Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karthus - szukam buildu.

Kitzekeldar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję pomocy... Pomóżcie ułożyć mi build na Karthusa (jeżeli znacie to napiszcie)... I prosiłbym o +/- tej postaci ;)

kitzekeldarsygna2.jpg

By ME

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

Ta postać to pick dla noobów. Dobra 1v1 i dobija ulti jak pewnie wiesz.

Build to Archangel staff, Rabbadon, Butki sorcere, możesz na survi lepsze kupić Rylaia, RoA, może banshee veil, nie pamiętam dokładnie, bo dawno nim nie grałem, ale coś w ten deseń czyli pure ap

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ta postać to pick dla noobów. Dobra 1v1 i dobija ulti jak pewnie wiesz.

Build to Archangel staff, Rabbadon, Butki sorcere, możesz na survi lepsze kupić Rylaia, RoA, może banshee veil, nie pamiętam dokładnie, bo dawno nim nie grałem, ale coś w ten deseń czyli pure ap

To jaki według ciebie jest nie "noobski" pick??? Jest ktoś DUŻO lepszy na mida?

kitzekeldarsygna2.jpg

By ME

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

Lepsza postacia na mida jest np. Ahri ktiora osobiscie ogarniam i kazdego na midzie zjade :) . Ale tu nie o to chodzi. Build zalezy od tego kogo masz na midzie mozesz np. defowac albo isc caly czas full ap czyli archangle same xD . No i oczywiscie jaka postac jest lepsza na mida zalezy od ciebie .

Opublikowano

@Up3

Pick dla noobów ! Żartujesz ...

Grałeś kiedyś rankedy + 1500 ELO ?

Pick karthusa = X dla wrogów .

Jak ogarniasz Q na midzie jesteś prawie nie do zniszczenia . Karthusa na midzie kontruje chyba tylko cassio .

Build :

Doran's ring , sorcerki ,Will of acients (spell vamp ), rabadon , na manę preferuje agnesa (rod of agnes )

To jest mój build , który się sprawdza :)

Opublikowano

Karthusa może skontrować każdy jak się ogarnia, tych kulek nie jest trudno unikać -,- ale nie bd sie kłócić z pro elo koksami 51308531 elo, powodzenia w dobijaniu z ulti.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Karthus to postać , ktora sie wbija 1 w teamfight(Po to ma pasyw).Wszyscy mowia ze to noobska postac bo ma ulta , ale to nie o to chodzi.Jeśli karthusem masz staty 15:17:1 to i tak dobrze :) . Najlepsze spelle to Revive+Flash lub Teleport :D

Opublikowano

karthusa kontrowac na midzie mozesz spokojnie soraka ;f Bardzo slaby w early ale w late najlepszy AP carry.

soraka kontruje karthusa :) długi silence, dobry harras, w razie czego healing ^^

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja mam prosty build na niego

Doran Ring -> Sorcery (czy jakoś tak, w każdym razie na przebicie) -> Archangels Staff -> Rabadon -> sprzedajesz dorana i kupujesz 4x Archangels, ew możesz kupić rylaia lub znoye, też niezłe itemy na Karthusa.

Plusy:

Niezłe skille,

Niezły harras,

Oczywiście świetne ulti, gdzie nawet jak się dobrze gra ułoży zrobisz penta killa,

Ma sloweda, nieźle mu idzie gonienie innych postaci,

Świetny na teamfighty, jak padniesz włanczasz ulti i ktoś musi paść ;)

Wymiata w lategame

Świetna farma na miniony

Minusy:

Posiada strasznie mało HP, ma ciężko z postaciami co się bardzo do niego zbliżą, a ze stunem typu Pantheon to już w ogóle musisz się pogodzić że padasz,

Ciężko się nim gra na early,

Nie radzi sobie w starciach z tankami.

Nevrast - Ramsey - Jinno

Zapraszam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...