Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Blue Screen

666pit666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem już od jakiś 2 miesięcy ,gdy gram w Battlefield 3, Battlefield heroes, Coda 2 to po 10-60 min. wyskakuje mi Blue Screen, ale gdy gram np. w Coda 6,7, LoLa, Combat Arms, Orcs Must Die to nie wyskakuje mi. A i czasem gdy gram w Team Fortress 2 przy wyłączaniu gry też mi wyskakuje Blue Screen. Za pomoc dam 5 i like :)

Dankan6_eune_102_1_text.png

Gość malutki688
Opublikowano

podaj sprzet swoj, masz sterowniki itd?

Opublikowano

Instalacja sterowników itp nic nie da...to jest wina systemu i tyle, jednak u mnie pomogło zmniejszenie napięcia na procesorze ( w BIOSie)

Gość malutki688
Opublikowano

Instalacja sterowników itp nic nie da...to jest wina systemu i tyle, jednak u mnie pomogło zmniejszenie napięcia na procesorze ( w BIOSie)

da da, jak gralem sobie w gre z chujowo niskimi wymaganiami (mu online )to strasznie czesto mialem blue screeny pobralem sterowniki i problem zakonczony

Opublikowano

podaj sprzet swoj, masz sterowniki itd?

Procesor: Pentium? Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz podkręcony do 3.50GHz

Karta graficzna: Radeon HD 5670 512 MB DDR5

Ram: 2GB (mam jeszcze 1 kość ramu 2GB ale ,gdy ją wkładam to kompa się nie da włączyć tzn.cały czas się zawiesza lub Blue Screen )

Mam zainstalowane sterowniki).

da da, jak gralem sobie w gre z chujowo niskimi wymaganiami (mu online )to strasznie czesto mialem blue screeny pobralem sterowniki i problem zakonczony

Ale mi w grach o niskich wymaganiach nie wyskakuje blue screen.

Opublikowano

Ale mi w grach o niskich wymaganiach nie wyskakuje blue screen.

Jeśli problem występuje przy grach dość wymagających, a przy grach które mają niskie wymagania nie występuje, to problem może leżeć po stronię sprzętowej ( przegrzewanie, niskie napięcia itp.) rozkręć kompa i powyczyszczaj.Aczkolwiek może być też zasilacz felerny ? podaj markę i moc zasilacza :)

mjwpat.png

Opublikowano

Spróbuj może tego :

1.Zgodność systemu np Vista SR Pack 2 (jestem pewien że wiesz o co chodzi :D)

2.Wykrywacz najnowszych sterowników Amd Auto Driver Detect google lub

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx

3.Zasilacz może nie dawać odpowiedniego "napięcia"

4.System XP 64 Bit ? Proponuje Windows 7 32 bądź 64 jak wolisz. Ja mam Windows 7 32 i u mnie wszystko śmiga jak powinno :D

Jak pomogłem to powiadmo mnie na pw. Jeśli nie to poszperam w internecie :D Powodzenia

31270.png

KOCHAM LINKIN PARK !!!!

Opublikowano

Nie trujcie mu łba ... <_<

Z tego co widzę jedyny która ma tu jakiekolwiek pojęcie to Uborex (+ dla Cb kolego)

Tak jak napisał : Sprawdź temp. oraz napięcia , przydało by się również czy ostatnio coś podkręcałeś w kompie czy tez nie...

Polecam Ci również program OCCT , włącz sobie obciążenie CPU na 1 , 2h , i napisz jakie miałeś napięcia , temp. , oraz czy wyskoczył BlueScreen.

Pozdrawiam ! :)

Opublikowano

Z tego co widzę jedyny która ma tu jakiekolwiek pojęcie to Uborex (+ dla Cb kolego)

Dziękuje ;). Co do tematu trzeba czekać na odpowiedź, bo w ogóle my możemy sobie mówić o tych napięciach, przegrzewaniach a dla niego czarna magia :P.

mjwpat.png

Opublikowano

Jeśli problem występuje przy grach dość wymagających, a przy grach które mają niskie wymagania nie występuje, to problem może leżeć po stronię sprzętowej ( przegrzewanie, niskie napięcia itp.) rozkręć kompa i powyczyszczaj.Aczkolwiek może być też zasilacz felerny ? podaj markę i moc zasilacza :)

Komp raczej się nie przegrzewa. Zasilacz 450W Amacrox Warrior.

Spróbuj może tego :

1.Zgodność systemu np Vista SR Pack 2 (jestem pewien że wiesz o co chodzi :D)

2.Wykrywacz najnowszych sterowników Amd Auto Driver Detect google lub

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx

3.Zasilacz może nie dawać odpowiedniego "napięcia"

4.System XP 64 Bit ? Proponuje Windows 7 32 bądź 64 jak wolisz. Ja mam Windows 7 32 i u mnie wszystko śmiga jak powinno :D

Jak pomogłem to powiadmo mnie na pw. Jeśli nie to poszperam w internecie :D Powodzenia

1. To nic nie pomogło.

2.Wyskuje "Nie można połączyć się z usługą sieciową firmy AMD.Sprawdź swoje połącznie z Internetem ." :huh:

3.Zasilacz daje odpowiednie napięcie :)

4. Mam 7 64 bit .

Nie trujcie mu łba ... <_<

Tak jak napisał : Sprawdź temp. oraz napięcia , przydało by się również czy ostatnio coś podkręcałeś w kompie czy tez nie...

Polecam Ci również program OCCT , włącz sobie obciążenie CPU na 1 , 2h , i napisz jakie miałeś napięcia , temp. , oraz czy wyskoczył BlueScreen.

Pozdrawiam ! :)

Tak podkręcałem procesor .Temperatura procesora nie przekraczała 50C. Zaraz sprawdzę ten program.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...