Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POMOZCIE PROSZE ENTCHANTOWANIE SIE KASUJE PO WYJSCIU Z SERWERA

AQQa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POMOZCIE PROSZE ENTCHANTOWANIE SIE KASUJE PO WYJSCIU Z SERWERA

i wgl nic nie da sie entchantowac (zaklinac itemy) bo po wyjsciu jak mamy itemy w EQ to bony sie kasuja... prosze co mam zrobic?

add.png

Opublikowano

U mnie na serwie te "bony" z itemków znikają gdy gwałtownie wyłączę serwer czyli zamknę konsolkę

Wyłączasz serwa za pomocą komendy

/stop

?

mg7k04q.jpg

Opublikowano

dziwne. Bo enchantowane przedmioty mają osobne ID(dokładniej damage) i są jakby oddzielnymi przedmiotami, takimi samymi jak inne.

Może wina jakiegoś pluginu?

Opublikowano

Ja też to mam niestety, ale to jest wina Bukkit'a... Obecnie naprawili to!

Wkładaj itemy do skrzyni ;) Nie zniknął ENCHANTY, ale przy EQ zniknął :D

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

A jeśli nic nie pomoże ja bym stawiał na jakieś dziwne cofki EQ :)

Nie raz się zdarza że cofa ludzi i budowle a EQ nie :)

Lub niszczy budowle a ludzi zostawia xD

Tago nie przewidzisz :)

r718w5.png

Zapraszam

1-408464-350x20-171717-303030-000000-FFFFFF.png

tecza-1.gif

Pomagam z Minecraft'em na PW !

tecza-1.gif

Opublikowano

Hmm nie mam pojecia od czego to jest a ludzie sie strasznie denerwuja. Wiec kto by wiedział co i jak i moze to naprawił to weźcie dajcie odpowiedz. Kolega @up tak mam plugin xAuth, wiec jezeli ty mowisz ze to moze wina jego to co mam zrobic?

add.png

Opublikowano

Z tego co czytałem na bukkitowej stronie xAutha to właśnie on powodował utratę enchantów z itemów w eq. Najnowsza wersja ma rozwiązywać ten problem

http://dev.bukkit.org/server-mods/xauth/

tam nawet jest dopisek:

Since this plugin became inactive, was not saving enchantments at all, I just updated it to bukkit version 1.1.
Saves all enhancements (even on bows or equipped armor!).
I've got no bugs or problems or errors with it so far.

Opublikowano

Okey to dziekuje ci bardzo like kazdemu leci zaraz sprawdze czy chodzi ale mam jeszcze 1! problem gdyz np jak ktos zrobi sobie np farme zwierzat krow, swin itp to po pewnym czasie one znikaja czemu tak jest co za to odpowiada? prosze pomozcie tez na to

add.png

Opublikowano

Co do tego znikania zwierząt, to musisz albo falsebookiem robić spawn mobków co dany okres czasu(tabliczkę montować na klocku pod ziemię gdzieś) lub z jajek je spawnować. Nie wiem na ile jest to prawda, ale podobno zwierzeta spawnowane jajkami nie znikają.

Opublikowano

spawnowalismy tez jajkami ale tez znikaja. Czyli co mamy zrobic zeby one nie znikały? I respily sie np po 1 z kazdej rasy krowy swinie itp np co 10 lub iles dni minecraftowych?

add.png

Opublikowano

Po pierwsze potrzebujesz plugin Falsebook, później montujesz schemat z tych dwóch elementów(jeśli dobrze pamiętam :P ):

http://www.djgemo.de/IC-Wiki/MC1200.html

http://www.djgemo.de/IC-Wiki/MC0420.html

Opublikowano

ale czy kolego @up to jest potrzebne? chodzi mi o to zeby potwory i zwierzeta nie znikały jak np ktos zrobic sobie pastwisko itd itp..

@edit chodzi mi o to zeby one nie znikały na serwerze

add.png

Opublikowano

Zainstaluj po prostu falsebook, commandbook i worldguard.

Mam te pluginy i wszystko działa jak należy

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Niestety kolega up porada nie pomogla wie ktos jak to naprawic? to entchantowanie? bo nadal nic z tego.... czy wgl przeinstalowanie xAuthme cos da? albo rozwiazal ktos ten problem juz?

add.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...