Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jestem Newem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ej o co chodzi w world of warcraft wytłumaczcie mi skróty jakie są w Wowie bo np w Silku są nukery hybrydy to w Wowie tez coś może być i jaka rasa i te inne jest najlepsze rozdaje 5*

poprawiłem błędy

Opublikowano

Nie sry za orty tylko Mozilla Firefox podkreśla Ci błędy i masz je poprawiać, bo aż oczy bolą...

W WoWie tez są, że tak to nazwe zadania w zespole - DPS(nuker), Healer, Tank:

DPS: Każda jedna klasa

Tank: Warrior, Paladyn, Death Knight, Druid

Healer: Paladyn, Druid, Priest, Shaman

Jak cos zapomniałem, to sorki :)

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

@Rhasta

Dokładnie, ale nie chciałem tego tak ujmować, musimy się pogodzić, że moderatora nie ma i powstają coraz to nowe tematy:

"jaka postaćć jest najlepsza, dopiero zaczynam grem i chcialbym byc najlepsiejszy"

userbarwb.png

Opublikowano

Nie wiem jak innym ale mi otwiera się nóż w kieszeni jak widzę takie posty. Między innymi za banowanie takich ludzi wyleciałem, ale imo zło trzeba tępić. Dziękuje za uwagę.

Dział WoW [*]

Opublikowano

I że on niby ma 222 posty? Bez jaj, dobrze że ich wcześniej nie widziałem... Powinna byc opcja - Zreportuj Analfabete 0,o

userbarwb.png

Opublikowano

ale chyba to bez różnicy na jakiej klawiaturze piszesz, skoro ty piszesz - SOM, BENDOM, jak nie chcesz pisać polskich znaków to nie pisz, napisz sa, beda

userbarwb.png

Opublikowano
Ej o co chodzi w world of warcraft wytłumaczcie mi skróty jakie są w Wowie bo np w Silku są nukery hybrydy to w Wowie tez coś może być i jaka rasa i te inne jest najlepsze rozdaje 5*

poprawiłem błędy

OWNED :lol:

Muszed przyznac, ze i ja podobnie jak zaczynalem grac w wow to ciezko bylo ogarnac sytem w grze i slownik, ale tylko w pierwszych dniach. :lol:

Jestem Newem

Dziwny jest ten swiat, naab

Opublikowano

Jak zaczynasz gre to wybierz tą klase i rase co ma twój kolega albo ci sie podoba bo potem bedzie:

"Jak mi doradziliście, wybrałem xx xx a przegrywam z xx xx na tym samym lvlu" itp

76561198001815076.png
Opublikowano

chcesz byc Imba i wygrywac ze wszystkimi to graj Frost Magiem ...

userbarwb.png

Opublikowano
"Jak mi doradziliście, wybrałem xx xx a przegrywam z xx xx na tym samym lvlu" itp

Sam lvl tu ma nie wiele znaczenia, liczy sie skill i eq

Opublikowano

Warlock'a nazywa się lock ;)

DPS(DPS - Damage Per Second) Najlepszy dps robią z reguły Hunter'zy ,mage'owie, warlock'y ,druidzi (w munkinie),shaman'owie

Najlepszymi Tank'ami (czyli osobami ,która biorą na siebie mobka i na nich siedzi podczas insty bądź raidu) - warrior ,palladyn ,druid (w bearze)

Healer (czyli osoba ,która leczy) healować mogą:druidzi ,palladyni ,priest'ci i shamkowie ;>

a zresztą wejdź na stronę:

wow-space.info/wow/skroty

Opublikowano

@up

Jaki sens pisac to samo co pisałem wyżej?

Dlaczego wymieniłeś dane klasy do DPS'u ?

Jak jesteś upośledzony to i grając "najlepszą" klasa bedziesz robic najmniejszy DPS. Wszystko zależy od sprzętu i umiejetności...

IMO frost mage jest najlepszy na pvp ... Najlepsza przezywalnasc, duzo stunow, czarow pozwalajacych uciec etc

najlepszymi tankami są: ... dlaczego najlepszymi? nie wymieniłeś tylko DK, który moim zdaniem jest dobry, bo ma dużo armora i HP ;s

userbarwb.png

Opublikowano
@up

Jaki sens pisac to samo co pisałem wyżej?

Dlaczego wymieniłeś dane klasy do DPS'u ?

Jak jesteś upośledzony to i grając "najlepszą" klasa bedziesz robic najmniejszy DPS. Wszystko zależy od sprzętu i umiejetności...

IMO frost mage jest najlepszy na pvp ... Najlepsza przezywalnasc, duzo stunow, czarow pozwalajacych uciec etc

najlepszymi tankami są: ... dlaczego najlepszymi? nie wymieniłeś tylko DK, który moim zdaniem jest dobry, bo ma dużo armora i HP ;s

Bo lubie cie wkurwiać ? pasi?... Wytłumaczyłem co oznacza dps i wali mnie kto jest dokładnie najlepszymi ,a chodziło mi o to ,aby podkreślic kogo użyć jako dpsman'a lub tanka bądź healera. Moje upośledzenie jest moją sprawą ,lecz mam złą wiadomość ,bo niestety nie jestem upośledzony.

