Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]nie można połączyć się z filezillą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak up. Otóż mam problem z połączeniem się z filezillą.

Status: Łączenie z 192.168.71.100...
Odpowiedź fzSftp started
Polecenie: open "[email protected]" 22
Błąd: Network error: Connection timed out
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

Chcę zrobić serwer "no-hamachi" na modemie livebox. Odblokowałem porty na 192.168.1.1 to był port 22 i nadal nie mogę się połączyć ;/ Pliki są by badar. Wybrałem kartę sieciową Loopback skonfigurowałem tak jak chciałem, czyli 192.169.71.56 . . .

Tak jak normalnie wyżej daje 192.169.71.56 a niżej z końc. 100 . . . co mam jeszcze zrobić ?? ;/ i mam tam ustawiony czas w filezilli na 0 . Patrzyłem czy czasem antyvir mi portów nie blokuje, ale jednak nie, wyłączyłem go i nadal to samo ;/ WHY?? ;/

Mój antyvir to ESET. Bardzo prosze o pomoc ....

Edit@

spróbowałem inaczej, zamiast karty loopback dałem swoją własną kartę sieciową, No i koło netmask miałem ip 192.168.1.12 nic nieruszałem, wyszedłem z sysinstall wpisuje /etc/rc.d/netif restart właczam filezille i dalej to samo ;/ już nie mam więcej pomysłów ;/ może jest jakaś komenda jednak na pliki badara, żeby się z filezilla połączyć. ;// wpisuje tak jak należy czyli: 192.168.1.12>>>>>root>>>>>badarformpc>>>>>22 i to co w code ;//

Opublikowano

noooo..... wkońcu sobie poradziłem :) wystarczyło tylko hasło w sysinstall zmienić na swoje własne :)temat do zamknięcia. mam nadzieję, że niektórym pomogłem ;]

pliki by BADAR.

Edit@

JPDL... kolejny problem... Odpalam serwa chwile się ładuje i pokazjue mi coś z IP.... a po chwili mam tylko badar#

Edit2@

Po chwilowym bawieniu się stwierdziłem,że tak ma być xD

Opublikowano

@ref

mam jescze jeden problem ;/ otóż chcę sobie wejść do świata gry, lecz nie mogę, coś chyba z pong nie tak ;/ skorzystałem z tego poradnika

http://www.mpcforum.pl/topic/297384-tut-jak-zmienic-pong/

no i co? no i lipa! ja mam pliki by badar, i nie mam takiego czegoś jak usr>root>i cos tam jescze ... znalazłem plik game i chcę zmienić pong... mam notepad ++ ale nadal nie wiem jak <lol> jest tam ponad 300 tys linijek ...

Edit@

dooobra... już sobie poradziłem o.O ... no ale jak na złość mam kolejny problem. Otóż po wyborze postaci, mam tylko czarny ekran i ZERO reakcji ... i nic się nie dzieje

Edit2@

okey. clienta miałem ciulowego, już wszystko jest ok ;d

Edit3@

kurdeee.... Chciałem dodać pliki by Qentinios noi i co ?? no i lipa ... pokazuje mi sie takie coś

Can not get ip adress

o co chodzi???

Opublikowano

mam odpowiedniego lanchera do badara pisz pw dam ci go.

MPC FORUM ZAJEBALI MI SYGNATURKE.. (PEWNIE SA Z ACTA.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...