Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[24/7] Yazgar [RPG][Heroes+Towny][No-Premium][No-WL][Dedyk]

yonji94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

adresip.png

Adres IP: 46.105.133.97

Adres IP TS3: 95.131.70.200:9987

teamh.png

HeadAdmin: yonji

Moderator: Ncturme, JJLaRoche

KidMod: Techimaru

Budowniczy: Dabster07PL, Matislav, spec

screenshotya.png

20120128140045.jpg

20120128140020.jpg

20120128135937.jpg

20120128135920.jpg

20120128135856.jpg

20120128135848.jpg

wiecejinfo.png

Sloty: 50

PVP: Włączone

Moby: Włączone

Nether: Włączony

Zwierzęta: Włączone

WL: Wyłączona

Premium: Nie potrzebne

Klient: 1.1

Pluginy:

Essentials, xAuth, WorldEdit, WorldGuard, iConomy, ChestShop, FalseBook, Citizens, Towny, BorderGuard, Heroes, LWC, NoLagg, PEX, Spout (ale nie jest potrzebny client by grać) i kilka administracyjnych.

Wprowadzenie:

-Jesteś tu nowy? ? donośnie zawołał karczmarz, gdy przekroczyłeś próg gospody. Właściwie, który to już raz słyszysz te właśnie słowa? Czy to nie irytujące, co krok wszyscy pytają Cię, jak gdyby widok przejezdnych był tutaj nader niecodzienny... czy Ty w ogóle mnie słuchasz?

-Tak, przybyłem do tej krainy stosunkowo niedawno i póki co nie znalazłem niczego niezwykłego, niczego.. co by mnie dłużej tutaj trzymało. Masz może coś ciepłego, przed długą drogą chciałbym..

-Ha.. kolejny naiwniak! Pewnie zaraz powiesz mi, że wszystko byłoby dobrze gdyby nie król Yean III, a właściwie Krol Yean III Straszny, jakim śmiem go nie tytułować. Nie..? A no to że bunt, że bojkoty i inne dyrdymale?

-Sądzisz, że nie mam racji? Jesteś tylko zwykłym karczmarzem, daj mi coś krzepkiego, nie mam czasu, przede mną nowy świat, zapewne lepszy od tutejszego.

-Tak, jesteś jak wszyscy nowicjusze. Nie zaznałeś jeszcze prawdziwego smaku Yazgard! Wszystko nadal stoi przed Tobą, ale nie wierzysz w prawdziwe ideały i przegrasz. Przygody, skarby, opowieści... To wszystko jest na razie poza Twoim zasięgiem. Kłamstwo i prawda, którą sam musisz odnaleźć.

-A-le... dlaczego? Przecież wszyscy mówią, że król źle postępuje, że..

-A co mówisz Ty? Czy jesteś tu na tyle długo by samemu móc sądzić o prawdzie?! Czy jesteś tym za kogo się uważasz? Nie widzisz tego co jest przed Twoimi oczyma. Nie wierzysz w to co mówię, z pewnością nie... zostań, poznaj to czym naprawdę jest nasz dom, Yazgard..

-Nawet jeśli Cię posłucham.. to czemu mi to mówisz, kim jesteś jeśli nie zwykłym karczmarzem..?

-Kim jestem? Tak.. jestem tylko zwyczajnym karczmarzem, najzwyczajniejszym ze zwyczajnych, a moja normalność wprost wylewa się uszami, ale.. jedyne czego chce to zapobiec.... zapobiec odejściu naszej nadziei.. Was, kolejnych pokoleń.

Nacje i ich historia:

Właściwie to w Yazgar istnieją dwie nacje, które mają za sobą długą historię. Obie przeszły bardzo wiele by dowieść wartości swojego istnienia. Ostatnimi czasy trochę się pozmieniało.. Pojawiła się trzecia wielka nacja. Ludzie, którzy okrzyknęli się Buntownikami postanowili obalić rządy Króla Yeana III Groźnego, czy też Strasznego jak od niedawno nazywali go prości ludzie.

Buntownicy okryli się złotem słońca i piasku. Ze swoim podejściem moją szanse na podbicie przekonań nowego pokolenia. Są na tyle przedsiębiorczy, że w dość krótkim czasie zorganizowali małe państwo, w którym ogłosili się władcami. To dużo jak na takie przedsięwzięcie, ale na tym kończą się ich zalety. O wadach może usłyszycie, lub poznacie je na własnej skórze, w ogniu buntowniczej rebelii.