Opublikowano

z4522752X.jpg

Komu niestety, temu niestety, ja bym się cieszył na twoim miejscu.

userbarwb.png

Opublikowano
Warlock'a nazywa się lock ;)

DPS(DPS - Damage Per Second) Najlepszy dps robią z reguły Hunter'zy ,mage'owie, warlock'y ,druidzi (w munkinie),shaman'owie

Najlepszymi Tank'ami (czyli osobami ,która biorą na siebie mobka i na nich siedzi podczas insty bądź raidu) - warrior ,palladyn ,druid (w bearze)

Healer (czyli osoba ,która leczy) healować mogą:druidzi ,palladyni ,priest'ci i shamkowie ;>

a zresztą wejdź na stronę:

wow-space.info/wow/skroty

To chyba każdy wie grający w mmorpg...

76561198001815076.png
Opublikowano

WoW - World of Warcraft oczywiscie ;-)

Kazda z klas ma skroty

Druid - Drood, Drod, Drut (Polski skrot, bez skojarzen -.- ),

Hunter - Hunt

Mage - Mag (Czy Mage nie jest juz dosc krotkie?)

Paladin - Pala, Pal, Palek (Polski skrotCIK)

Priest - Nie pamietam czyzby jakies mial :O

Rogue - Rog (Czasami sie z tym spotkalem), Rogal (7Days)

Shaman - Sham, Shammy, Szamek (Shamek, Polski)

Warlock - War (Czasami tez sie spotkalem i mylilo mi sie z warkiem a potem nie wiedzialem o co chodzi), Lock

Warrior - War, Warek (Polski skrotCIK), Warr

Death Knight - DK

Moga byc najrozniejsze skrocenia pelnych nazw, jak bedziesz wiedzial ze chodzi o klase to pokombinuj troche.

Powinienes niektore z tych skrotow znac poniewaz grales w silka ale i tak opisze

HP (Health Points) - Punkty Zycia

MP (Mana Points) - Punkty Energii magicznej

Mob - Stwor z ktorym sie bijesz

NPC - Czlowiek (Komputerowy) lub Stwor z ktorym mozesz gadac lub kupywac sprzedawac itemy

HEAL(ER) - Klasa (Healer) lub Spell (Heal) (Zaklecie) ktore leczy.

DPS (Damage Per Second) - Moze byc uzyte w roznych znaczeniach.

A) Mowi ci ktos ile zrobiles DPS* / Pyta sie ile zrobiles DPS*

B) Oznacza klase/talenty jaka/jakie wybrales

DPS znaczy to Damage Per Second, czyli Obrazenia na sekunde, Srednia twoich obrazen na sekunde.

DPS moze tez znaczyc ze twoje talenty sa w klase do dps lub twoja klasa jest DPS

NP. Paladin moze byc Healerem, Tankiem i DPS. Rozni sie to talentami i itemami

TANK - Tank to czlonek grupy ktory bierze na siebie hity moba (nie musi byc to mob ale glownie to jest) ma On glownie bardzo ciezka zbroje (Dzieki czemu dostaje jak najmniej obrazen) oraz ma duze zapasy zycia dzieki czemu moze jak najdluzej przezyc

Instance (Insta, Instancja) - Jest to miejsce w ktorym sa specjalne typy Mobow a co za tym idzie dropia jedyne w swoim rodzaju itemy (Baaardzo dobre :) ) w WoWie sa 2 typy inst. Zwykle (Party) i Zaawansowane (Raid)

Party - Jest to grupa maksymalnie 5 osob ktorzy robia zwykla inste, glownie sklada sie ona z 1 healera, 1 tanka i 3 dps-ow

Raid - Jest to grupa od 5 do 40 osob (Choc nie koniecznie) ktorzy robia Inste trudniejszego poziomu

MT (Main Tank) - Jezeli robisz jakis Raid w Raidzie (Jak i w party) moze byc pare tankow, MT (Glowny Tank) Jest glownie tankiem ktory ma najwieksze zapasy Armora (Punkty zbroi) i jak najwiecej zycia (HP)

MP5 (Mana Per 5) - MP5 jest to ilosc many ktora jest zwracana co 5 sekund

Duzo spelli (Tak z 3/4) Ma rowniez wlasne skroty ale je musisz odkryc sam

Czy o czyms zapomnialem :) ?

Przyokazji jezezli jestes nowy chce ci przypomniec ze jezeli bedziesz uzywal danej postaci w jakims celu to kazda z ras ma specyficzne Staty (Wiecej HP/Wiecej many/Wieksza szansa na Crit-a itd.)

Jak czegos nie wiesz pytaj

Moj internet w niemczech:

232431327.png

(Komp jest do dupy ale internet, mioodzio.)