Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] A.C.T.A a League Of Legends

yoshi69x7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Czy wczorajsze podpisanie acta przez Polskę zmieni coś w League Of Legends czy będzie to zakazana gra, co macie na ten temat do powiedzenia? Okazuje się że tylko PIS i Ruch Poparcia Palikota są z nami oni chcą napisać referendum.. Jeszcze tylko sejm i prezydent podpiszą i A.C.T.A w polsce ruszy.. Co powiecie na ten temat jestem ciekawy.. A jeśli lol będzie zakazany czy w ogóle będziecie grali w tą grę a nawet czy będziecie dalej płacili za internet. Prosze tutaj wszystko pisać :>

Summoner Nick: DailyMotion

Region: Eu East&Nordic

Level: Cały czas rośnie

Postać: Irelia, Nidalee

1890551d27afb7d408a302aef2eb94fd.gif?1328103313

<facepalm>

Jak pomogłem Kliknij Lubie To ;>

Opublikowano

ja pierdole same downy nikt nie przeczyta a wszyscy już piszą omg , ludzie to że podpisali to nie znaczy że wchodzi , mamy czas do marca 2013 roku !!!

żadne strony nie będą zamykane jezu ludzi ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

Granie w grę nie będzie zabronione ponieważ jest ona darmowa to pierwszy powód ale już wrzucenie filmu na YouTube może być uznanie za łamanie praw autorskich przez jakąś wielką korporacje.Możemy też mieć nadzieje, że mimo tego iż ACTA zostało podpisane to nie wejdzie do polskiego prawa ponieważ najprawdopodobniej zostanie zaskarżone do trybunału sprawiedliwości i od razu po podpisaniu prawo nie wchodzi.

Opublikowano

@2up: to jest rozmowa jeśli wejdzie a nie że mamy tyle i tyle czasu chce po prostu wiedziec co bedziecie robili jak to wejdzie ?:>

<facepalm>

Specjalista
Opublikowano

Nie ma szans żeby lola zamkneli .. Dodam tu, że jeżeli to wejdzie to nasze państwo napewno nie jest DEMOKRATYCZNE ! Rząd powinien obawiać się ludu a nie my rządu .

giphy.gif

Opublikowano

@2up: to jest rozmowa jeśli wejdzie a nie że mamy tyle i tyle czasu chce po prostu wiedziec co bedziecie robili jak to wejdzie ?:>

za dwa lata podyskutujemy to na razie jest podpisane a nie wchodzi i nie wiadomo czy wgl wejdzie bo z tym będą jeszcze negocjacje dopiero ..

NJxbd4x.png

Opublikowano

acta nie powinni się mieszać do lola.

I nie będą. A jeżeli już, to bez skutku. LoL to gra niełamiąca żadnego prawa, w OWU jest wszystko opisane, wszystko jest legalne. Mogą się czepiać co najwyżej graczy łamiących OWU.

lesny123.png
Opublikowano

Jak blizzard się wkurwi, to zablokują LoL'a z tego powodu , że lol powstał na docie 1.

Nie, nie, nie. Nie zablokują, bo to nie jest przeróbka/mod do doty, tylko osobna gra inspirowana dotą (właściwie to gatunkiem moba)

Poza tym nie sądzę, żeby ACTA miało coś do powiedzenia w sprawie LOLa. Jeśli wprowadzą ACTA w Polsce, to nie znaczy że zablokują CAŁY ogólnoświatowy internet...

Bóg to twoje sumienie

Specjalista
Opublikowano

Blizzard jak by chciał sam by zniszczył firmę RIOT więc nie ma o czym gadać panowie :)

giphy.gif

Opublikowano

Może być tak że przez to że lola sie sciaga z neta a nie kupuje sie lamie prawa autorskie nie wiem pod tym kontem okiem patrzę i dalej nie jestem pewnien ze lol nie przestanie istniec

<facepalm>

Opublikowano

Może być tak że przez to że lola sie sciaga z neta a nie kupuje sie lamie prawa autorskie nie wiem pod tym kontem okiem patrzę i dalej nie jestem pewnien ze lol nie przestanie istniec

Ściąganie LOLa to nie jest łamanie praw autorskich. Producent udostępnia tą grę do pobrania za darmo, więc jest to w 100% legalne.

Tak samo jak z gg czy skype.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Osobiście uważam, że ludzie są zbyt łatwowierni i po obejrzeniu kilku filmów już chcą protestować przeciw temu

Ja jestem w tej sprawie neutralny.

1375207970-U250359.png

Opublikowano

LoL jest grą darmową, dostępną dla każdego, więc ściąganie bez uprzedniego zakupienia nie łamie żadnych praw autorskich.

7m9a.png

Opublikowano

Nie takie ACTA straszne jak je malują.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Jeżeli PRODUCENT w tym wypadku Riot Games udostępnia plik w inernecie do pobrania, na oryginalnej stronie to nie jest łamanie praw autorskich i w tym zakresie A.C.T.A nie ma podstaw prawnych, żeby zamknąć Riot Games, lub LoL'a.

lesny123.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...