Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Smocze Ognie :)

klasiek21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam pytanie odnosnie bazooki drake's fire.

Pytanie a zasadzie pytanie brzmią

- jaka jest różnica w obrazeniach miedzy zwykla bazooka a drakes fire wzgledem piechoty?

- jaka jest roznica w obrazeniach miedzy zwykla bazooka a drakes fire wzgledem pojazdow?

- ogolne wraznie z uzytkowania tej bron

- oplacalnosc.

Przepraszam za brak polskich znakow dialektycznych.i

Opublikowano

1. Bardzo duża, dokładnych danych nie mam, lecz szczególnie z dalekiego dystansu różnica jest odczuwalna.

2. Obrażenia DF są mniejsze, trzeba także umieć nią strzelać w pojazdy, musi się najpierw odbić od ziemi.

3. Ludzie są kickani na sporej ilości ważnych, liczących się serwerów, gdyż jest po prostu OP. Można nic nie robić, stać całą rundę na jakiejś górce i strzelać z DF.

4. Opłacalna, hmmm. Na pewno jest opłacalna, warto ją kupić dla samej zasady. Jednak teraz mają wejść jeszcze inne bazooki, poczekaj może na nie.

@edit

Znalazłem statystyki:

ObjectTemplate.detonation.explosionRadius 12

ObjectTemplate.detonation.explosionForce 20

ObjectTemplate.detonation.explosionDamage 37

Normalna bazooka:

Radius 9

Force 25

Damage 7

Opublikowano

Proponuję odwiedzić youtube.

DF zdecydowanie lepiej sprawdza się na ludzi niż pojazdy. Dodatkowo ma sporą wadę jak dla mnie, utrudnione jest robienie tzw. rocket jump'ów oraz kegzok.

Opublikowano

Na w

Up, praktycznie sie nie da :D

Chyba jak zaklinuje się ta kula :P

Da się.

jednym slowem polecasz czy nie? jak dla ciebie dobre czy do bani?

Polecam poczekać, jak widać za tydzień będzie dostępna nowa bazooka, poczekaj na nią. Warto kupić zwykłą, jeżeli jej nie masz.

Opublikowano

Ja tobie odpowiem tak , mam tą bazookę i jest świetna . Wystarczy schować się gdzieś , gdzie na widoku będziemy mieli drogę która idzie sporo ludzi , na przykład na mapce plażowa potyczka stoimy obok wiartaku a ludzie ida po przeciwnej stronie do flagi , na samej bazooce mam z 20-30 killów . Co do DMG to jeżeli dobrze wymierzysz to w ludzi jest ciągle 65-80-100 - raz 150 , oczywiście jednym strzałem ;) W pojazdy jeżeli się potrafi to niezle po 50 nawet więcej i można rozwalać . Z czołgami jest problem dmg to 10-20-25 jeżeli dobrze strzelisz ale z tym jest problem . Ogólnie polecam ;) Jeżeli będą niejasności jutro mg nagrać filmik jeżeli mój komp nie zawiedzie ;)

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Ja tobie odpowiem tak , mam tą bazookę i jest świetna . Wystarczy schować się gdzieś , gdzie na widoku będziemy mieli drogę która idzie sporo ludzi , na przykład na mapce plażowa potyczka stoimy obok wiartaku a ludzie ida po przeciwnej stronie do flagi , na samej bazooce mam z 20-30 killów . Co do DMG to jeżeli dobrze wymierzysz to w ludzi jest ciągle 65-80-100 - raz 150 , oczywiście jednym strzałem ;) W pojazdy jeżeli się potrafi to niezle po 50 nawet więcej i można rozwalać . Z czołgami jest problem dmg to 10-20-25 jeżeli dobrze strzelisz ale z tym jest problem . Ogólnie polecam ;) Jeżeli będą niejasności jutro mg nagrać filmik jeżeli mój komp nie zawiedzie ;)

1. Właśnie o to chodzi, grając tą bronią wręcz człowiek zapomina o innych broniach. Stoi w jednym miejscu (campi) i spamuje okropnie DF, dodatkowo mając dwa pociski, mando leży od ręki.

