Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bukkit 1.1 - bug?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dwóch osób usłyszałem ze bukkit 1.1 ma buga .

Borykałem i borykam się nadal z problemem na moim serwerze .

Mam na nim 4396MB ramu (dedyk) .

Serwer mam od tygodnia i od początku były problemy , po odkryciu w putty magicznej komendy "htop" nareszcie ujrzałem mój problem , tkwi on w tym ze gdy startuje serwer wszystko działa normalnie , serwer zużywa na początku ~2500MB RAM na 35 graczy . Po ok 2 godzinach wbijam znowu na putty a tam ---> 4359/4396MB RAM na 26 graczy ! Jak to możliwe ? Support hostingu powiedział ze to ten nowy bukkit ma takiego buga , kolega potwierdził ze równie z o tym gdzieś przeczytał .

Pytanie do was ---> Czy tez słyszeliście o takowym bugu/błędzie ? i czy macie taki sam problem ?

Jeśli ktoś znalazł rozwiązanie tego błędu proszę o kontakt : GG 4944354

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

Hmmmm.. to nie jest bug ... ja mam 3 serwery dedykowane z bukkit 1.1 na mineserv .. Podaj jeszcze na jakim hostingu masz serwer ale to na pewno nie bug ..

Możliwe że wina hostingu .

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

sored to cie mógł zapewniać ... Ja powiem ci że mam taki hosting że mnie kitują jak mogą ale jeszcze buga nie spotkałem .. Poszperaj też w pluginach może masz coś zrąbane ..

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Oni tez mi wmawiali na chama ze to moje pluginy , pluginy są wszystkie kompatybilne . mam tylko te najpotrzebniejsze + SimpleRegionMarket , MagicCarpet i Trampolin,poza tym mam serwer na pukawce na tych samych pluginach i nie ma żadnych problemów ! Nie kminie tego ...

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

Zobacz poziom użycia RAM'u u siebie stawiając serwer. Osobiscie, wiem (i jestem pewien w 100%) że to nie Bukkit, tylko jakiś plugin (Konfiguracja), albo wina hostingu. O ile tym jakos pomogę, to ja używam OwnServer i nie ma bajzlu z ramem, wszystko ładnie chodzi ;)

Opublikowano

no jak wyłączę potem włączę serwer i wpisze w putty "htop" pokazuje mi się zużycie procesorów i ramu , początkowo jest 800 , potem przy 13 osobach 1300MB lecz co jakieś 2 min skacze o 4-5 MB i tak dalej aż dojdzie do max i wywali serwer .... Nawet jak nikogo na serwie nie ma !

A na twoim hostingu masz wykupiona ofertę z Francji ?

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

no jak wyłączę potem włączę serwer i wpisze w putty "htop" pokazuje mi się zużycie procesorów i ramu , początkowo jest 800 , potem przy 13 osobach 1300MB lecz co jakieś 2 min skacze o 4-5 MB i tak dalej aż dojdzie do max i wywali serwer .... Nawet jak nikogo na serwie nie ma !

A na twoim hostingu masz wykupiona ofertę z Francji ?

Tak, mam z Francji. A powiedz jakie masz pluginy - poszukamy tutaj, bo 70% szans, że to konf pluginów. I sprawdź, sam bukkit bez pluginów, czy to robi ;)
Opublikowano

Wgraj stabilna wersje bukkita z 26 stycznia. Bo bety moga tworzyc bledy. Jak zmienilem na bukkita stabilnegoo z 26 i smiga bez bledow a serwer tez mam z Francji

TXJBZGl4ZGVfX19ldW5lX19fMjQyX19fTlVMTF9fXzJfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

pluginy.png

Zapewniam ze znam się na pluginach i sa wszystkie dobrze skonfigurowane , a co do sprawdzenia czy sam bukkit to powoduje , to ciężko bo mam stale wielu graczy na serwie i głupio wyłączyć go tak po prostu . :(

@up mam najnowsza rekomendowana wersje !

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

pluginy.png

Zapewniam ze znam się na pluginach i sa wszystkie dobrze skonfigurowane , a co do sprawdzenia czy sam bukkit to powoduje , to ciężko bo mam stale wielu graczy na serwie i głupio wyłączyć go tak po prostu . :(

@up mam najnowsza rekomendowana wersje !

Dla pewności na swoim pc odpal bukkita, jak nie ma, to na chwile tam (wiemy czy wina hostera). Jak sam nic nie robi, to jakiś plugin coś zapętla ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...