Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie&Problem] Problemy z rozdzielczością 32 cale LCD

PeKaWu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z rozdzielczością..

Posiadam Telewizor 32 cale LCD który mam podłączony pod kompa (jako monitor)

oto taki http://www.mixrtv.com.pl/cc/index.php?act=viewProd&productId=66

Po 1 nie wiem jaką zrobić rozdzielczość, bo gdy mam najmniejszą to poprostu nie trafiam w głowe..

zrobiłem sobie teścik i u brata na laptopie na spect. widziałem że nie celuje z awp idealnie w głowe, gdzie na moim kompie było idealnie..

przeszkadza mi to w grze bardzo.

Problem polega też na tym że nie mam za bardzo dobrego kompa i klatkuje mi czasami i przypuszczam że jest to wina właśnie tv.

Mój komp to :

Procek - AMD Athlon 64 Processor 3000+ 1.81 GHz

Ram - 1,5gb

Grafa - GeForce 9500 GT

System - Win 7 32b.

Koledzy doradzali mi abym zmienim priorytet na niski, lecz gdy to zrobie to mam ścinki na około 5sec.

Na Normalnym klatkuje, na powyżej normalnego może płynniej chodzi ale czasami ping skacze i im wyższy tym bardziej skacze.

Czyli gra na niskim jest nie możliwa.. ok, drugą cześcią tego co robiłem (żeby nie było że nic nie robiłem :x) wgrałem sobie tekstury postaci te kwadratowe, troche poprawiło płynność gry lecz i tak klatkuje.. po raz kolejny poprosiłem kolegów o rade i zapytali na ilu fps'ach latam, fps stopuje przy 60 i nie schodzi dużo niżej.

Wielu przeglądających może pomyśleć że to wcale nie problem, najbardziej zależy mi na tym aby gra chodziła płynnie.. nie jestem profesionalnym graczem, gram tylko 3 lata.. grałem przedtem na 19 calach na najmniejszej rozdzielce i wymiatałem, staty 30/10 minimum a teraz nie potrafie nic zabić.. kończe gre przy statach najcześciej 5/15 - 10/20.

Z servera pisali mi że mam fajnie na 32 calach a wcale tak nie jest..

Co radzicie ? proszę o pomoc. A nie mam zamiaru kupywać monitora do CS'a.. bez przesady.

Z góry dziękuję

Opublikowano

jak masz skaczacy ping to moze dlatego ze twoj brat siedzi na internecie

a co do spect. To na spec inaczej widac niz jak u osoby grajacej

a moze masz malo fps.

Włacz synchronizacje pionowa i filtrowanie na 0

wpisz w konsoli

max_fps 1000

developer 1

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Skaczący ping jest winą systemu win7, ale to tylko na priiorytecie powyżej normalny,, z tym spect mylisz się, wpisze te 2 komendy i zobacze..

Opublikowano

nie no... nikt jeszcze sie nie skapował, że on ma "prahistoryczny" komputer??. Ten komp to nie na taki monitor. Ale jak chcesz to ustaw na windscr jak najmniejsza rozdzialke w cs. Wgraj modele kanciaste broni i ludzi. Znajdz cfg ktory wylacza wiekszosc rzeczy itd. Poszukaj modeli bez animacji. Masz 60 fps i klatkuje? Tez tak mialem na laptopie. I ogolnie na wszystkich grach z silnikiem hl/hl2. Gram gram.. scina... i za 10 sekund to samo. A takie gry jak skyrim lub bf 3 na ultra/ wysokie chodzą płynnie z 40 fps+. Monitor 28' jak cos.

Przeczysc komp, przeskanuj czy nie ma virusów, zainstaluj game boostera.. doda ci to kilka fps. Dodam iż nie wiem czemu, ale po formacie i ponownym zainstalowaniu sterów i innych programów już nie ścina

76561198034810506.png

Opublikowano

nie no... nikt jeszcze sie nie skapował, że on ma "prahistoryczny" komputer??. Ten komp to nie na taki monitor. Ale jak chcesz to ustaw na windscr jak najmniejsza rozdzialke w cs. Wgraj modele kanciaste broni i ludzi. Znajdz cfg ktory wylacza wiekszosc rzeczy itd. Poszukaj modeli bez animacji. Masz 60 fps i klatkuje? Tez tak mialem na laptopie. I ogolnie na wszystkich grach z silnikiem hl/hl2. Gram gram.. scina... i za 10 sekund to samo. A takie gry jak skyrim lub bf 3 na ultra/ wysokie chodzą płynnie z 40 fps+. Monitor 28' jak cos.

Przeczysc komp, przeskanuj czy nie ma virusów, zainstaluj game boostera.. doda ci to kilka fps. Dodam iż nie wiem czemu, ale po formacie i ponownym zainstalowaniu sterów i innych programów już nie ścina

"prahistoryczny" ? Nie przesadzaj, nie rób ze mnie ciemnoty.. jestem ledwo po formacie, booster zainstalowany, config sam tworzyłem i testowałem od 3 miesięcy.. ogólnie jest już Ok, sam sobie poradziłem.. i nie robiłem nic z tego co wymieniłeś.. Pozdrawiam, temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...