Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Steam

kichell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko, np. jakbym zainstalował czita do cs 1.6 na steam. Nazywa się on xhack, pisze że nie wykrywalny.

To jakby mi wykryli to bym dostał bana na wszystkie gry? Czy tylko na cs'a?

Opublikowano

Ale jesteś tego pewien?

@edit

Czy np. wszystkie gry valve?

@edit2

No bo wiesz mam gry takie jak Skyrim i nie chce tego stracić..

Opublikowano

Proszę:

http://www.mpcforum.pl/topic/299413-tut-ban-na-vac-czytaj-to/

VAC nie banuje wszystkich gier jakie masz na koncie. Bana dostaje się się game engine (silnik gry). Np:

-jeśli czitowałeś w Counter-Strike 1.6 dostajesz bana na HL1 engine (Counter Strike 1.6, CS: Condition Zero, Half Life, Day of Defeat, Team Fortress Classic, etc)

-jeśli czitowałeś w Counter-Strike: Source dostajesz bana na EP1/Orange box engine [source engine] (Counter Strike Source, Day of Defeat: Source, Team Fortress 2, etc)

-jeśli czitowałeś w Left 4 Dead, dostaniesz bana tylko w Left 4 Dead

-etc

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Jesli bys grał na serwerach i ktos np. nagrał demko potem go nagrał w frapsie i wysłał do steamsupport. Ile to roboty i komu by się chciało to robić. Chyba że jakiś gość który nie ma co robic.

Wiec zanim by to ktoś zrobił to minie wieki. Ale chyba nie masz zamiaru grać cały czas

Ale bądz pewien ze nie zablokują ci innych gier.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Jesli bys grał na serwerach i ktos np. nagrał demko potem go nagrał w frapsie i wysłał do steamsupport. Ile to roboty i komu by się chciało to robić. Chyba że jakiś gość który nie ma co robic.

Wiec zanim by to ktoś zrobił to minie wieki. Ale chyba nie masz zamiaru grać cały czas

Nie masz pojęcia o csie to sie nie odzywaj... Od kiedy idzie do steamsupport wtf ?! jedynie co moga zrobic to bl/anticheat i ma po serwerach ktore z tego korzystaja / ligi /mixy/spary ..

1325070857-U330049.png
Opublikowano

Widzę, że mamy kolejnego znawcę.

Na gry możesz dostać bana tylko do vac'a. Ban, jak ktoś wyżej pisał jest na silnik gry, w której go dostałeś.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Mi się wydaje że banują na wszystkie gry z Valve.

Jeżeli chcesz się upewnić co ma VAC, powchodź na strony gry na steam, i tam będzie pisać np. "Włączona funkcja Anti-Cheat"

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

Nie jest tak.

Kolega dostał bana na vac w cssie, a w portala sobie gra, a w Team Fortress'a już nie.

Tak jak było opisane w tym temacie co podałem wyżej, banują gry, które są tworzone na jedno kopyto.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Nie radzę grać na czitach. Cały czas wychodzą nowe aktualizacje VAC'a. Powiecie "dedi proofuje", ale co z tego? Nigdy nie wiadomo, czy cie zbanują, czy nie. Dodatkowy minus jest taki, że cs 1.6 jest coraz droższy. W 2006r. kupiłem steama za 50zł. Dostałem po roku bana, pojechałem po next steama i kosztował juz 55zł. Teraz kosztuje 65,90 (przynajmniej w K-cach). Na allegro można kiedyś było kupić steama za 5zł. Teraz najtańsze są sprzedawane po 20zł, a nigdy nie wiadomo, czy nie są zbanowane lub skradzione. NIE GRAJ NA ŻADNYCH CZITACH! ;) Tyle z mojej strony co do czitów. Wg. mnie VAC banuje tak jak opisał kolega wyżej. Gdy dostałem pierwszy raz bana, nie mogłem grać w nic, co automatycznie było na płytce razem z CS'em (DoD, CS:CZ, CS:CZ DS, Ricochet itd.).

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Używałem kiedyś (na początku jego powstania) i bana nie dostałem, ale teraz pewnie jest już wykrywalny.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Sprawdź czy jest wykrywalny, jeżeli nie jest to używaj.

http://www.mpcforum.pl/topic/314367-vac-info-checker/

Tu masz wszystko co trzeba.

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...