Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wezwanie na komisję wojskową?

Zigler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż dziś dostałem wezwanie na komisję wojskową.

Mam stawić się w kwietniu. Przyznam, że zdziwiło mnie to... poboru nie ma, a tu wezwanie przychodzi...

Takie pytanie czy każdy pełnoletni to dostaje mimo, ze nie ma poboru czy tylko wybiórczo dają i na mnie padło...?

Dodam, że się uczę.

Rocznik 93

Opublikowano

do wojska na pewno nie pójdziesz bo już nie ma zasadniczej służy, zawodową jak zaproponują to zawsze można przyjąć po skończeniu szkoły, to prawie to samo jak zwykła praca

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Specjalista
Opublikowano

Zwykłe badanie lekarskie, przydzielą ci kategorię zdolności na wszelki wypadek jakby znowu był pobór do wojska.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

To jest takie coś jak spis powszechny. Tyle że wojskowy, działa to na zasadzie badań i wystawienia papierów czy w czasie zagrożenia państwa będziesz stanie wziąć broń do ręki

ichigonapisblb.png

Opublikowano

No to cóż, pójdzie się i będzie z głowy. Dzięki za szybką odpowiedź.

Jeszcze takie 2 szybkie pytania...

Jest tam taki punkt "dokumentację medyczną (jeżeli taką posiadają)." Czy to chodzi o to, że jak mam jakieś urazy czy coś i mam wyniki badań od swojego lekarza to mam to wziąć ze sobą?

I jeszcze jedno... naczytałem się, że podczas badań lekarz może chcieć sobie... "pomacać", jednak niektórzy piszą, że nie wszędzie tak jest, więc...?

Opublikowano

Ta, wsadzi Ci rękę do gaci i każe kaszlnąć, chyba :D Podobno można odmówić. Ja mam 10 lutego to Ci powiem jak to jest ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ta, wsadzi Ci rękę do gaci i każe kaszlnąć, chyba :D Podobno można odmówić. Ja mam 10 lutego to Ci powiem jak to jest ;)

hahaha nie wiem kto Ci to powiedział ^^ , gacie w dół "kaszlnij" , spoko następny itd :) , ogólnie dadzą wzrost itd , później dostaniesz książeczkę wojskową i cya.

oficjalnelogo.png

Opublikowano

Komisja jest nadal. Chyba na przypadek wojny.

Miałem to jakiś rok temu.Nic szczególnego.

Wywiad, potem badanie.Waga wzrost , ciśnienie , no i ocena przyrodzenia czy masz wszystko na Swoim miejscu ;)

Książeczka wojskowa jest ? To ja chyba Swoją zgubiłem już o.O

Raczej nie.Muszą zbadać

Opublikowano

OK, dzięki ale ponownie zapytam o ten punt, bo nie dostałem odpowiedzi;

"dokumentację medyczną (jeżeli taką posiadają)."

Czy to chodzi o to, że jak mam jakieś urazy czy coś i mam wyniki badań od swojego lekarza to mam to wziąć ze sobą?

Opublikowano

Ta, wszelkie urazy fizyczne i psychiczne. Jeśli tak to historie takowego leczenia, za dużo pieprzenia byłoby gdyby sami dzwonili do lekarza każdego osobnika dlatego to ty musisz się pomęczyć.

ichigonapisblb.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak, po komisji już?

Wsadził Ci tą rękę? :D

Opublikowano

Jedyna co zrób na tą komisję to umyj jaja bo bd cię macał to masz pewne, weź 2 zdjęcia i to wezwanie oraz dowód osobisty i nic więcej ci nie potrzeba :)

Opublikowano

Jedyna co zrób na tą komisję to umyj jaja bo bd cię macał to masz pewne, weź 2 zdjęcia i to wezwanie oraz dowód osobisty i nic więcej ci nie potrzeba :)

Macali Ci wora Kejsi?

@Down: Koledzy Cie nie szanują ziomuś ^^

Opublikowano

Byłem w piątek, musisz mieć ze sobą dowód, wezwanie, zdjęcie dowodowe jedno i ew. prawo jazdy jak masz i zaświadczenie ze szkoły.

Na początku trzeba było trochę poczekać, wzywali każdego żeby zmierzyć i zważyć. Później wychodziłeś i czekałeś na swoją kolej do głównego badania(ja czekałem ze 2h), lekarz mnie osłuchał, kazał zrobić skłon do przodu(chyba sprawdzał kręgosłup) i na końcu musiałem zdjąć bokserki, zobaczył z dwóch stron(czy wszystko jest na miejscu) i kazał się ubrać. Później sprawdzenie wzroku i to wszystko. Później musiałem odpowiedzieć na parę pytań, ale to już w innym pokoju(dane kontaktowe, szkoła, języki itd.) i później poczekać aż wyrobią książeczkę wojskową.

Ogólnie nie ma się czego bać, niezła beka była i to wszystko ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

To w takim razie dzięki za "recenzję".

Do mojej komisji, trochę pozostało, bo połowa kwietnia, ale prawdopodobnie pójdę z kolegą bo ma wtedy co ja także spoko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...