Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] NEXON daje BANY na płyte gł.

wojgi6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka. mam bana od nexona.zmieniłem MAC.zmieniłem ID twardego,mam zmienne IP i nic nie pomogło.ban jest na płyte główna na 100%.jest sposób na zmiane ID płyty tylko nie mam pojecia jak się do tego zabrać.może ktoś zrobi z tego poradnik dla mało ogarnietych tak na "chłopski rozum":

Płytę główną identyfikuje się na podstawie ID BIOSu (BIOS ID string). Napis ten wyświetlany jest na dole ekranu przy uruchomieniu komputera. Jak wgrasz nowy BIOS, to napis ten będzie minimalnie zmieniony. Najprościej więc jest wgrać nowy BIOS. Podejrzewam jednak, że tobie chodzi o taką zmianę, żeby oszukać jakiś program, który rozpoznaje komputer i nie chce się instalować na innym komputerze. Mam rację?

Jeśli chodzi o BIOSy firmy Award, to wyjaśnienie poszczególnych znaków ID BIOSu masz tutaj: [www.matrix-bios.nl/id/award.html]

Aby zmienić ten ciąg (i wiele innych opcji w BIOSie) możesz wykorzystać ten program:

[prdownloads.sourceforge.net/awdbedit/awdbedit-1.0_bin.zip?download]

Program ten działa na plikach BIOSu a nie na rzeczywistym BIOSie. Tzn. musisz sobie ściągnąć z internetu najnowszy plik z BIOSem (o rozszerzeniu BIN), zmodyfikować go przy użyciu wymienionego programu i następnie zaktualizować BIOS przy użyciu zmienionego pliku BIN i programu AWDFLASH.

Zastrzegam jednak, że wymieniony program działa tylko z BIOSami Award. Ja osobiście nie używałem tego programu, bo nie miałem takiej potrzeby. Wszelkie modyfikacje robisz na własne ryzyko.

Więcej informacji o BIOSach innych firm możesz znaleźć tutaj: [www.matrix-bios.nl/]

Tu masz jeszcze parę linków do stron o BIOSach:

[http://www.biosmods.com/links.php]

Opublikowano

gosc wkleil co bylo na googlach i mysli ze jest wielkim informatykiem...jak ci to google tak pomaga to wpisz zagadnienie i wyskoczy ci co i jak..

nawet sam wkleiles linki to potrzebnych programow za pomoca ktorych mozesz tego dokonac,

Gość MaxAnnihilator
Opublikowano

Sure.

A ja mam poradnik na to :

http://www.mpcforum.pl/topic/540043-tut-zmiana-id-dysku-twardego/

nawet sam wkleiles linki to potrzebnych programow za pomoca ktorych mozesz tego dokonac,

oO Racja ;D

Specjalista
Opublikowano

hehe bardzo fajnie, extra ale jak kopiujesz z elektrody to weź większą czcionkę ustaw i napisz swoimi słowami a nie wyrwane z kontekstu...

to kurde poradnik jest czy jakaś problematyka?

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

jakie mondrale zafajdane.zaden z was słowa nie napisał jak ludzie nas forach pytaja o taki temat , a im czcionka przeszkadz he he .

Sure.

A ja mam poradnik na to :

http://www.mpcforum.pl/topic/540043-tut-zmiana-id-dysku-twardego/

oO Racja ;D

co ma ID dysku twardego do płyty głównej ?

Opublikowano

http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnienia-f23/Numer-Seryjny-Plyty-Glownej-t180862.html

Może o to chodzi?

Szybko to obejrzałem i stwierdziłem , że tam potrzeba jakiegoś programu nazywanego "Everest"

Opublikowano

http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnienia-f23/Numer-Seryjny-Plyty-Glownej-t180862.html

Może o to chodzi?

Szybko to obejrzałem i stwierdziłem , że tam potrzeba jakiegoś programu nazywanego "Everest"

Everest znajdzie ci wszystkie podzespoły i ich numery ale nie zmieni ci nic.

hehe bardzo fajnie, extra ale jak kopiujesz z elektrody to weź większą czcionkę ustaw i napisz swoimi słowami a nie wyrwane z kontekstu...

to kurde poradnik jest czy jakaś problematyka?

to własnie nie jest żaden poradnik , ale tylko to znalazłem z myślą że ktoś bardziej ogarnięty w BIOSach coś z tego zrobi bo ja nie potrafię.

Specjalista
Opublikowano

@up no z tego łatwo zrobić poradnik, sam bym zrobił ale po co to? :)

ale nwet jeżeli to musze poczekać aż palec mi się zagoi w prawej ręce

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

@up no z tego łatwo zrobić poradnik, sam bym zrobił ale po co to? :)

ale nwet jeżeli to musze poczekać aż palec mi się zagoi w prawej ręce

po to zeby ktos zbanowany przez nexona mógł dalej grać,bo konta nie ma zbanowanego.nexon daje bana na lyte główną na 100%

Opublikowano

Zmieniałem BIOS z wersji u mnie z F6 na F7d i nic nadal nie mogę zalogować się na konto !!!! Musi być coś innego lub coś innego w biosie co się nie zmienia przy zmianie wersji

Opublikowano

JEZU ZROZUMCIE W KOŃCU ŻE JAK MACIE BANA ZA HACKI (A NAJPRAWDOPODOBNIEJ WIĘKSZOŚĆ TYCH CO TU PŁACZE WŁAŚNIE ZA TO JE MA) TO NIE ODBANUJECIE KONTA !!! ZMIENIAJĄC TE WASZE ADRESY ip, MAC ID DYSKU ITP... CZY TO TAKIE TRUDNE... ?

ehh.:)

Opublikowano

JEZU ZROZUMCIE W KOŃCU ŻE JAK MACIE BANA ZA HACKI (A NAJPRAWDOPODOBNIEJ WIĘKSZOŚĆ TYCH CO TU PŁACZE WŁAŚNIE ZA TO JE MA) TO NIE ODBANUJECIE KONTA !!! ZMIENIAJĄC TE WASZE ADRESY ip, MAC ID DYSKU ITP... CZY TO TAKIE TRUDNE... ?

NIKT NIE MA ZBANOWANEGO KONTA tylko ma bana na jakiąś cześc komputera (płytę,dysk czy co tam jeszcze)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również mam bana na jakąś część (może grafika, płyta główna) sam nie wiem :(. Jedno jest pewne nie mam bana na konto (sprawdzałem u kumpla) działa elegancko więc nie pierniczyć mi tu że nie da się z tym nic zrobić!!! Nauczcie sie czytać najpierw co ludzie piszą i o co proszą bo widzę że wiekszość postów jest bez sensu, niestety. Wydaje mi się że tak naprawdę to żaden z was nie ma pojęcia jak to zrobić więc po co sie spinacie na wojgiego skoro on tylko grzecznie pytal???!!!!! Człowiek potrzebuje pomocy bo po to jest to forum a tu zamiast pomocy słyszy słowa krytyki za coś za co wiekszość z was może być w najbliższym czasie zbanowana. PEACE EVERYBODY:) Ps. wielki plus dla wojgiego6 za założenie konkretnego tematu+ Pozostaje nam tylko dorwać dobrego informatyka:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...