Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karalne?

saints

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ pisał do (kolegi) z gry czy mi porzyczy ebo 9. I że zabardzo mi nie ufa chciał mój numer tel. Dałem mu i potem mi porzyczył to ebo +9 czyte 0 slotów. Czy teraz może mi coś zrobić jak mu nie oddam? Nie wiem namierzyć(Wiem, wiem, trochę za dużo powiedziane ^^), pójść na policje czy coś?

Czy mogę spokojnie go oje*ać i grać dalej? :)

Za pomoc lajki.

Dodam że numer który mu podałem jest na umowę.

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ pisał do (kolegi) z gry czy mi porzyczy ebo 9. I że zabardzo mi nie ufa chciał mój numer tel. Dałem mu i potem mi porzyczył to ebo +9 czyte 0 slotów. Czy teraz może mi coś zrobić jak mu nie oddam? Nie wiem namierzyć(Wiem, wiem, trochę za dużo powiedziane ^^), pójść na policje czy coś?

Czy mogę spokojnie go oje*ać i grać dalej? :)

Za pomoc lajki.

Dodam że numer który mu podałem jest na umowę.

Gratuluje koledze Bestfrienda.

Porzyczy???Rzeczywiście masz problem.

Nic ci nie może zrobić,ewentualnie na jego miejscu jeżeli jest taka możliwość poturbowałbym cie.

Opublikowano

Szczerze ? - nie popieram kradzieży lecz zawsze możesz zablokować jego nr - nie bd. mógł do Ciebie dzwonić/sms'ować. Wcześniejsza kradzież twoich przedmiotów/yang przez tego gracza jest argumentem. Taki przedmiot nie jest warty powyżej 200 zł więc prawdopodobieństwo problemów z policją jest znikome.

Opublikowano

Raczej nie będziesz miał problemów z policją, bo oni zajmują się sprawami, w których kwota opiewa na na pewno większą kwotę niż te ebo jest warte. Ale kolegów się nie okrada, no chyba, że.... zemsta ;)

86037955266828501651.jpg

Opublikowano

glupoty piszecie ze na duze kwoty policja sie zajmuje w tv akcja byla co koles rozdawal darmowy chleb i skarbowak sie przychrzanila bo nie rzliczyl sie z rozdawania chleba iny przyklad to ciagniecie po sadach osoby o 1 grosz ktory nie zaplacil przez pomylke zamiast 27 zl i 1 grosza zaplacil 27 zl i o tego 1 grosza go sciagali i mial rozpawe w sadzie

Ps tutaj macie opisane za kradziez batoczyli za mniej niz nawet 1 zl oto link :

http://www.specprawny.pl/przed-sad-za-kradziez-batonika-t2548.html

ebo czyste na alelgro laza wiecej niz ta 1 zl wiec mozesz meic przerabana i to rowno a podales numer fona to nawet jak karte bys wyrzucil to by namierzyli po starych polaczeniach co byly nawet miesiac temu operator by prokuratorze policji udostepnij wiec co pojdziesz siedziec i spytaja sie za co a ty powiesz za kradziez w metinie 2 i bedziesz schylala sie po mydelko w pace xD

Opublikowano

Raczej na policje nie pójdzie - oni się zajmują sprawami powyżej 200zł.

Najwyżej kolega będzie Cię zadręczał telefonami.

czytaj uwaznie dalem linka i rozprawa o niecala zlotowke

to twym rozumowaniem tego co chcial zabic osobe niebeda sciagac tylkoe tego co probowal lub zabil z 10 osob hahaah

Opublikowano

Jezeli to ten sam to nie oddawaj.. jezeli to nie ten sam to oddaj... chyba ze oddaj mu to, nastepnym razem tez Ci zaufa tylko ze wiecej od niego wez i mu zajeb.. ^.- ma sie lep ;D

