Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak działa skrypt antybotowy!

Optimus-Prime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OPIS DZIAŁANIA SKRYPTU DO WYKRYWANIA BOTUSERÓW - CZYLI JAK BOCIĆ

Liczba zebranych skrzynek bonusowych w ciągu ostatnich 14 dni.

Czas online spędzony w grze w ciągu ostatnich 14 dni.

Całkowity czas spędzony na niewidce.

Ilość zabitych alienóww ciągu ostatnich 14 dni.

Ile razy zostano zabitym przez graczy na danym terenie w ciągu 14 dni.

Maksymalny czas między zbiorem pól (np. zbierasz co maksymalnie 9 sekund i jesteś online przez 14h - wychodzi na to, że w tym czasie nie chodziłeś do toalety, nie jadłeś, nie zmieniałeś mapy firmy- tzn. że używałeś bota)

Całkowity czas spędzony na każdej mapie w ciągu ostatnich 14dni.

Po analizie tych danych widzimy, że np. osoba w ciągu 14 dni była online 14 godzin dziennie, 97% czasu spędziła na mapie x-8 , 96% czasu była na niewidce i zebrała 47,000 skrzynek bonusowych. W tym przypadku ma powyżej 5,000 energii do galaxy gates.

Analizowana jest ilość zdobytego uridium na gracza ( wliczając w to wydane uridium na osłony, lasery, boostery, PET'a itp.)

Dzięki tym statystykom skrypt dokonuje prostych obliczeń, jeśli została przekroczona wydajność oznacza to, że kontem gra bot.

- Gracze, którzy robią powyżej 85% wszystkiego (wymienionego w podpunktach wyżej) zostają zbanowani.

- Gracze, którzy robią 50%-85% wszystkiego mają 50% na bana.

- Gracze, którzy robią do 50% wszystkiego nie mają się czego bać.

Jest też założenie, że gracze, którzy wykupują pakiety, ładują prawdziwe pieniądze w grę (zakup bota się nie liczy :D) nie są banowani, lecz jest to losowe.

Radzę skorzystać z powyższych informacji.

Mam nadzieje, że przyda się to wszystkim

UWAGA!

Poradnik nie jest mój, ja znalazłem go tylko, przetłumaczyłem i poprawiłem, a że nie widziałem tu takiego to wrzuciłem.

PODOBA CI SIĘ? > DAJ Lubię to

EDIT:

Nie wspomniałem o jednym z najważniejszych czynników- Jeśli masz szczęście to nawet jak bocisz 24/7 nie dostaniesz bana, ale ostrzegam, ja liczyłem na szczęście i nie skończyło to się najlepiej:( Teraz dzieje się na ,,rynku darkorbita" - dużo aktualizacji, ulepszony skrypt, a to utrudnia bocenie.

EDIT:

Na życzenie daje link do oryginału:

Konkurencja.

/\

To w takim razie powiem tylko, że na forum jednego z 3 głównych botów ( ten testowany)

Kto ma wiedzieć, ten się domyśli:)

Opublikowano
Maksymalny czas między zbiorem pól (np. zbierasz co maksymalnie 9 sekund i jesteś online przez 14h

"pola" ? po sygnie wnoszę że znasz darkorbit, a skoro tłumaczyłeś, to było napisać "skrzynki bonusowe" :P

Po drugie, ten czas nie ma znaczenia - rok latałem na WP z załączonym skryptem na bonus boxy (bota jeszcze nie używałem) to na minutę zbierałem koło 20-50 boxów i nie dostałem bana ani warna, więc raczej liczba/czas nie ma znaczenia - co innego liczba zebranych na dzień ;)

@down

aha :)

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś, to nie chodzi o to ile zbiera się na minutę, tylko o to, że zbiera się non stop i nie odchodzi od komputera w ciągu (jak w przykładzie) 14 godzin i nie odchodzi od komputera, a przecież każdy musi coś jeść no i każdy chodzi do WC, a przez 14 godzin trudno ,,wytrzymać" :D

Opublikowano

e tam, w moim przypadku jakoś normalniej to jest, bot lata 24/7 na jednej mapie w niewidce na podwajaczu boxów do tego już 2 miech ;-), co prawda faktycznie u niektórych tak jest, piszą że tylko na noc puścili i ban

Zarabianie w internecie - chętny? Pisz ?

Opublikowano

Czas spędzony w niewidce ? No błagam. Wyobraź sobie flaxa na ge1 , który jest w klanie który zaś ma wojne z wszystkimi klanami "z topki". To się nie trzyma kupy. Kuzyn nawet opowiadał mi że są różne osoby , np. miał taką w klanie osobe(takie dziecko neo) co potrafiło od 9:00 do 22:00 stać na porcie na 1-7 i nie ruszyc się z kompa , zero ruchow , ciągle na porcie stoi.

Opublikowano

no a co z tymi co niedawno dostali bana po godzinie uzywania bota?:D to bez sensu

ja zazwyczaj bocilem po ok 24 h na dobe( czasem sie logowalem sam polatac, czy cos) i nie dostalem bana przez bardzo dlugi okres czasu ( pol roku) a bocilem typu: albo zbieralem w kolko skrzynki albo w kolko alienki na x2 wiec ciagle jedno i to samo, czyli powinni mnie wykryc bardzo szybko, mi sie wydaje ze tak to raczej nie funkcjonuje, bo faktycznie sa gracze tzw. nolife ktorzy graja i graja i zdobywaja jeszcze wiecej samodzielnie niz my na bocie. Pozatym jakby tak to dzialalo nie robili by ukrytych boxow bonusowych ( co prawda juz nie ma to sensu, ale sa chyba dalej) ani captchy. Moim zdaniem to to bot tworzy zupelnie inne logi niz gracz lub cos w tym stylu i im lepszy bot tym bardziej to jest podobne do logow gracza. Ale pewien nie jestem;d

Dawajcie swoje pomysly jakto moze dzialac a moze razem cos wykminimy madrego;d

Opublikowano

@up

Informacje na witrynie MPCforum.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, mpcforum.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych mpcforum.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. mpcforum.pl jest przeciwna łamaniu prawa, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt z administratorem.

Nawet mpc może nas wydać(kokosz).Albo poprostu Bp zaostrzył rygor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...