Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Legalność plików serwerowych i klienta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ten temat był poruszany pare razy ale nikt nie dostał pełnej odpowiedzi w tej sprawie.

Czy posiadanie plików serwerowych do metina i stawianie prywatnego serwa jest legalne?

Jak tak to jakie pliki? z jakiego roku? i jakie warunki?

Czy edytowanie klienta gry jest legalne?

jakiego? z jakiego roku? itp?

Szukałem odpowiedzi na tym forum i na innych (np prawnym) ale jej nie znalazłem.

http://www.wolvboar.pl - Tworzymy gry i aplikacje mobilne na systemy Android, iOS i Windows Phone.

Opublikowano

tak jak @up pisze.

Jest nielegalne ponieważ to nie są twoje pliki ani twój client, a firmy takie jak Ymir nie chcą mieć konkurencji.

Podejrzewam że chodzi ci o ta nową ustawę (A.C.T.A)

Jak wejdzie w życie to sam się przekonasz...

Ale tak jak @up pisze jest to w 100% nielegalne

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Cała gra należy do Ymir a firmy takie jak GameForge to tylko partnerzy którzy posiadają licencję i pliki wykupione od Ymir.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Dobrze że został poruszony ten temat. Stawiam serwer Metina na dedyku i za to może mi grozić jakaś odpowiedzialność karna ?

RPK RAZEM PONAD KILO

Opublikowano

a mam pytanie czy da się jakoś wykupić licencje? gdzie i za ile? bo się jakoś nie orientuje w tych sprawach i wie ktoś może jakie obciążenie generuje taki serwer? tzn i procka i ramu na ile osób?

http://www.wolvboar.pl - Tworzymy gry i aplikacje mobilne na systemy Android, iOS i Windows Phone.

Opublikowano

Sprzedaj mieszkanie , rodzine , samochód , motocykl , samolot czy co tam masz pomnóż przez 10 , i tak ci zabraknie . Mówię serio . Myślę że to kosztuje koło ~900.000 tyś .

Administrator Serwera Pantheons

Opublikowano

Ee tam, macie jeszcze sporo czasu, kilkanaście miesięcy aby się dorobić i kupić licencję na pliki serwerowe, a wtedy wątpię że ktoś się przypieprzy do serwera, jeśli chodzi o prawa autorskie, zresztą te prawa są łamane już ponad od 3 lat a nic nie zrobili jeśli chodzi o Polskę.

Your superman is here, bitch!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...