Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shaco dostał nerfa? Opłaca się go dalej brać?

polskahaha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nerfy Shaco dotyczyły jego pacynek, a konkretnie:

- zmniejszono czas jaki mogą istnieć z 90s do 60s (sejuani patch)

- zredukowano podstawowy dmg z pacynek do 35/50/65/80/95 z 35/55/75/95/115. (shyvana patch)

- zredukowano przelicznik pacynek z 0.25 do 0.20 (shyvana patch)

A kupić się go opłaca bo jest to jeden z najlepszych gankerów.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Tak, dostał nerfa na laleczki i to wszystko ale i tak wymiata jak zacznie nimi spamować w krzakach albo w jungli :P Opłaca się kupić gdyż jungla shaco jest prosta i szybka. Stawiasz 5 lalek(nie jestem pewien do końca) przy blue i idziesz na reda. 1:55 resp blue i reda a ty masz już blue i zaczynasz bić reda :D

Opublikowano

Tak, dostał nerfa na laleczki i to wszystko ale i tak wymiata jak zacznie nimi spamować w krzakach albo w jungli :P Opłaca się kupić gdyż jungla shaco jest prosta i szybka. Stawiasz 5 lalek(nie jestem pewien do końca) przy blue i idziesz na reda. 1:55 resp blue i reda a ty masz już blue i zaczynasz bić reda :D

Umiesz czytać? W poprzednim poscie jest dokładnie napisane że pacynki mogą istnieć 60s, więc jakim cudem chcesz postawić 5 na redzie?

Opublikowano

Kurde coś mi troche zbrzydł ten shaco mam do wydania 3150 jest jakaś postać która jest podobna do niego ? albo postać za 6100 ?

Opublikowano

shaco to najlepszy jungler z powodu tego ,że :

- praktycznie odrazu jest w stanie zdobyć 2 buffy

- dobre early ganki są w stanie przeważyć o wygranej

-w late COŚ robi chociaż większość mówi ,że jest juslez i w ogóle

- daje dużo radości z gry

lecz jest to najtrudniejsza postać do ogarnięcia w lidze.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Up masz + a polecasz mi jakiegoś innego junglera? Albo jakiegoś chempiona podobnego do shaco :P?

Jest od tego przypięty temat, ale maokai albo rammus to dobrzy junglerzy.

Opublikowano

Up jak już mi pomagasz to kto mordekaiser czy ramuss ?

Mordekaiser, jak zgarnie z 4 fragi w early. To jedzie każdego w Mid i Late game. Z ok.200-stoma AP ciśnie ostro. Ultujesz na AD Carry, i łatwo Pentę zgarnąć.

Opublikowano

Hmm, nie rób się Full AP, to po pierwsze, po drugie używaj takiej składanki.

Doran Shield

Sorcery

Wola starożytnych

Rylai

Warmog

Absycal Scepter

Force Nature

Sunrife, lub Zhonye.

Maksuj w E > Q > W.

Opublikowano

Jezeli chcesz grac akali to musisz zlozyc pod nia runy, bo inaczej zaczniesz robic nia dmg dopiero powyzej 6 lvla, a to o wiele za pozno.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Nie wiem czemu, ale Akali jak dla mnie ssie pałę chociaż była moją jedną z ulubionych postaci. Jak robiłem po ~500 AP to ładnie ciągła, a po nerfie kupa. Wracając do tematu. Kupuj Shaco ! Chociaż oni nie mogą znerfić innych postaci, tylko Shaco :( Ale Shaco ma najlepsze gangi po Ramusie co się równa zajebistości tej postaci. :)

he?

Opublikowano

Najlepszy jungler to i tak jest Lee Sin.Po nim dałbym Rammusa, i dopiero po nim Shaco.

Co do teamtu...opłaca się, nie znerfili go aż tak bardzo, a lalki w late game nie są za bardzo już potrzebne oprócz feara, a to on przecież ma!

W ogóle shaco uważam że jest tak w early dobry, do 35 minuty i trzeba do tego czasu już w pewnym sensie wygrać grę, bo później może być już za późno, nawet z dużym feedem...sam przegrałem tak kilka gier, ale człowiek na błędach się uczy...

Nevrast - Ramsey - Jinno

Zapraszam:)

Opublikowano

up@ Już nie będzie najlepszym junglerem.

btw.

Ten nerf shaco, to jest lowww. Bo co? Nie zrobisz już double spawna, a w poźniejszych fazach gry malo używasz laleczek.

actanie.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...