jak komputer, tylko że nie przejmujesz się tym że się spali itp.

Dostajesz tylko i wyłącznie maszynę, (komputer).

a potem trzeba a nim zainstalować FreeBSD i można robić serwer.

W poradniku co podałem wyżej masz opisane mniej więcej jak to ma wyglądać.

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...