Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Prosze o pomoc.Dziwne lagi.

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcialbym sie was forumowiczow zapytac cz wiecie albo mieliscie kiedys takie lagi? Juz wam tlumacze o co chodzi.Rozpoczyna sie bitwa srednio fpsow mam 17 ping 60-75 wiec moze byc.Naciskam klawisz W a czolg zareaguje po jakis 10sekundach i tak na wszystko reaguje.Raz nawet nacisnolem klawisz W i A to czolg przez pol bitwy jezdzil do okola... Dodam tylko ze kiedys jak mialem stara karte graficzna ( ATI RADEON 9600 pro ) nie mialem takich problemow.Komputer czyszcze co 3 dni Ccleanerem do WoTa mam te wszystkie pliki na zwiekszenie fpsow itp czyli usuniecie dymu,otoczki,drzewa nieruchome itp Posiadam tez wszystkie net frameworki 2,3,3.5,4.Mam tez service pack 3.Moze jak zmienie service pack na 2 nie bedzie tych lagow?

Moja specyfikacja komputera:

Procesor : Intel pentium 4 2.66ghz oc 3ghz

Karta graficzna : ATI RADEON 9550 128mb oc 464/235

Ram : 2x 512mb

Internet : Radiowka ;/ 2mb

Za kazda odpowiedz bedzie like.A za pomoc ktora pomoze usunac mi te lagi dzienny limit like.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

lol jak masz internet 2mb to co się dziwisz, ja mam internet bezprzewodowy podłączony do rutera 54mb i wszystko jest OK

Opublikowano

To napewno nie jest wina internetu.Po pierwsze ping 60-80 po drugie kiedys jak gralem bylo wszystko wporzadku :)

Opublikowano

Więc o ile jeszcze nikt nie zauważył waga pakietów przesyłanych w ciągu jednej bitwy to ok. 500kb - mało, czyli z Twoim netem coś takiego powinno się przesłać w 2s.

Wstukaj w konsoli:

ping google.pl
ping wp.pl

i podaj swój ping. Podaj też swój ping jaki masz w grze.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

W jaka konsole mam to wpisac?

ping google.pl

ping wp.pl

Opublikowano

2MB nic nie znaczy to może być dobrze i źle wszystko zależy od dostawcy. To jest radiówka i z doświadczenia wiem że nie każdy dostawca radiówki dostarcza dobry internet.

Tak jak wyżej napisali sprawdź pingi do np gogle (Start - Uruchom - wpisz CMD i tam wpisuj to co podali wyżej)

Po drugie twoja grafika jest już trochę delikatnie mówiąc leciwa (Stara) 128Mb to zdecydowanie mało dla tej gry na tekstury.

Napisz jeszcze na jakiej rozdzielczości odpalasz grę, przy tej karcie odpalaj na najniższej możliwej.

imetin_logo.png

Opublikowano

Popisalem z tk371 na gadu i wpisalem te komendy do konsoli.Tk powiedzial ze mam dobry ping dodal potem ze mam zrobic reinstala.Zrobilem.Odpalam gre i nie ma tych lagow :D Chyba juz wiem przez co mialem te dziwne lagi.Instaluje te pliki do zwiekszenia fpsow nie ruszajace sie drzewa itp i to przez to mi sie zdaje.Zaraz znowu zainstaluje te dodatki i sprawdze cz beda te lagi.Bo bez dodatkow nie mam tego.

PS.Tak to od tych dodatkow.Uruchomilem gre bez dodatkow bylo dobrze.Zainstalowalem nie ruchome drzewa i byly lagi.

Opublikowano

Po pierwsze ram. Po drugie radiówka! Radiówka, ponieważ w zimie traci prędkość tak samo jak w czasie burzy.

Dodam, że sam mam 2,4 mb ale mi śmiga bo stacjonarny..

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Popisalem z tk371 na gadu i wpisalem te komendy do konsoli.Tk powiedzial ze mam dobry ping dodal potem ze mam zrobic reinstala.Zrobilem.Odpalam gre i nie ma tych lagow :D Chyba juz wiem przez co mialem te dziwne lagi.Instaluje te pliki do zwiekszenia fpsow nie ruszajace sie drzewa itp i to przez to mi sie zdaje.Zaraz znowu zainstaluje te dodatki i sprawdze cz beda te lagi.Bo bez dodatkow nie mam tego.

PS.Tak to od tych dodatkow.Uruchomilem gre bez dodatkow bylo dobrze.Zainstalowalem nie ruchome drzewa i byly lagi.

Dziwne. Czy wszystkim osobom laguje przez te drzewa ?

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Po dluzszej obserwacji to przez program wot booster (jakos tak).Zawsze jak przed bitwa uruchomie wot booster i przeczyszcze nim ramy to sa te lagi.A jak nie uzyje go przed bitwa to nie mam tych lagow.

Opublikowano

Crisp nie rozumiem.Czyli co mam robic ? Kiedy mam wyczyszczac ramy?

Opublikowano

Lol mi was :D mam 1mb gram na amerykańskim serwie mam 120ping i śmiga wszystko ładnie

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Jeśli odpalasz ten program przed włączeniem gry będzie aktywny od początku, jeśli po tym jak pokazało ci garaż po pierwszej bitwie.

Opublikowano

2x up

Chciales napisac 1gb ram.A ile masz srednio fpsow? Podaj pelna specyfikacje komputera.

Opublikowano

No wlasnie :) Sie nie dziwie ze smiga jak masz taki sprzet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...