Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zapytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Czemu mi nie działa to zapytanie ?

mysql_query("UPDATE users SET aktywowany=0 WHERE login=ytyt AND aktywowany=875")Konto nie zostało aktywowane. Skontaktuj się z administracją.

W bazie jest tabelka ( chyba tak to sie nazywa ) aktywowany, jednak nie zamieniają się dane. Aktywowany w bazie=875, a login to ytyt. To jest wyświtlenie na stronie, a to jest kod w php:

$ty=mysql_real_escape_string($_GET['id']);

$ta=mysql_real_escape_string($_GET['c']);

mysql_query("UPDATE users SET aktywowany=0 WHERE login='.$ty.' AND aktywowany='.$ta.'")';

Kod aktywacji konta to:

action=aktywacja&id=ytyt&c=875

a więc dane z linku wczytuje poprawne.

O co chodzi ?

Opublikowano

Ja wiem ja wiem ! :P

Jeśli zapytanie to

mysql_query("UPDATE users SET aktywowany=0 WHERE login='.$ty.' AND aktywowany='.$ta.'")';

To troche to rozrzedźmy :

mysql_query("UPDATE users SET aktywowany=0 WHERE login='.$ty.' AND aktywowany='.$ta. ' ")';

$ta jest liczbą ! Liczb niezapisujemy w ' ' tylko samo - aktywowany=$ta");

Zapytanie :

mysql_query("UPDATE users SET aktywowany=0 WHERE login='$ty' AND aktywowany=$ta");

Błędy :

Jeśli masz samo $ty a nie $aa['ty'] można pisać bez kropek.

Po końcu nawiasu masz znak ' co jest błędem.

Jak dalej niedziała zastosuj ten kod :

$ty=mysql_real_escape_string($_GET['id']);
$ta=mysql_real_escape_string($_GET['c']);
mysql_query("UPDATE users SET aktywowany=0 WHERE login='$ty' AND aktywowany=$ta");
echo $ty.'<br>'.$ta;
echo "mysql_query(UPDATE users SET aktywowany=0 WHERE login='".$ty."' AND aktywowany=".$ta.");";

I zobacz co źle ;)

Opublikowano

Tak apropo to ' po nawiasie jest przypadkiem, bo sprawdzałem przez echo i przy kopiowaniu nie wywaliłem go. Widziałem, że wszystkie dane odczytuje ładnie. Zaraz dam edita i powiem czy działa ;)

Działa dzieki. W sumie już napisałem cały silnik gry, a się wyłożyłem na takiej rzeczy haha :D

Konto zostało pomyślnie aktywowane !

Opublikowano

@up

Udało ci się :D Może 1 myśl była inna, ale o tym też pomyślałem ;) W końcu bym doszedł ale na forum mogę liczyć na profesionalną pomoc oczywiście :D Dzięki. Do zamknięcia temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...