Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia X8. Wasze Opinie

CODER_BEST

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy polecasz Xperie X8

• Tak !!
      9
    • Nie!!
      2
    • Raczej tak...jest to zwyk?y telefon
      6
    • Na pewno nie... Telefon jest do bani...
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Zastanawiam się nad kupnem Xperi X8 bo Avila jest niby ok ale jednak najbarddziej boli mnie w niej to że nie można robic 2 rzeczy na raz np. słuchać muzyki i grać albo przeglądać internetu bo wtedy bardzo laguje, i erkan tak jakby sie rozkalibrowuje...

Chciał bym opinie na temat X8 ale nie jakiś poemat z którego ciężko będzie mi wywnioskować czy go brać czy nie tylko chciał bym w taki sposób

np.

+ telefon ma androida

+ android market itd....

- słaba bateria

- obudowa

I końcowe zdanie czy jest Dobry, a może bradzo dobry czy jednak nie polecacie..

z góry dzięki za każdą opinię Like :)

PS: JEst w nim coś takiego jak np. zrzucanie na pasek może nie dosłowne np. gram sobię w gre robie pauze wychodzę z niej robię coś innego a potem do niej wracam i dalej gram.... Tak zwana praca w tle... Mam to w Avili i jest to dość przydatne :) I czytałe że wraz z telefonem dostajemy dodatkowe obudowy to prawda ??

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ja polecam ten telefon - dlaczego..

+ wytrzymała cegła... nie to co szajsung galaxy s2 np. :D

+ modding w ch*j. Wszystko, wszędzie do niej.

+ Oczywiście android.

+ dodatkowe obudowy, ale do białej wersji ;p

/ bateria taka sobie. Po moddingu telefonu można trochę wydłużyć działanie. tak to około 1 -7 dni. zależy czy używam czy nie

/ obudowa skrzepi... ale kawałek papieru podłożony to załatwił.

- nie wiem czy to + czy - ale... ten phone to dzisiejsza stara nokia. Wypadł mi kilkanaście razy z kieszeni/ parapetu na beton/ podłogę i.... cały. Przy czym myślałem, że połowy ekranu nie ma. Ale... paczę, a tu telefon jak nowy.

Down. Ja swoja x8 mam juz 3 lata chyba. Mogę się mylić

.Codziennie puszczam muzykę po min. 1 godz przez głośnik. Jak do dzis nie padl to jest dobry

76561198034810506.png

Opublikowano

No to tak:

+super dźwięk

+długi czas trzymania baterii w trybie czuwania

+szybka nie muli się jak Avilla, porównanie tych 2 telefonów to jak porównanie Ferrari i malucha

+dotykowy ekran poezja, wystarczy musnąć palcem i wychwytuje to

-słyszałem że głośnik szybko pada (nie potwierdzone info)

-trochę gruby i nie wygodny jak dla mnie

oraz informacje poprzedników a co do modingu telefonu to zależy jaki mod wgra ;)

A i nie bierz białej obudowy bo jest paskudna :D

Opublikowano

Osobiście miałem ten telefon przez 2 dni, szczeże strasznie go muli, przy słońcu na wyświetlaczu prawie nic nie widać, pozatym to Sony Ericsson z tą marką miałem wiele problemów i juz dawno powiedziałem stanowcze "NIE" dla Sony Ericsson. W tej cenie można znaleźdz wiele ciekawszych telefonów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Również polecam, kumpel ma od pół roku i nie narzeka , wręcz jest zadowolony,

+ Dobra bateria

+ Android

+ Dobry dźwięk

+ Telefon po prostu jest piękny :*

- Wygląda jak cegła ...

- ???

A i polecam kolor biały , u mnie w sql wszyscy mają czarne, a tu biały ... :* i taką zazdrość, a i biały mniej się rysuje niż czarny.

Też polecam Galaxy Gio, mam go... lepszy od X8 jest

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

2dni temu nowy do mnie przyszedł, jeszcze go za dużo nie używalem ale jak dla mnie narazie minus to ta obudowa, troche jak by skrzypi i taka jakas slaba mi sie wydaje :F

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Osobiście miałem ten telefon przez 2 dni, szczeże strasznie go muli, przy słońcu na wyświetlaczu prawie nic nie widać, pozatym to Sony Ericsson z tą marką miałem wiele problemów i juz dawno powiedziałem stanowcze "NIE" dla Sony Ericsson. W tej cenie można znaleźdz wiele ciekawszych telefonów.

Pozdrawiam.

Nom ;). Lepiej dać 3x 6x więcej za telefon apple'a i mieć odrobinę więcej podniety, szpanu. Taki sam lepszy telefon np. Se Neo V lub Szajsung Galaxy s2 kosztuje połowę mniej, a nawet więcej. Sony Ericsson to najlepsza marka. Towarzyszy mu Samsung oraz towarzyszyły nokie.

