Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania - Pierwsza gra w Metin'a

Arazziel

Kogo Wybrać ?  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo Wybra? ?

• Ninja - Archer
      0
    • Ninja - Dagger
      8
    • Shura - WP
      22
    • Woj - Body
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od razu zaznaczę, że gram w Metina2 pierwszy raz;) Będę grac wraz z siostrą na PriV serwie, żeby exp był szybszy i aby nie było trudno i jakieś lepsze itemki ;)

Chciałbym się dowiedzieć jaka klasę wybrać ponieważ podoba mi się kilka, a że nie mam pojęcia, którymi gra się miło i przyjemnie więc proszę was o poradę ;)

Szukam czegoś i do PvP i Exp.

Najbardziej podoba mi się Archer i Dagger, ale z tego co czytałem na innych forach te klasy nie są zbyt dobre do expa i trudno się nimi expi na wyższych lvlach. Shura przypomina mi trochę FB z Cabal ;), a Woja poleciła mi moja siostra ;)

Proszę również o zagłosowanie w ankiecie ;)

Budowniczy
Opublikowano

po pierwsze radze ci graj na pl i wg nie zaczynaj na privach na pl nauczysz sie gry

oczywiscie polecam sure wp idealny do expa lub poczytaj poradniki ninja i exp na poli

wybierz sure wp moim zdaniem najlepszy do expa i wyśmienity do dt

Opublikowano

Polecam ci bodego na expa i metki spoko ogarnia metki szybciutko a do pvp mniaaam ;d Super ! Ja nim gram zawsze i wszędzie !

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

po pierwsze radze ci graj na pl i wg nie zaczynaj na privach na pl nauczysz sie gry

oczywiscie polecam sure wp idealny do expa lub poczytaj poradniki ninja i exp na poli

wybierz sure wp moim zdaniem najlepszy do expa i wyśmienity do dt

Nie mam czasu zbytnio na grę na PL dlatego tez właśnie priv. Moja siostra grała na PL więcj wie wszystko co jest potrzebne więc o poznanie gry się nie martwie :)

Polecam Ci Wojownika Body - przyjemny exp, bardzo dobre PVP, miła gra.

Powodzenia :)

Mała poprawka : Sura*

Czyli mam rozumieć, że przyjemny exp i bardzo dobre PVP to Sura ?:) Jaki dokładnie WP czy BM ?

Opublikowano

WP bardziej bym Ci polecał.

Ja preferuje Ninje Dagger, która wcale nie jest słaba do expa a w PvP jest bardzo dobra :-). Chociaż jak zaczynasz grę to polecam Wojownik Body :-)

jLRw2A6.png

Opublikowano

Nie mam czasu zbytnio na grę na PL dlatego tez właśnie priv. Moja siostra grała na PL więcj wie wszystko co jest potrzebne więc o poznanie gry się nie martwie :)

Czyli mam rozumieć, że przyjemny exp i bardzo dobre PVP to Sura ? :) Jaki dokładnie WP czy BM ?

Nie - zrobiłeś błąd w temacie - postać nie nazywa się Shura tylko Sura :).

Opublikowano

Nie zaczynaj ninja jesli nie masz pojecia o grze. Ninja jest to dosc ciezka postac. Moim zdaniem wybralem bym Bodego. Latwe expo latwy zarobek. Jedyny minus drogie eq ;)

Opublikowano

Nie wiem, może to ze mną jest coś nie tak, ale wydaje mi się, że w M2 nie ma klasy, którą trzeba ogarniać, nie okłamujmy się to nie jest WoW czy inne tego typu produkcje ;)

Na początek pogram i Wojem - Body i Surą - WP. Jeśli macie jakieś poradniki co do tych klas tzn. w jakie staty dodawać i jakie skille to byłbym wdzięczny. Sam kilka takowych znalazłem, ale nie mam 100% pewności czy są one napisane przez doświadczonego gracza czy może przez 12letniego dzieciaka, który po prostu chciałbyć fajny.

Opublikowano

ja polecam daggera do 30lvl dosyć wolny exp, ale 30-55 w v2 pająków na poli w kilka dni można nabić

w pvp dagger jest dobry od 65 i 75+

tanie eq i książki

a co do dropu i zarobku to w 100% polecam sure wp 35lvl (lub ewentualnie woja body, choć jest droższy)

czarowane ostrze i zbroja (w bodym aura i berek) + bojowiec + fms sr+20

i wtedy bijesz metiny na 30-35lvl w m2 lub na 40 na pustyni

i można jeszcze zrobić szamana smoka jako bufa

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Polecam woja body :) i surke wp ale sura wp jest dopiero dobra na wyższym lvl :) jeśli byś np chciał bm to pamiętaj że abs muszisz mieć no i dawać max inta . W woju bodym muszisz dać więcej w pż niż w siłe :)

Opublikowano

Sura WP - i te rozproszenie .. MRr.

Dobrze się gra , sam grałem na PLu surą wp i wbiłem 75 ;p

Przed rozpoczęciem gry poczytaj poradniki odnośnie tej klasy .

d113e6bd9c03f.png

Opublikowano

Jak pisałem w pierwszy poście będę grać na PriV serwie gdzie 100 lvl wbija się w 1-3h, więc co poniektórzy chyba nie czytali ze zrozumieniem ;). Padnie więc pytanie skoro tak szybko wbija się 100 lvl to dlaczego nie zrobię tych postaci co chce i nie ocenie, którą gra mi się lepiej ? Odpowiedź brzmi: Z reguły jak gram kilkoma postaciami naraz albo robię co chwile nowe to gra mi się nudzi i ją olewam dlatego wolałbym wybrać już jedną postać i nią grać.

Przed rozpoczęciem gry poczytaj poradniki odnośnie tej klasy .

Jeśli znasz jakieś dobre to proszę o linki tutaj lub na PW ;)

Opublikowano

Dokładnie na początek zacznij grać bodym, opanujesz grę wtedy bedziesz mógł rozpocząć grać inna postacią .

hx6hZ7.jpg

Opublikowano

Tak jak większość na początek zacznij grać Wojownikiem Bodym. Nauczysz się grać dobrze możesz przerzucić się na nie co trudniejszą postać jak np. Szaman czy też Ninja. Ale zrobisz jak uważasz :)

vrjY4x7.png
by Regman

Opublikowano

Cieszę się, że tak uczestniczycie w rozmowie w tym temacie, ale jak do tej pory nikt nie podał jakiegoś konkretnego poradnika dotyczącego Sury - WP czy Woja - Body ;)

Opublikowano

Cieszę się, że tak uczestniczycie w rozmowie w tym temacie, ale jak do tej pory nikt nie podał jakiegoś konkretnego poradnika dotyczącego Sury - WP czy Woja - Body ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/360645-spis-poradnikow-ktore-musisz-zobaczyc/

Opublikowano

Proponuję Woj Body, gdyż dzięki Niemu dobrze obeznasz grę i szybciej niż na innych postaciach, tym bardziej że zamierzasz na privie więc dodatek do tego pamiętaj woj body przede wszystkim jest do exp a woj mental do pvp, jak rozwiniesz dobrze woj body także mozesz wygrać nim pvp więc polecam woj body najlepiej sie gra jak na początek

Opublikowano

polecam surke jak priv pvp miodzio ropro gasi skille innych postaci a ze to priv to bd mial pewnie p to duzo % na zgaszenie

paluszkiem mozesz jebnac szycie co daje naprawde dobre dmg jak wejdzie szycie

ostrze daje pz więc expić bd ci miło

no i strach zmniejsza dmg az o 37%

1378747514-U216092.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...