Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Automatyczne odpalanie programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

#include <cstdlib>
#include <windows.h>
#include <ctime>
int main()
{
FreeConsole();
int frequency=50;
bool sprawdzenie=false;
while (1)
   {
	  if (sprawdzenie==false)
	  {
		Beep(frequency, 10);
		frequency+=5;
		if (frequency>=600) sprawdzenie=true;
	  }
	  else
	  {
		 if (sprawdzenie==true)
		 {
		   Beep(frequency, 10);
		   frequency-=5;
		   if (frequency<=50) sprawdzenie=false;
		 }
	  }  
   }  
return 0;
}

Witam! Mam problem. Piszę program, coś w rodzaju wirusa, ale nic złego nie robi, używa tylko buzzera na płycie głównej. Chciałem żeby był bardzo trudny do wyłączenia, więc użyłem FreeConsole() i nazwałem go explorer.exe, więc odnalezienie procesu tego programu będzie dla kogoś naprawdę trudne. Nie chcę tym programem nikomu szkodzić, i najprawdopodobniej uruchomię go tylko na test na własnym komputerze. Po prostu powziąłem sobie podczas nauki taki projekt. Ucząc się c++ zawsze lepiej mieć jakiś większy projekt nad którym by się pracowało, i przy okazji poznawało nowe rzeczy. Chciałbym żeby program odpalał się jak tylko znajdzie się na dysku, albo przynajmniej przy starcie systemu. Do maila załączam spakowany plik .cpp (wiem że są właściwsze sposoby umieszczania kodów źródłowych, ale jestem na forum dopiero od kilku minut).

@edit: A jakby w ogóle się proces nie pokazywał (o ile to w ogóle możliwe) to by było już całkiem super.

@@edit: MOJA POMYŁKA! W PLIKU .RAR JEST PROGRAM SKOMPILOWANY< NIE KOD ŹRÓDŁOWY!!!

explorer.rar

Opublikowano

Zapewne celowo wrzuciłeś plik binarny (.exe), usuń go i wrzuć źródła. Nie uruchamiać tego..

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Napisz dll'kę i injectora który wszczepi ją np. w explorer.exe, wtedy żeby go wyłączyć trzeba będzie uruchomić ponownie explorera.

Nie martw się, antywirusy wyłapią taki zabieg ;)

btw.

if (sprawdzenie==false)
			  {
				    ...
			  }
			  else
			  {
					 if (sprawdzenie==true)
					 {
					    ...
					 }
			  } 

Nie musisz sprawdzać czy sprawdzanie jest równe true, bo robi to już instrukcja else.

Opublikowano

Zamiast freeconsole() zrób maina jak w winapi i nie twórz okna, wtedy okna nie będzie, ani tej konsoli przez 0.1 sekundy przed freeconsole() :) Do tego zrób tak: sprawdzaj czy istnieje plik np. C:\wirus.exe, nie ma? Infekuj i wyłącz po skończeniu, jest? Rób działanie wirusa.

Infekuj:

Skopiuj się do C:\wirus.exe

Dodaj wpis w rejestrze

Ale w sumie to nie popieram tego i lepiej w tym nie grzeb ;p

Opublikowano

Infekuj:

Skopiuj się do C:\wirus.exe

Dodaj wpis w rejestrze

Ale w sumie to nie popieram tego i lepiej w tym nie grzeb ;p

Ale ja w goóle nie mam pojęcia o żadnym rejestrze. Da się to jakoś zrobić z poziomu programu?

Opublikowano

Poczytaj sobie o rejestrach systemu windows. Swoją drogą zaczynasz programować i kumasz o co chodzi a nie znasz rejestru (regedit może Ci coś mówi)?

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...