Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Co warto zbierać z ziemi.

~Gryffin~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poradnik piszę dla nowicjuszy, którzy często nie wiedzą, które przedmioty są wartościowe.

Ksi%C4%99ga_Polimorfii.jpg - Księgi Polimorfii. Pomyślne przeczytanie zwiększa umiejętność polimorfia. Podstawowa najcenniejsza.

Sztuka_Wojny_Sun_Zi.jpgSztuka_Wojny_Wu_Zi.jpgWeiliao_zi.jpg - księgi dowodzenia. Pomyślne przeczytanie zwiększa umiejętność dowodzenie. Sun Zi najcenniejsza.

Instr_Oswajania_Konia.jpg - oswajanie konia. Pomyślne przeczytanie zwiększa szansę na przywołanie naszego konia.

Ksi%C4%99ga_Umiej%C4%99tno%C5%9Bci.jpg-księgi umiejętności. Aby przeczytać księgę musimy mieć daną umiejętność na poziomie M i odpowiednią ilość expa. Dropią one z metinów, które nasza postać rozbije.

Sztuka_Combo.jpgZaaw_Sztuka_Combo.jpgMistrz_Sztuka_Combo.jpg - sztuki Combo. Pomyślne przeczytanie rozwija umiejętność kombinacja. Najcenniejsza podstawowa, najlepsza mistrzowska.

J%C4%99zyk_Chunjo.jpgJ%C4%99zyk_Jinno.jpgJ%C4%99zyk_Shinsoo.jpg ; języki królestw. Pomyślne przeczytanie zwiększa umiejętność rozmowy danym językiem.

Siano.jpgMarchewka.jpgCzerwony_%C5%BBe%C5%84-sze%C5%84.jpg - karma dla konia. Najcenniejsze są marchewki

Kamien_duszy_przyspieszenia.jpg - kamienie dusz. Wypadają z kamieni metin rozbitych przez naszą postać. Najcenniejsze sągdy ich poziom ulepszenia wynosi 4.

Pokrzywa.jpgKwiat_Brzoskwini.jpg - wszystkie zioła. Najcenniejsza róża alpejska.

Z%C5%82ota_Szkatu%C5%82ka.jpgSrebrna_Szkatu%C5%82ka.jpg - złote / srebrne szkatułki z +.

Srebrny_klucz.jpgZ%C5%82oty_Klucz.jpg - złote/srebrne klucze. Pozwalają otworzyć złote/srebrne szkatułki z + i bez.

Kawa%C5%82ek_klejnotu.jpgKawa%C5%82ek_zepsutej_zbroi.jpgEzoteryczny_przewodnik.jpg - wszelkiej maści ulepszacze. Wszystkie można drogo sprzedać na rynku.

Skorzane_buty.jpgDrewniany_Naszyjnik.jpg - biżuteria z bonusami.

Mnisia_Zbr._P%C5%82yt..jpg - zbroje z bonusem na Hp, miecze, sztylet, dwuręczną.

25px-Ksi%C4%99ga_Misji%28%C5%82atwa%29.jpg - księgi misji łatwe/normalne/trudne/expert. Najcenniejsze expert.

Miecz_Pe%C5%82ni_Ksi%C4%99zyca.jpgOstrze_z_czerwonej_stali.jpg - bronie od poziomu 30. Bardzo cenne. Ich cena wzrasta wraz z większym bonusem średnie obrażenia.

Marmur.jpg - marmur poliformii. UWAGA : nie klikajcie na niego pod żadnym pozorem, chyba, że chcecie zmienićsię w potwora. Najcenniejsze są marmury dzikich sług i pająków.

To tyle. Jak już mówiłem poradnik napisany dla nowicjuszy. Będą aktualizacje, gdy mi się coś przypomni. Pozdrawiam.

Opublikowano

Poradnik dotyczy priv czy pl ? Jak na razie masz poplątanie z pomieszaniem , po za tym każdy odbiera inaczej co ma zbierać jeśli chodzi priv - też większość przedmiotów można dostać u NPC a szczególnie dropnąć samemu gdyż lecą jak głupie niektóre przedmioty wymienione przez ciebie.

Jedynie poradnik pasuje do Metin2 Pl, więc to dodaj na razie kogiel mogiel zrobiłeś

Opublikowano

@up widać że poradnik pod pl ^^ na priv się raczej takich rzeczy nie zbiera (mam namyśli połowę co w tym poradniku jest) no może na hard...

A co do tematu to myślę że każdy to wie jednak tym którzy pierwszy/drugi raz wchodzą na metka może się przydać, ogólnie dobrze że są obrazki ale mógłbyś troszkę bardziej rozpisać dany przedmiot i upiększyć temat (może kolorki itd.) ;)

Opublikowano

Pokazałaś klasę nie ma co :) Po co nabijasz posty? Każdy inteligenty człowiek wie, że to na globale.

@up. Myślałem nad kolorami, ale biały wydaje mi się najlepszy. Mnie rażą w oczy te jaskrawe kolory przy dłuższym czytaniu.

Opublikowano

Bardzo ładny, schludny poradnik, nie dodawaj kolorów - biały jest bardzo ładny - czysty, przejrzysty. Jedyne do czego mogę się przyczepić to księgi umiejętności - złe obrazki, ale reszta jest idealna :)

Możesz również dodać Marmury oraz Koziki - bardzo cenne

Jeżeli pozwolisz - wykorzystam twój poradnik do mojego poradnika ( jedynie link )

Opublikowano

Bardzo ładny, schludny poradnik, nie dodawaj kolorów - biały jest bardzo ładny - czysty, przejrzysty. Jedyne do czego mogę się przyczepić to księgi umiejętności - złe obrazki, ale reszta jest idealna :)

Możesz również dodać Marmury oraz Koziki - bardzo cenne

Jeżeli pozwolisz - wykorzystam twój poradnik do mojego poradnika ( jedynie link )

Oczywiście, że pozwalam :)

Opublikowano

szkoda ze nie napisales ile te zeczy sa warte , a to jest mala wada

A tak wogole to poradnik ladny masz +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...