Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Turbo boost

Ganberd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem ... od jakiegoś czasu nie działa mi turbo boost w procesorze intel core i5-2430M - 2,40GHz przez co wszystkie gry nie działają poprawnie(zacinają się). W google był opisywany ten problem i ponoć rozwiązaniem było włączenie TB w Biosie lecz ja nie mam tekiej opcji...Nie wiem czy to się przyda ale niech bedzie :

System :Win7

ASUS K53SV

a i wydaję mi się ,że może to być spowodowane aktualizacją systemu lecz gdy chciałem skorzystać z przywracania systemu komputer zaciął się i 2h stał nie reagując

Opublikowano

masz oprogramowanie od tego by sprawdzić czy działa właściwie TB, sprawdź czy jest uaktualnienie do niego, przy okazji i biosu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

oprogramowanie? w zestawie z laptopem nic nie dostałem a raczej wszystkie programy z tym związane juz obszukałem.Jeśli chodzi Ci o te Usługi to tam Intel Turbo Bost Technology monitor jes uruchomione a po za tym nie ma nic...

Opublikowano

to sobie sprawdź na monitorze czy działa

oprogramowanie masz na stronce do laptopa Intel Management Engine Interface

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...