Kolejną nacją są arystokraci. W sumie to nikt ich nimi nie uczynił, są nimi od zawsze. Wiadomo, błękitna krew i podobne im dyrdymały, lecz jest w nich coś co sprawia, że są ważni dla Yazgar. Ich impulsywność.. asertywność... i zaradność wiele razy pomagała wyjść z dołka całej krainie.

Armia, z obecnie panującym Królem Yeanem III na czele. Potęga Yazgar. Zło, które przez wieki rzucało cień na całe królestwo zostało przepędzone dzięki ich wysiłkom. Jednak los lubi płatać figle. Konsekwentne decyzje są nieodłączną częścią dobrego panowania. Mieszkańcy zrozumieli to inaczej.. dzieląc się i łaknąc reform na rozmaite sposoby.

Spis klas (aż 31 klas!!):

Klasa początkowa: Mieszczanin

a) Wojownik

- Berserker

- Mag Bitewny

- Paladyn

- Rycerz

- Mistrz Broni

B) Kaplan

- Biały Strażnik

- Druid

- Kaplan Bojowy

- Mędrzec

- Mroczny Kapłan

c) Łotrzyk

- Skrytobójca

- Łowca Głów

- Tancerz Cieni

- Szermierz

- Sługa Wiatru

d) Mag

- Elementalista

- Arcymag

- Nekromanta

- Mag Cienia

- Przywoływacz

e) Łucznik

- Snajper

- Mistyczny Łucznik

- Władca Bestii

- Zwiadowca

- Mistrz Łuku

Inne WAŻNE informacje:

1. By dołączyć do którejś z nacji, musisz zapłacić 10,000 rubinów (10k) i poprosić Moda/Admina o dopisanie do niej. Przynależność do nacji daje wiele korzyści, możesz kupić domek w stolicy, podczas wojny walczyć i czuć się częścią wspólnoty

2. Gdy dołączysz do jakiejś nacji, możesz kupić dom o wymiarach 10x10, jego koszt to 8,000 rubinów (8k) i musisz płacić 600 rubinów dziennie za jego utrzymanie na rzecz miasta.

3. Jak masz taką ochotę, możesz założyć miasto, które kosztuje 150,000 rubinów (150k). Jest jeden warunek, musi ono należeć do jednej z trzech nacji.

4. LWC jest włączone, dzięki temu możesz zabezpieczyć swoje rzeczy w domku.

5. Po dołączeniu do nacji możesz kupić domek poprzez komendę "/plot claim".

6. Jeśli chcesz poznać lepiej fabułę, możesz zejść na dół klasztoru, bądź pochodzić w wiosce, NPCe (jak to jeden powiedział, "ludki"...) opowiadają historię krainy Yazgar.

7. Za używanie hacków jest perm ban + ban IP (bez możliwości odbanowania).

8. Karamy bardzo surowo za wszelkie przewinienia. Przekleństwa, obrazy administracji, wykorzystywanie bugów i wiele innych.

9. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie dotyczące serwera.

Opublikowano

Świetny server,Bardzo mi się podoba jednak dzieci na servie lekko drażnią ale przeżyję.Dobrze,że nie ma możliwości zdobyć kwote 10 tys w jeden dzień rozgrywka staję się trudniejsza/lepsza.Tylko mam jedną sugestie zmnieńcie exp by pokazywał się np co 10 s np kopie 5 ziemi żeby mi nie wyskakiwało 10 10 10 10 10exp tylko po chwili masz 50 exp Lepsze to jest i zmniejszy spam na osobistym czacie :)

Dodam,że lagi jak się to zmieni zmniejszą się minimum o 5% :) Właśnie lagi... też są problemem ale nadal uważam że servy bardzo ciekawy

I jeszcze jedno do admina by do chatki rybaka dodał admin shop :) z wędkami łódkami i rybami jak można :)

Jeszcze jedno czemu server off ?

Opublikowano

Noo moi drodzy.Po co czekać na odpowiedź admina ? lepiej spamować tą samą wiadomością co poprzednicy... Bo oczywiście to skróci czas czekania....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...