Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukałem i nie natknąłem sie na to czego chciałęm.

Mianowicie choodzi mi o silnik pod grę typu Politika.

Głównym celem gry było bycie e-politykiem. Można było założyć partię, napisać do niej program i zarrządzać nią.

Pisało się ustawy, wybierało się rząd jednak zanim ustawa mogły wejść w życie musiała być przegłosowana w parlamencie.

Na HP można było pogadać o wszystkim, jednak na Mównicy Sejmowej już tylko o danych ustawach.

Podrzędnymi możliwościami gry były: Zakupy tj: zakup samochodu, domu(jeśli był w dobrej lokacji cena domu była dużo większa) gra na giełdzie, która to giełda była bezporednio podłączona do gospodarki. Jeśli np. ostatnimi czasy samochody się sprzedawały bardzo dobrze firma sprzedająca samochody na giełdzie rosła jednak malały inne, składanie wniosków o dopłaty unijne i wiele innych. Pochwalę się, iż byłem tam właśnie Wiceministrem Obrony Narodowej następnie w drugiej kadencji naszego rządu Wiceministrem Spraw Wewnętrznych i Administracji. Chciano mianować mnie liderem partii jednak nie miałem zbyt wiele czasu na grę i musiałem odmówić. Można było w tej grze być spokojnym obywatelem wybierającym wg swoich "widzi mi się" partie jak i politykiem który miał zapewnić jak największe zadowolenie obywatela które wyrażane było poprzez TRP (Trend Rozwoju Państwa, coś na wzór PKB) i wiele wiele innych możliwości. tak więc ma ktoś silnik pod tą gre, lub wie cokolwiek na jej temat, czemu została zamknięta?

Jeśli zbyt chaotycznie napisałem, przepraszam. :)

Opublikowano

Raczej nie kojarzę tego silnika ... Jednak pomysł na jego fabułę nawet niezły ale jeśli się na tym znasz możesz stworzyć właśnie taki silnik, według twoich upodobań i jak zdecydujesz się go udostępnić to napisz do mnie :D.

Poprzez nienawiść zyskuję siłę;

Poprzez siłę zyskuje potęgę;

Poprzez potęgę osiągam zwycięstwo.

Opublikowano

Raczej nie kojarzę tego silnika ... Jednak pomysł na jego fabułę nawet niezły ale jeśli się na tym znasz możesz stworzyć właśnie taki silnik, według twoich upodobań i jak zdecydujesz się go udostępnić to napisz do mnie :D.

Gra sama w sobie była genialna i nie sterowała człowiekiem, kliknij tu żeby siła wzrosła lub kliknij tu aby powiększyć wojsko.

Tam trzeba było umieć samodzielnie myśleć i mieć swoje zdanie.

Mnie gdy zaczynałem, jako gówniarza dużo ta gra nauczyła, nie tylko który miecz ma większe dmg lub jak najszybciej rozbudować wioskę. :P

Jeśli nie miało się konkretnych argumentów i swoich racji, było się niezauważalnym. Może kiedyś znów otworzą. Polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...