Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.PL - zaczynac od nowa?

Pr0Qwerty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, parę miesięcy temu ukradziono mi konto 73 sura WP Skille +G. Mam takie nurtujące pytania:

Gdzie lepiej grac PL czy US/SG? Ew Priv?

Tylko że na US/SG mało polaków gra Privy? - padają. Jednak wybiorę PL ale który serwer? Solar?

Jaką postacią grac? Najbardziej ciągnie mnie do Wojownika Mentala / Ninja Dagger. Jakie są + i - postaci?

Jakie są ceny KU na solarze ile zajmie mi zebranie dosc dobego eq?

Pozdrawiam: )

Opublikowano

SG zdecydowanie ^^. W Pandemonii (Shinsoo) bardzo dużo gra Polaków :P

Co do klas postaci.

Ja wybrałbym daggera.

Jest szybki co jest jego wielkim plusem a i nie słaby w pvp/pvm :D.

Opublikowano

SG ewentualnie priv warto :D

Dokładnie wez daggera mega klasa pvp miodzio ;d

Bardzo szybki , super kryty = fajna gra ;]

A jak już PL to polecam server Solar przystępne ceny , można się coś wybić wiadomo nowy server..

pozdrawiam

Motocykle :*

Mój ustrój..

Mój wybór..

Moje życie.

Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat..

Opublikowano

Witam, osatniego czasu też mnie okradziono ; < wm jak to jest ;P

Polecam Metin2 Sg... lecz na PL'u sie duzo zmienilo na dobre.. az sam zaczalem znow grac.. ;)

Jezeli mialbys zaczac na Pl'u to polecam s19... moglbym troche wspomoc, nie gra jakos duzo osob ale jest mila atmosfera.. nie ksuja, pomagaja, jest Ok... nie wiem jak na s26 ;P

Wiec jak cos to Chunjo, nick Pysi0r czesto jestem online ;P

Opublikowano

Ja również polecam Ci Metin2 PL serwer Kronos. Dla czego nie Solar ? - niskie ceny są - to prawda lecz na starszych serwerach jest łatwiej zarobić co jest równo znaczne z kupieniem dobrego ekwipunku. Na starszych serwerach najlepiej zarobić dropem RIB, FMS z Imha co Ci polecam.

Opublikowano

Ja bym nawet nie próbował pobierać PL'a. Przez allegrowe yangi EQ kupuje się za kamienie duchowe czy jak to się tam zwie...

Opublikowano

Ja nie wiem co wy macie do tych dużych cen na serwerach, gdy są duże ceny jest o wiele łatwiej zarobić ;) Np. jak jest event z tymi czekoladkami i różami u npc to gdzie lepiej zarobisz ? na serwerze gdzie są małe czy duże ceny ? Oczywiście tam gdzie są duże ceny. Już tłumacze dlaczego :) róża czy tam czekoladka z której może wypaść bodzio kosztuje 300k, a więc na serwerze gdzie są większe ceny więcej kupisz tych czekoladek i róż i więcej zarobisz ;) ja np. gram na syriuszu i się poprostu nie opłaca kupować tych róż i czekoladek po 300k jak bodzio u nas za 6kk. Żeby się dało zarobić na tych czekoladkach i różach to bodzio musi przynajmniej kosztować 15kk - 16kk :)

Opublikowano

PL solar, silne 500k. duchowe 400k łatwo jest zarobić.

Dużo ludzi gra co fakt to duży minus ale szczerze polecam!

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

ja osobiscie bym poradzil privy oczywiscie padaja na pl masz ta pewnosc^^

za duzo czasu w rl traci sie na pla lepiej sie zabawic na privie pare dni i zmiana na nastepny (ja tak robie)

i oczywiscie allegro 1 wielki -

padaja w sensie albo gra sie znudzi albo jakies inne cuda

Opublikowano

Ja bym polecał grać na PL, duża dostępność kont, itemów i yang na allegro. Oczywiście wszytko wiąze sie z kosztami.

hx6hZ7.jpg

Opublikowano

Privy sa ok SG tez ok... ale tak naprawde najwieksza satysfakcje masz gdy zdobedziesz cos na PL... mi zbanowali wola 65 full eq+9 ale powoli sie odkuwalem zaraz beda skile G i eq juz tez jest wiec wracaj jesli masz motywacje :P a nie bedziesz zalowal

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

niektórzy polecają s26 ja nie - dlaczego? Proste sam zaczynam na s26 i na niskim lvl nie ma jak zarobić, w m2 na metkach pełno ludzi jeśli się nie ma dobrego fms żeby ubić kogoś na wolnym to nie ma po co do m2 iść - przynajmniej w shinsoo. medale tanie tak jak i małże. Polecam ci na sg zagrać od jakiegoś Polaka dostaniesz 300k na start za co kupi eq na 1 lv +6 dobijesz 21 i możesz zarabiać łatwo yangi

imetin_logo.png

Opublikowano

Witam . Teraz ja dodam pare słów .

Ja bym powrócił co sam zrobiłem . Okradli mi eq . + po dwóch mieś. Wszedłem na pl i gały mi z orbit wyleciały , ceny były nizesz , mozna było pograć .

+ Allegro to juz nie to co kiedyś ^^

Pozdro ! ;D Zrób jak uważasz lecz pl polecam ! ;P

Opublikowano

To samo co pan up.Udalo mi sie pare razy kupic aure za 700k-900k.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Na Pl dużo się zmieniło ale w aspekcie do osób z dużymi levelami bo jeśli o osoby z niskim jest to samo co było a ceny z roku na rok są kosmiczne więc nie polecam Pl, za to polecam inne odmiany serwerowe gry Metin US badź SG gdzie ceny są niższe i jak mojego zdania nowi gracze każdy ma ze sobą równe szanse a nie kupywanie z is

Bywalec
Opublikowano

Polecam ci grać na metin2.sg ponieważ:

-troche lepszy exp i drop

-nowo założone konto ma bonus na 7dni pierscien expa,rekawica dropu itp.

-szansa na dropniecie medalu jest wyskoka (65%)

-niskie ceny, a dużo można zarobic. najlepszy sposob za zarobek to małże, każdy je kupuje a warte są 100k-tyle samo kosztuje kamyk duchowy

-łatwo zrobic skille na P

-eventy są we wtorki i czwartki

-w piątek,sobote,niedziele zwiekszony jest exp i drop od 50% do 200%-zalezy ile GM wstawi

-cały czas są GM-i online i szybko wyłapują tych co grają na hackach

Polecam ci grac w Shinso-czerwoni tam gra najwiecej polaków

Powinienes grac wojem mentalem ponieważ eq, ku. itp. jest na niego tanie a gildia Pandemonium w Shinso pomoże ci w misji na bojowcu

mental ma dużo defa i łatwo bedzie ci expic

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...