Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złodziej EyeOfHawk

xPatryk2011x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie 3 dni temu okradł mnie gracz EyeOfHawk ze św 18 . Phobos Miał mi sprzedać postać 75 lvl za wilka i kd.

Wachałem się długo gdyż to było podejrzane ale cuż zaryzykowałem. Mam całą rozmowe i dowody.

Podał złe passy i lognoł. Po 5 minutach pojawił się. Pisze do niego że zgłosze na policje a on pisał mi "o co ci chodzi ?" " ja o niczym nie wiem" i mnie olewał, okradł też 2 gościa tylko tamten to olał bo nie ma dowodów.

Itemki były warte ~ 50zł-70zł.

Napisałem na chacie że oszutst.

Co zrobić ? Nie jestem pełnoletni,a rodzicom nie bd się chciało po sądach włóczyć ;[

Kamyi i wilk miałem odłożone na ostać 70+ lub na eq na 60-75 lvl.

Bardzo proszę o sensowne odpowiedzi i założeniej BLACK LIST"y na forum złodziei (o ile takiej nie ma).

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Naiwność graczy .. -,-

Nic z tym nie zrobisz , musiałbyś to frapsem nagrać . Bo jak wyślesz ssy to mogą odpowiedzieć że zostały spreparowane .

d113e6bd9c03f.png

Opublikowano

zuBi lamusem to może sam jesteś ;/ a i was zaskocze mam wszystko nagrane tylko w słabej jakości widać ale niewyraźnie rzomowe ss"y są za to dobre.

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Opublikowano

Zawsze nagrywaj lub rób ss przy jakimkolwiek handlu...

Bez tych dowodów zupełnie nic nie zrobisz ,ale możesz go nabrać np. "elo oddaj kd" i ci napisze coś w stylu " ale nob nabrałeś się muvaha itp." robisz ss do supportu i czekasz.

Opublikowano

Prawdopodobnie możesz odzyskać to co straciłeś jedynie na podstawie dowodów, i zgłoszeniu sprawy na policje ...

hx6hZ7.jpg

Opublikowano

Prawdopodobnie możesz odzyskać to co straciłeś jedynie na podstawie dowodów, i zgłoszeniu sprawy na policje ...

Policja go wyśmieje ... jakby rzeczy byly warte +100zł to coś by może zdziałali

Opublikowano

Żeby policja się tobą zainteresowała, rzeczy musiały by przekroczyć wartość 250 zł , w dodatku musiałbyś udowodnić że to 250 zł dałeś (Kwitki z przelewów na SM , etc ...) , Teraz nic mu nie jesteś w stanie zrobić. Nawet bana nie dostanie .

Opublikowano

W takim wypadku nie może ci nikt pomóc ponieważ sam dałeś mu te itemki i mimo że miał dać ci coś w zamian to cię do niczego nie zmuszał więc wątpie że to odzyskasz. Na takie tryki to nabierają się na privach ale że na PLu :<

NIE MA

Opublikowano

Przyznam że troche naiwnie postąpiłem ;p ale raz sie żyje ^^.

PISZE PO RAZ KOLEJNY MAM SS"Y JAK I FILMIK !!!

A ten koleś okradł już z 10 osób na nie małą kwote. Mojego znajomego chciał naciągnoąć na kd. Oferował mu trutke +9 śr 42% za 30 kd ^^ ! I mój koleg miał dać pierwszy. Sam ma pro eq pokazywał mi. Na czymś się musiał dorobić.

Ale wy zamiast krytykować mnie byście sami bujneli du*e i też coś z tym robili ! Ja z innych się też śmiałem jak okradli kogoś a teraz nawet żałuje bo i mnie to spotkało.

Opublikowano

Nic z tym nie zrobisz.Nawet zbytnio nie ostrzeżesz graczy tego serwera bo mało osób zagląda akurat na to forum.Bo większość jak już korzysta to z forum pla.Załóż temat właśnie tam jeśli chcesz powiadomić innych.