2. Grałem tą bazooką i nie zadawała 100-150 dmg.

3. Problem polega na tym, iż na mapach jak vv, podczas gdy admin jest ONLINE dostajemy kick'a(na liczących się serwerach).

Opublikowano

Googluś sorry ale jak nie zadawałeś 100 dmg to ... no przepraszam , jak będę miał czas zrobię jutro filmik ;)

Dodam jeszcze że jest dobra vs soldierom na dłuższy dystans , z gunnerowej pukawki chu*a zrobisz a z tej bazooki niezle ;)

~~~450 post ;)

Opublikowano

Ta bazuka jest tylko na piechote..... wali jedna średniio po 30 dmg (jeśli ludzie chodzą w grupce to jedną kulą walniesz max do ok. 200dmg, ale masz 2 naboje...)

Ta bazuka nie nadaje się do:

-beczki

-skakania

-niszczenia pojazdów (ewentualnie samoloty jak se poradzisz :P)

Ogółowo bazuke uważam na noobską xD

(chodziaż ma je 2 :P[błekitna i normalną])

Opublikowano

Ta bazuka jest tylko na piechote..... wali jedna średniio po 30 dmg (jeśli ludzie chodzą w grupce to jedną kulą walniesz max do ok. 200dmg, ale masz 2 naboje...)

Ta bazuka nie nadaje się do:

-beczki

-skakania

Ogółowo bazuke uważam na noobską xD

(chodziaż ma je 2 :P[błekitna i normalną])

+ bardzo denerwujące podwójne przeładowanie, które wręcz doprowadza do szału.

Opublikowano

wali jedna średniio po 30 dmg

Oj chu* chyba filmik będzie ...

Chętnie zobaczę jak niszczysz nią samoloty .

Opublikowano

Moja opinia o tej broni jest taka

jest to najbardziej wkur******a broń, EA rozwaliło bfh dodaniem tej broni, nią grają ludzie bez jakichkolwiek umiejętności, liczy się tylko camp, 2 strzały i nie masz 3/4 hp...

Kiedy widzę na servie kogoś z tą zje***ą bronią to od razu wychodzę.

Ale to tylko moje zdanie(z resztą jak i wielu innych)

Opublikowano

1. Właśnie o to chodzi, grając tą bronią wręcz człowiek zapomina o innych broniach. Stoi w jednym miejscu (campi) i spamuje okropnie DF, dodatkowo mając dwa pociski, mando leży od ręki.

2. Grałem tą bazooką i nie zadawała 100-150 dmg.

3. Problem polega na tym, iż na mapach jak vv, podczas gdy admin jest ONLINE dostajemy kick'a(na liczących się serwerach).

Googlus co do tych obrażeń, to lekka przesada, ale ja potrafiłem z niej wyciągnąć 90 dmg :>

Moja opinia: Broń świetna, warta uwagi, bez problemu można robić jadkę na mapkach typu VV albo RR.

Troche droga ale naprawdę warto.

1365954711-U52460.jpg

Opublikowano

mi się zdarzało walić po 200+ (średnio około 100), oczywiście w grupkę ludzi, z tego co pamiętam to na VV na drodze przy road block'ach jak royals atakują bazę nationals (często chodzą w grupkach, jeśli to nie są początkujący), to jest świetna okazja, po bokach ściany i na rundę można było spokojnie wyciągnąć 5k+ pkt. ale podtrzymuję opinię, że jest to broń dla ludzi leniwych bez umiejętności walki...

Opublikowano

Zgadzam się , ale to co napisałeś że jest dla ludzi leniwych , tak jest ale ja nie zawsze mam ochotę grać to sobie trochę postoję i nabiję te 3.5k expa + .

Opublikowano

Zgadzam się , ale to co napisałeś że jest dla ludzi leniwych , tak jest ale ja nie zawsze mam ochotę grać to sobie trochę postoję i nabiję te 3.5k expa + .

I dlatego administratorzy kick'ują ludzi spamujących z DF.

Opublikowano

Ja już nie gram ty gówniem (w sumie nie taka zła), ale wole beczunie + Super TankBuster

/Goglus

Mam pytanie bo ty jesteś w takich rzeczach tak figo, fago,,,, da się jakoś zapobiedz temu bugowi ? Strasznie wkurwiające bo nawet broni wtedy nie zmienisz ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...