Opublikowano

Jezeli to ten sam to nie oddawaj.. jezeli to nie ten sam to oddaj... chyba ze oddaj mu to, nastepnym razem tez Ci zaufa tylko ze wiecej od niego wez i mu zajeb.. ^.- ma sie lep ;D

tak wez wiecje i niech trafi na wiecje lat do paki masz lep taki duzy a pusty xD

Opublikowano

Wielcy znawcy prawa, a najlepszy tekst "Raczej na policje nie pójdzie - oni się zajmują sprawami powyżej 200zł.", rozjebało mnie kompletnie(soorki innaczej nie mogłem tego napisać) Policja zajmuje się każdą kradzieża tylko poniżej kwoty 251 złotych nie jest to traktowane jako przęstępstwo tylko wykroczenie i jest innaczej karane. Pozatym kolega może założyć Ci sprawę cywilną, a jeżeli ją wygra będziesz zmuszony pokryć koszty sądowe, odszkodowanie, ewentualne koszty kary czy nawet 100% adokata którego wynajmie Twój kolega. Są to tylko założenia co może się stać, jeżeli poszedł by na policje w sprawie włamania na konto. Jeżeli tylko Ci pożyczył dany item i nie spisał tego u notariusza to nic nie może zrobić. :) Mimo wszystko jestem zdania, że kolegów się nie okrada.

:)
Opublikowano

Kradzież jest wtedy uznawana kiedy 2 strona zabrała sobie sama bez pozwolenia i wiedzy.

W przypadku w którym przedstawiłeś nie ponosisz żadnej konsekwencji karalnej, ponieważ kolega dobrowolnie dał ci item, więc ta transakcja jest wyłącznie jego winą, nawet jakby oddał sprawę na policję to Ty nie masz czego się bać, sam twój kolega był naiwny po prostu a za głupotę się płaci, na okrągło są ostrzeżenia żeby nie ufać graczom.

Jednak skoro kolega pożyczył to ma do Ciebie zaufanie i sympatię przyjacielską, gdybyś potrzebował jeszcze coś pożyczyć to by ci pożyczył za pewne, więc nie warto go okradać, najlepiej zdobądź sam a wtedy jest sadysfakcja i radość że sam osiągnąłeś bez pomocy nikogo.

Opublikowano

Wielcy znawcy prawa, a najlepszy tekst "Raczej na policje nie pójdzie - oni się zajmują sprawami powyżej 200zł.", rozjebało mnie kompletnie(soorki innaczej nie mogłem tego napisać) Policja zajmuje się każdą kradzieża tylko poniżej kwoty 251 złotych nie jest to traktowane jako przęstępstwo tylko wykroczenie i jest innaczej karane. Pozatym kolega może założyć Ci sprawę cywilną, a jeżeli ją wygra będziesz zmuszony pokryć koszty sądowe, odszkodowanie, ewentualne koszty kary czy nawet 100% adokata którego wynajmie Twój kolega. Są to tylko założenia co może się stać, jeżeli poszedł by na policje w sprawie włamania na konto. Jeżeli tylko Ci pożyczył dany item i nie spisał tego u notariusza to nic nie może zrobić. :) Mimo wszystko jestem zdania, że kolegów się nie okrada.

nie zgodze sie poniewaz np. kupujesz w sklepie chleb to umowy z notariuszem nie sporzadzasz tak samo przez notariusza jesli z allegro kupujesz oraz istnieja umowy slowne itp itd wiec nie stety o notariusz brednie piszesz w tvn koles zbroje pozyczyl i nie oddal i jakos umowy nie mieli spisanej i dzieciaka namierzyli i dostal to na co zaslozyl

Opublikowano

Wyrwij z telefonu kartę.

Wykop jakiś wielki dół i ją wrzuć.

Potem ten dół przykryj dużą warstwą piasku.

Po miesiącu wykop karte i nic Ci nie zrobia.

O kur.. Hahaha nie moge dobree

@Topic

Ja bym mu oddał, ale z 2 strony ojebał Cię to Ty też ojeb tylko wyciągnij karte i połam czip na karcie i choja Ci mogą zrobić ;]

http://www.mpcforum.pl/topic/900058-kidmoderator-metin2/  : Najlepsze podanie na Kid Moda jakie czytałem.

Opublikowano

Dobra luzujcie, nazwałem go kolegą bo go znam z rok może.

Zobaczy się potem czy będzie chciał to ebo czy zapomni :)

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...