Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z założeniem serwera bukkit na neostradzie

labamba63

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z założeniem serwera na neostradzie przez hamachi. Wszystko wykonuję poprawnie mimo to serwer nie działa w minecraft. Poszedłem więc do kolegi, który ma netię i założyłem u niego serwer tak samo jak zakładałem u siebie i o dziwo u niego działa na komputerze. A na mojej neostradzie nie chce sie postawić, wie ktoś może dlaczego?

Opublikowano

around you - port na jakim stoi serwer to 25565 ten standardowy a czy jest odblokowany w routerze to nie mam pojęcia, mógłbyś mi powiedzieć jak to sprawdzić/odblokować?

kruk392 - mam router z neostrady, ponieważ był mi potrzebny, żeby mieć w domu wi-fi

King_of_street - możliwe, że chodziło ci o wirtualny serwer na routerze?

xTwister - zgaduję, że nie musiałeś nic robić ponieważ masz modem nie router, tak jak mój kolega z netii ale mogę się mylić :)

Opublikowano

King_of_street - możliwe, że chodziło ci o wirtualny serwer na routerze?

chyba tak, bo kolega robił serwer na hamaku i miał neostradę i jakiś serwer/sieć dodatkową na routerze musiał robić..

sygnaad.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...