Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z siecią bezprzewodową!

Xivo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam Komputer Acer aspire AX5950 i mam do niego dołączone Wi-Fi które jest podłączane na USB, jest białe, nie jest dokładnie napisane jak się nazywa a w komputerze widnieje jako Windows Wi-Fi Adapter(?) raz mogę się połączyć z moją sięcią a raz nie :O Wpisuje dobre hasło, na 192.168.0.1 i na 192.168.100.1 i na 192.168.1.1 nie łączy wogóle, kiedyś zadziałało, ale hasła nie znam(na internecie pisało login spacja hasło admin nie działa, a login admin hasło spacja też nie login i hasło admin też nie działa) nie wiem co już robić, teraz mam połączone przez kabelek i działa. Nie mam pojęcia co robić Internet z vectry 8mb/s

@@edit

na 192.168.100.1 połączyło woła loginu i hasła którego nie znam ;(

Czo, czo, czo się paczysz?!

Old acc: dawidek00 :>

Opublikowano

Niestety hasło admin nie działa, Gdzieś znalazłem, że vectra nie udostępnia konfiguracji routera, zmienia hasło na swoje, ale znowu niektórzy się łączą i im działa wszystko, już nie wiem co mam robić :( Jaki polecacie internet w cenie tego z vectry ( z telewizją ok 120 zł) chodzi mi Internet + Telewizja bo będę zmieniał bo ciągle resetują wszystko. -.-

Opublikowano

hasło w instrukcji albo na nalepce routera pisze i nie zawsze jest admin/admin

hasło do routera a hasło do sieci to całkiem inne hasła, widocznie nie znasz hasła do sieci

nalepiej do routera podłączyć się kablem by go skonfigurować i zmienić hasło do sieci wifi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

robem nie zrozumiałeś, hasło do sieci znam, bo mam je zapisane przez usługodawce na karcie przy routerze, jestem teraz ciągle połączony kablem i nie mogę się połączyć do routera.

Mógłbyś mi pomóc w taki sposób, że TeamViewier'em się połączymy? ( chyba tak się nazywa, chodzi mi o program do polaczania sie z 'monitorem' moim)

Opublikowano

to ci napisałem , hasło masz w instrukcji do modemu albo pod modemem na nalepce, jak nie znasz w ogóle do niego hasła bo ci nie udostępnili to go musisz zresetować ( przycisk resetu z tyłu , 30s wciskasz ) i ustawić od nowa jeśli znasz ustawienia dla swojej sieci

łączysz sie przez stronę www z dowolnej przeglądarki a nie jakimiś programami

nie napisałeś nawet jaki masz modem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

możliwe że hasło zostało zmienione jeśli masz neta przez kabel to ja bym routera nie ruszał jeśli nigdy wcześniej nie konfigurowałeś go bo możesz mieć problemy zainstaluj sobie jesczze raz sterownik do tego gowienka na usb może tam sie coś zrypało i napisz czy działa jak nie to będziemy kombinowac dalej

Opublikowano

Jak kablowy nie ma nigdy problemów z konfiguracją, 4 cyfrerki wpisać w odpowiednie miejsca i po problemie

Dla niektórych problemem jest dojąć tylko jakie maja ustawienia internetu ale to też musi być zawarte przy umowie i gdzieś tam napisane. Łatwiej jak automat to sie sam ustawia bez problemu

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Router: Thomson TCW750-4 jak resetuje, to owszem się resetuję i bierze podstawowy SSID który jest zapisany pod routerem, ale zaraz dobiera zwykły taki jaki był, pass nie ma pod routerem a w instrukcji pisze admin a hasło (spacja) ale to nie działa

Opublikowano

przeczytać instrukcje

http://192.168.0.1

UŻYTKOWNIK : nic nie wpisywać, puste, żadne jakieś spacje nawet nie ruszać !

HASŁO : admin

w razie problemów można odwrotnie , to już zależy od wersji softu jaki ma router

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...