Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Problem/Prośba] Elektronika

arturb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ważne pytanie. Otóż chciałbym dowiedzieć się więcej o elektronice. Chciałbym (po wcześniejszym "ogarnięciu" jakichś materiałów teoretycznych) składać sobie jakieś układy elektroniczne - jakiś mini stroboskop itp. Czy ktoś z was jest w tym doświadczony i mógłby mi polecić jakieś materiały?

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

czytać, czytać i coś robić , na początek Elektronika Praktyczna wystarczy i jakieś dobre forum np elektroda

dla mnie to czasopismo jest głównym nośnikiem wiedzy od 19 prawie lat , a forum też pomaga w nauce i rozwiązywaniu problemów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie wiem, na co się nastawiasz i co cie interesuje, zaczynałem od podstaw ucząc sie samemu wszystkiego, urządzenia radiowe, proste mierniki czy wskaźniki, języki programowania asembler czy C

wszystko się przydaje w pewnym stopniu w trakcie pracy potem

aktualnie głownie zajmuję sie projektowaniem układów czujników pomiarowych, programowaniem mikrokontrolerów PIC do automatyki przemysłowej, zdalnego sterowania, zarządzania w systemach inteligentnych domów wraz z instalacją i projektami własnymi, ale to jak widać 20 lat nauki nie poszło na marne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...