Opublikowano

1. team metina nie ponosi odpowiedzialnosci za handel

2. dobrowolnie mu dałeś itemki

3. na policji nikt się nie zainteresuje dzieckiem w sprawie gier

Opublikowano

Policja go wyśmieje ... jakby rzeczy byly warte +100zł to coś by może zdziałali

Beka z Ciebie, policja nawet za złotówkę musi ścigać złodzieja. A jeśli masz ss czy tam filmik przedstaw na policji jako dowód. Internetowych cwaniaczków trzeba tępić. :)

Opublikowano

Team nie odpowiada za skradzione itemy/eq/postacie.Nic z tym nie zrobisz

Team nie, ale jak pójdzie na policję z dowodami to policja będzie miała obowiązek od teamu wziąć IP i zlokalizować kolesia.

Opublikowano

Oj myślę, że policja nie musi prosić o IP tego pana ponieważ , nie logujemy sie na konto z tego samego komputera zawsze prawda ? Oni już sami dochodzą do tego wszstkiego . Jeśli zależy Ci na tym żeby złodziej został ukarany zgłoś to na policję , poogladaj filmy na youtube z metin2 gdzie ludzie o tym mówią , na profilu FuBu o tym znjdziesz itp .

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

Gram/łem na serverach typu :

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.PL s3 ,s4 , s8 , s26

- Metin2.SG 35lv , czytam sobie ku :)

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Jeśli masz jakieś pytanie , pisz smiało na PV :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Takich rzeczy się nie zgłasza tutaj. tylko do GMów w grze, po za tym kogo to obchodzi, sam się dałeś podejść.

Po za tym policja tutaj nic nie pomoże, ponieważ konto nie zostało okradzione tylko eq i to przez jego własną głupotę i naiwność, dobrze wiesz że nie ufa się graczom w grze. Po prostu dostałeś nagrodę za naiwność, także policja nic mu nie zrobi

Opublikowano

Żałosna jest większa część z was. Zobaczymy czy jak was okradną bd tacy radośni!

Dziękuje Mostro za wstawiennictwo.

Złodziei należy tępić !

PS. Wg was dałem się nabrać ? To pójde do was do domu zwine kompa i powiem że też byliście naiwni. Zobaczymy co bd. (Mamo, mamo komputera nie ma <szlochanie>)

Temat wyjaśniony. Postaram się dowiedzieć więcej od wója (pracuje gdzieś w firmie prawniczej)

Opublikowano

Kolego przede wszystkim nie obrażaj Nas, tutaj winą jest twoja naiwność, nigdy a prze nigdy nie ufa się innym graczom a ten chwyt co zastosował jest znany od początku. Podziękuj sobie tylko za to że twoje zaufanie nawet do obcych jest za duże.

Policja tutaj nic Ci nie pomoże bo sam dobrowolnie dałeś, on Cie do tego nie zmuszał.

Następnym razem nie ufaj, bądź ostrożniejszy :)

Opublikowano

Żałosna jest większa część z was. Zobaczymy czy jak was okradną bd tacy radośni!

Dziękuje Mostro za wstawiennictwo.

Złodziei należy tępić !

PS. Wg was dałem się nabrać ? To pójde do was do domu zwine kompa i powiem że też byliście naiwni. Zobaczymy co bd. (Mamo, mamo komputera nie ma <szlochanie>)

Temat wyjaśniony. Postaram się dowiedzieć więcej od wója (pracuje gdzieś w firmie prawniczej)

komputer nie jest rzecza wirtualna i nalezy do nas a nie do niemocw tak jak twe itemy i realna kase sie zaplacilo za kompa tyle w teamcie a nie nasza winna ze boisz sie z rodzicami isc na policje i do sadu i glupie pytania zadajesz na forum nie bede szedl na polije z rodzicami ale co zrobic mam placz dalej a i tka nic nie pomoze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...