Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] PING 999 widze u każdego

gruzjer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jest ? Czemu tak mam ? Komp swiezo po fromacie a wczoraj mi caly dzien nie dzialal bo cos zwalilem a przedtem miałem u każdego green jak mam to zmiejszyc ? I nie pisac uzyj ccleanera bo to nic nie da (format) wyłączone all programy. POMOŻCIE!!

Opublikowano

Sprawdź swoje połączenie z internetem.

Ja mam też tak nie raz gdy mam straszne lagi.

Ludzie mi piszą, że mam 200-400 ping.

A sam u siebie i u wszystkich mam 999 napisane ;)

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

@Up: Szybszy :D

Może po prostu masz lagi?? Bo np. ja jeśli tak mam to wina tego, że mój net jest obciążony przykładowo pobieraniem gry.

Opublikowano

Ping 999 to bug i jesli ty masz u kogos 999, to on u cb ma tak samo. Rownie dobrze mozesz miec zielony ping, a inny widza, ze 999. Tez tak mam, od kiedy zaczalem grac w wr'a

10 more

Opublikowano

Internet masz bdb. To musi byc wina poprostu zbugowanego pingu. Niekiedy tez tak mam. Moze z czasem Ci przejdzie.

Opublikowano

@2xup

Mam pytanie, przeszkadza ci ten 999 ping ? Odczuwasz lagi czy tylko jest napisane 999 ;) ?

Jeśli odczuwasz to trzeba coś z tym zrobić, jeśli nie to nie robi różnicy w grze więc nie musisz nic robić.

http://www.mpcforum.pl/topic/210404-tut-lagi-w-wr-przyspiesz-komputer/

Spójrz do tego tutorialu.

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

@2xup

Mam pytanie, przeszkadza ci ten 999 ping ? Odczuwasz lagi czy tylko jest napisane 999 ;) ?

Jeśli odczuwasz to trzeba coś z tym zrobić, jeśli nie to nie robi różnicy w grze więc nie musisz nic robić.

http://www.mpcforum.pl/topic/210404-tut-lagi-w-wr-przyspiesz-komputer/

Spójrz do tego tutorialu.

z pingiem 999 jest tak samo, jakby ktos mial 20, wiec nie pierdol. Po 2 przyspieszenie kompa nic nie da, bo to nie jego wina, gram w bf bc2 na najwyzszych detalach, a mimo to ping 999 mam prawie zawsze i to prawie u kazdego

10 more

Opublikowano

Może to być twoja wina lub wina gracza. u mnie też jeden miał ping 15 a drugi 800. to więc jego wina, ale jak u wiekszosci gracy widzisz np 999 ping to wina twojego neta.

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

Ehh.. No comment.. To są po prostu bugi. Stoi za tym G1 i ich zajebiste serwery ^^ Tak jak pisałem, to jest bug, który jest wywołany przez ich serwery..

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Ehh.. No comment.. To są po prostu bugi. Stoi za tym G1 i ich zajebiste serwery ^^ Tak jak pisałem, to jest bug, który jest wywołany przez ich serwery..

Żaden bug -.-. Jeżeli by tak było to po relogu, wszystko wróciłoby do normy...

Masz tutaj z innego poradnika (za zgodą). Powinno pomóc.

Dużo osób ping 999 uważa za swego rodzaju bug co jest jak najbardziej błędne.

Ping 999 to nic innego jak problem z połączeniem IP między dwoma graczami.

Jednym słowem jeden z nich nie może pobrać adresu drugiego.

Odrazu dopiszę, że na chwilę obecną nie można tego zrobić na windows 7 z nieznanych mi przyczyn, choć moge się domyślać, że chodzi o protokół ipv6, który dalej ma wpływ na to mimo jego wyłączenia.

Jak usunąć?

Najprostszym sposobem jest ustawienie sobie serwerów dns.

Niemal każdy provider internetowy posiada swoje serwery dns (w skrócie umożliwiają wam szybsze smiganie po sieci, bo łaczycie się bezpośrednio z zapisanym serwerem)

Dla przykładu mój provider UPC ma serwery dns google, co oznacza, że dla mnie 999 bedzie mieć osoba nie mogąca połaczyć się w danym momencie z google biggrin.gif (co jest rzecz jasna teoretycznie nie możliwe)

Jedziemy:

w zależności od systemu (przykład podam na systemie win 7 (tak na tym na którym tylko co nie co to nam przyspieszy sieć, bo 999 i tak będzie))

Centrum sieci i udostępniania -> zmień ustawienia karty sieciowej -> klikamy prawym na swoje połączenie i wybieramy właściwości -> klikamy na 'Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)' i wybieramy właściwości -> zaznaczamy 'użyj następujących adresów serwerów DNS' i wpisujemy 2 adresy od naszego providera. przykładowo moje to 8.8.8.8 oraz alternatywny 8.8.4.4

Resized to 70% (was 790 x 631) - Click image to enlargednsp.png

W przypadku windows 7 proponuje odrazu wyłączyć ipv6 z racji tego że w Polsce i tak on nie jest dostępny.

Więc powtórzę raz jeszcze - ta zmiana wpływa pozytywnie na transmisje danych na każdym systemie operacyjnym! W Windows XP NAPEWNO eliminuje 999 w windows 7 może się nie udać, ale będę teraz nad tym pracować i jak tylko się czegoś dowiem to dopiszę.

Mam nadzieje, że pomogłem w tym lagerskim świecie.

32354141673387527780.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...