Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] z serwerem od dawna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wielu z was pewnie o mnie zapomniało(Ponieważ dawno się nie udzielałem i byłem cichy jak mysz), jeśli ktoś pamięta darze go szacunkiem

:)

Mianowicie sedno sprawy Jest takie, mam kilka problemów z serwerem nad którym ciągle pracuję.

Na początku one mnie nie wnerwiały, nawet mi pomagały.

[One].-Gdy pogrzebie trochę w serwerze, byle co w nim zrobię chodź zajrzę na chwilę do plików. Po czym zresetuję serwer i na niego wejdę.

Zrobię 2 czy 3 kroki metinowskie to wtedy mnie wypierd*** z serwera co już zaczęło wnerwiać na maksa.!

Co nie działa?

-Mogę resetować serwer ciągle i tak nie zadziała.

-Wyłączyć serwer i za chwilę włączyć nie działa ; /

Z moim wyników usterka leży pewnie bo stronie Game.

I na pewno to Jest to, tylko tak z leksza nie chcę mi się go wymieniać i był bym bardzo wdzięczny gdy ktoś by mi dał działający.

Łoookey Następny problem

[Two].- Umiem dużo rzeczy robić z serwerem ale mam jedno nie dociągnięcie i nie wiem czy kiedyś bez waszej mądrej pomocy je dociągnę

:)

A chodzi mianowicie o mapy ;]

Jakie Jest sedno ? Gdy dodam mapę na serwer prawidłowo and do klienta też. Po wykonaniu tych czynności wchodzę na postać wpisuję to co powinienem . Wyskakuję na czacie ten głupi błąd. Prosimy o hałas!

"/goto <mapname> [empire]" Czy jakoś tak..."

I to są moje problemy z serwerem które wcześniej mi nie przeszkadzały ale gdy chciałem teraz trochę więcej popracował zaczęło wnerwiać.

Proszę o Pomoc Jaki stary użytkownik tego forum, Już nie długo znów zacznę się udzielać więc!

Pozdrawiam, AmOs

1355920968-U274371.jpg

Obiecanki Cacanki z 2008 roku

:D

Opublikowano

Pierwszy problem moze byc spowodowany starym game, jakie masz pliki?

diff na 2k10:

This difference file has been created by IDA Pro
game2010
000A4B5E: 3D FF
000A4B5F: 70 FF
000A4B60: 52 FF
000A4B61: 4E 7F

Wgraj.

Drugi problem to zle dodana mapa, cos musiales przeoczyc. Jesli masz wszystko dobrze to sprobuj zmienic index mapy na mniejszy, najmniejszy jaki masz wolny. Lub sprawdz czy masz poprawny skrypt na uruchamianie serwera. Z tego co wiem w jakis plikach skrypt nie odpalal game99 i musisz dopisac sam w skrypcie sciezke.

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

Pliki 2k10 no właśnie w tym rzecz że mi się game99 nie uruchamia gdy dodaje te linijki skryptu ;x

Dziś tego nie sprawdzę, bo muszę sprawę załatwić.

1355920968-U274371.jpg

Opublikowano

Mozliwe ze zle wpisujesz sciezke w skrypcie daj sciezki i skrypt to postaram sie wpisac, lub pokombinuj.

sry ze pozno ale praca nie pozwala.

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

Up@@@ Nie zrozumiałeś o co chodzi ale LaJka masz chociaż za udzielenie się i chciałeś być dawcą pomocy oczywiście Pan Wyżej "Reisu" Też Otrzymuję Lajka

Reisu jak będę miał chwilę czasu wrzucą Ci to co trzeba i postarasz się wgrać te linijki skryptu, jeśli zacznie działać Game99 zacznie mi działać ox i mapy tylko do GM ?

1355920968-U274371.jpg

Opublikowano

Co to tego błedu: "/goto <mapname> [empire]"

Jest to wina błędu w atlasinfo.txt po stronie clienta..

Pamiętaj też że game czyta tylko 33 mapy wiec musisz odpowiednio poustawiać indexy map, najlepiej wywalic te niepotrzebne a zwolni ci sie kilka indexow :)

Co do błędu numer one to wadliwy plik game :) Sciagnij jakiegos czystego 2019 lub 2089 wgraj, zmien pong na taki sam po stronie clienta i serwera i wtedy zobacz czy bedzie wywalac.

Jak cos to pisz PW, rzadko zaglądam w te tematy

c04b9fed129de9a9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...