Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Talon

PARANO1D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie szukam buildu, porad,runek idt.Dziś próbowałem nim jungli (nie zrobiłem całej bez wracania).Na lane podczas normali zawsze brakuje mi many dlatego się zniechęciłem do talona.Co myślicie żeby zrobić na nim atmoga? Może malet +atma?Czy opłaca się robić go pod offtanka takiego z lekkim survi bardziej przewagą dmg?

Opublikowano

Niestety to jest jeden z - Talon'a, że szybko wyczerpuje się mana, lecz nie nadaje się do jungli. Co do bulidu ja robię max DMG. Jestem papierowy, ale przynajmniej w TF robie mały rozkurw ^^ Bulid: buty na skrócenie czasu odnowienia -> Krwiopijca -> IE -> Ostrze Youmuu -> Phantom Dancer -> Warmong (żeby troszkę przetrwać ^^)

Wróciłem ;]

Opublikowano

Tak jak up napisał: Talon nie nadaje się do jungli i szybko traci mane. Stałego buildu nie znajdziesz, musisz zawsze dostosować się do wrogów. Ja Talonem daje głównie w dmg ale tak, żeby nie był papierowy. Szybkość ataku nie jest u niego priorytetem, staraj się o minimum 30% kradzieży życia i 2,3k hp. Zawsze jak w teamie nie ma junglera to ok 4-5 lvl próbuj zgarnąć blue. Runy pod przebicie pancerza.

@Edit

Zapomniałem o tym, że trzeba mieć trochę na krytyka :D

Opublikowano

ja zawsze talonem kupuje 2 doran blade dla przezywalnosci na początku buty robie ionian albo mercury(mercury jak mają dużo stunów itp) brutalizera ,vampiric scepter, z brutalizera składam yomumu, bloodthirster,trinity,IE i ostatni item robisz jaki chcesz (najlepiej popatrzec czego przeciwny team ma wiecej ap czy ad i zrobic armora albo magic resista)

ps. w teamfightach albo jesli uciekasz/gonisz kogoś odpalasz yomumu

@co do builda konana: nie opłaca się składac dużo attack speeda na talona(czyli phantom dancera) i co mu z warmoga jak i tak wbije w tf i padnie jak mucha lepiej zrobic resista/armora+hp a nie samo hp

Opublikowano

Przedchwila junglowalem talonem skonczylo sie 6/9/9. Jest to slaby jungler ale mielismy trolla w teamie.

Talon kontruje wszystko na midzie z ap carry przy odpowiednim buildzie i uzyciu combo.

buty +3 hp pot>brutalizer>ioniany>bt>mallet>youmumu>atma>hexdrinker

Z blue buffem wyciagamy max cdr bez blue i bez potka 29%. Przy max cdr z Q bijemy co 2.4s i z W co 6s i ok. 50s cd ulti.

Jak kontrowac brandy morgany ryzow kassadinow? przed 6 lvlem gramy defensywnie staramy sie zbierac last hity, jezeli sie nie da( talon jest melee champem) to E+W+Q i uciekamy(slow + buty 2+silence wystarczaja aby uciec przed spellami wrogow).

Po 6 lvlu harassujemy E+W+Q+R i uciekamy. Jezeli ma ok. 50% hp to E+W+R+Q i mamy fraga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...