76561198034810506.png

Opublikowano

Nie warto! Dla Ciebie może to i ciekawa pozycja patrząc na to że pracujesz dalej na tym samsungu ;) Lepiej dozbierać i kupić coś lepszego,

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Tylko mam tu mały limit bo ledwo udało mi się uprosić rodziców żeby kupić X8 ale ja powiedziałem że jeszcze poczytam coś w necie...

Myślę że max to te 600zł

A co polecacie za 600 stów ??

musi mieć

- wi-fi

- Androida

I koniecznie nowy...

Ale z tego co czytałem w necie to jest to doby telefon jak za tą cene.... To że skrzypi obudowa jakoś mnie nie rusza a ni bateria może ma to swój minus ale nie jest on moim zdaniem aż tak uciążliwy żeby od razu od rzucać ten telefon......

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

+ Oczywiście android.

/ bateria taka sobie. Po moddingu telefonu można trochę wydłużyć działanie. tak to około 1 -7 dni. zależy czy używam czy nie

- nie wiem czy to + czy - ale... ten phone to dzisiejsza stara nokia. Wypadł mi kilkanaście razy z kieszeni/ parapetu na beton/ podłogę i.... cały. Przy czym myślałem, że połowy ekranu nie ma. Ale... paczę, a tu telefon jak nowy.

.Codziennie puszczam muzykę po min. 1 godz przez głośnik. Jak do dzis nie padl to jest dobry

+ Oczywiście android.

mwhahahahha "wytrzymała cegła" ahahahahah, no nie wytrzymam, jeszcze do tego wytrzymalsza od S2... no taak na pewno, szczególnie że to pr0 el0 el0 X8 ma gorilla glass <3

Stary już jest ten telefon, lepiej poszukać czegoś z lepszymi bebechami w tej cenie.

Opublikowano

Telefonu z androidem nie miałem ale wiele razy miałem okazje bawić się telefonem z tym oprogramowaniem.... Rzz miałe okazję spotkać się z symbianem był on troche dziwny... I po krótki spotkaniu z tymi systemami jeśli mał bym wybierać według mnie lepszy jest android....

@Marock
mi nie podszedł do gustu.
ja bym proponował samsunga aville lub jakiegoś htc'ka.

Napisałem że mam teraz avilę.... I jest ona po prostu telefonem ale nie spełnia ona moich wymagań.... I nie czyytałeś chyba moich wymagań :)

Opublikowano

Nie polecam X8 w tej cenie lepszy będzie Samsung Galaxy Gio...

+ Więcej Ramu od X8

+ Lepszy procesor od X8

+ Bardziej spasowana obudowa

+ Android 2.3.5

+ Tylna klapka jest pokryta małymi dziurkami co sprawia że telefon nie ma prawa się wyślizgnąć.

+ Bardzo dobra jakoś dźwięku

+ Ekran pojemnościowy

+ Multi touch (2 lub 4 palce)

+ Żadnych przymuleń (po prostu żadnych ani razu mi się nie zawiesił)

+ Ekran to po prostu bajka <3 Dotyk działa dużo lepiej niż w X8

- Brak Gorilla Glass :<

- Aparat 3,4 Mpx (ale mówimy tutaj o tych prawdziwych 3,4 ;) A nie tak jak np w innych telefonach jest 5 Mpx a naprawdę 4 coś :P)

- Brak lampy :<

Ogólnie telefon jak za swoją cene jest świetny :) Lepszego nie znajdziesz :)

Dodam tak od siebie że czas pracy baterii to około 2 dni czyli sporo jak na Androida :)

@Edit na zachętę dorzucam recenzję ;)

http://www.youtube.com/watch?v=LUacjqQ-JO8

r718w5.png

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Htc Desire , Htc Desire Z , osobiście jestem użytkownikiem.

Jedne z fajniejszych telefonów w tej cenie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Osobiście polecam bo posiadałem ten telefon, ale zamieniłem go na innego dlatego iż ma tylko procesor 600 MHz więc to malutko ;D

Ale ogólnie dobry;

A i bierz kolor biały !!! bo ten czarno-blue się zjedzie w kilka dni... a po białym tak nie widać ;) wiem bo miałem biały ;p a kumpel czarny... i była róźnica;d

songalivev2.png

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Htc Desire , Htc Desire Z , osobiście jestem użytkownikiem.

Jedne z fajniejszych telefonów w tej cenie.

Pozdrawiam.

Tak, szczególnie, że autor ma mnie więcej 300 zł to kupi jakiegoś desire.. człowieku...

On nie chce wiedzieć jakie telefony polecasz tylko jaka jest twoja opinia o x8.

@topic

Słaby telefon. Lepiej było by znaleźć samsunga gio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...