Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dedykowany laguje!

KomandosekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam serwer dedykowany w firmie servhost.pl.

Ten hosting doprowadza mnie już do szału.

Zakupiony serwer po wgraniu pluginów i bukkit zaczął lagować.Wysłany tekst pokazuje się 30sekund później al wykopany klocek pojawia się i znika -,-.

Po reinstalacji na czystym bukkicie lagi są również nawet na czystej mapie!Co z tym jest!?

Przy 2 osobach serwer nie ma sił i wchodzi na 60%użycia rdzenia oraz 3% użycia pamięci RAM(120mb)

(pluginów nie ma)

Oto parametry hostingu: Procesor: Intel Core i5-760 Pamięć RAM: 4GB DDR3 Dysk: 500GB Łącze: 100Mbps

Proszę o szybką odpowiedź.!

@edit

Dodam iż serwer raz ma ping:

70-140

A raz ma:

3000+

Opublikowano

Zależy ile i jakie pluginy wgrałeś.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Jeśli za dużo serwerów postawili na maszynie to tak będziesz miał.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

@2xUP

Postawiłem sformatowany na 0 pluginach i tak jest ;/

@up

Chyba po tym wina...Może lepiej zmienie hosting tylko, że przelew na serwer już poszedł na kolejny miesiąc ;(

@edit

ktoś ma jakieś pomysły?

Opublikowano

Tam jest za 40slotow za 140 zl

Naciągacze i do tego lagi u nich są nie polecam Ci tego , wez mape i kupuj na mineserv.eu lub ownserver.pl

sygnatura niezgodna z regulaminem

lokalnym działu Minecraft - Publikacje Serwerów pkt. 8

Opublikowano

Napisz do nich w sprawie zmiany maszyny i czekaj, oczywiscie, żądaj dodania czasu w ktorym serwer byl nie czynny, w końcu to było z ich winy

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

Tam jest za 40slotow za 140 zl

Naciągacze i do tego lagi u nich są nie polecam Ci tego , wez mape i kupuj na mineserv.eu lub ownserver.pl

Za 140zł/msc masz serwer dedykowany.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Polecam Ci mineserv.eu nie dość, że tanio, to nie ma takich problemów jak z większością hostingów.

A Tobie polecam napisać do servhost i spytać się czemu tak jest..

Opublikowano

Polecam Ci mineserv.eu nie dość, że tanio, to nie ma takich problemów jak z większością hostingów.

A Tobie polecam napisać do servhost i spytać się czemu tak jest..

Co do pisania do nich to pisałem 2 razy, czekam 3 dzień na odpowiedź i nic..Eh musze wytrzymać te 3 dni z tym serwerem bo przedwczoraj kasa poszła na opłate...

Po zakończeniu ważności przenoszę się na mineserv.

Serwer wykupionych ma 12slotów-42zł O_O

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

MineServ? Najgorszy hosting serwerów minecraft ciągle lagi wyłaczają serwery kiedy chcą nie odpisują ciągle maszyna na której stoi mój serwer się wali

Opublikowano

MineServ? Najgorszy hosting serwerów minecraft ciągle lagi wyłaczają serwery kiedy chcą nie odpisują ciągle maszyna na której stoi mój serwer się wali

Co mineserv znam ten hosting i nie ma lagów zalezy bo jak się wgra na 10 slotów z 100 pluginów to się nie dziw , nie wyłączją server jest 24/7 chyba ze ty wyłączysz lub będą problemy z ich strony ale to się zadko zdarza .

matise00.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...