Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Myśliwce

OZUMIK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutorial o zdobyciu podstawowych dodatków dla Jetów.

1. Zawsze pchaj się do samolotu, nie są często wolne ponieważ cieszą się wielkim zainteresowaniem.

2. Najpierw zmień sobie widok (konsole prawy drążek, PC klawisz C). Używaj go, kiedy chcesz się nauczyć latać i kiedy szukasz wrogów. Patrząc "przez szybę" ciężej jest znaleźć wroga.

3. Na początku masz tylko marny karabinek. Spróbuj strzelać do śmigłowców, nie poruszają się zbyt szybko i nie wymagają zbyt dużej precyzji ruchów. Jeśli chcesz od razu iść na głęboką wodę, strzelaj do innych myśliwców. Ważne jest wyczucie momentu. Nie strzelaj, kiedy widzisz tylko ikonkę wrogiego Jeta, poczekaj aż się ujawni.

4. Jeśli strzelasz do samolotów z karabinku, strzelaj kiedy wrogi myśliwiec będzie pikował np. do góry, kiedy widzisz całą jego sylwetkę. Goń go, staraj się nie doprowadzić do zamienienia ról. Jeśli to on zacznie Cię gonić a będzie mieć chociaż naprowadzaną rakietę- leżysz.

5. Można odblokować naprowadzaną bardzo łatwo, o ile masz kolegę w przeciwnej drużynie. Podłóż miny przeciwpancerne, wsiądź do myśliwca i poproś kumpla żeby skombinował czołg i najechał na te miny. Exp poleci do samolotu. Tak samo działają np. Apteczki, miny Claymore, Zaopatrzenie itp.

6. Możesz spróbować ostrzeliwać piechotę lub nieopancerzone pojazdy, lecz przy tej prędkości jest to raczej wyzwaniem.

Jeśli jeszcze coś wpadnie mi do głowy, na 100% o tym napiszę. Jeśli napiszecie coś w komentarzach, również to dodam razem z waszymi nickami

:)

Opublikowano

Muszę przyznać, że sam mam OGROMNE problemy z pilotażem myśliwca, więc zapewne zastosuję się to poradnika. Like.

76561198008004488.png

Opublikowano

Poradnik tylko dla początkujących :D

ale nie nazwałbym temat pełnoprawnym tutorialem...

dlaczego? wchodzac tu myślałem, że jak tytuł poradnika "Myśliwce"

będzie w sobie zawierał wiekszość informacji i podpowiedzi, wprowadzasz czytelnika w błąd pisząc "mamy do dyspozycji marny karabinek" widocznie nie znasz jego mocy :D

jak już wspomniałeś o karabinku to mógłbyś podpowiedzieć, że jak odrzutowiec jest stosunkowo daleko to strzelamy przed nim i krótkimi serjami, a jak blisko to pełną parą :)

ćwicz, ćwicz, a będziesz robił zaje***e poradniki

leci "lajk" na zachęte :)

Jeżeli pomogłem nie zapomnij kliknąć "Lubie to" :)

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1

Opublikowano

Moc karabinka to rzecz względna, porównywałem go do np. naprowadzanej lub rakiet FFAR :) No ale nic, dziękować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...