Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z antywirem i programami antyszpiegowskimi.

FeFnusoowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj sobie oglądam filmik na YouTube i wchodzę na stronkę CTSG.(www.ctsg.pl) Gdy stronka mi się załadowała to nagle wyszukiwarka mi się zawiesiła... lecz to nie koniec. Udało mi się ją wyłączyć przy włączeniu to samo. Otwieram pulpit ... próbuję odświeżyć a tu się zacina, że to koniec. o.O Wyłączam komputer i włączam wszystko straasznie wolno się ładuje i patrze AVAST mi nie działa. Próbuję włączyć bez skutku... nie odpowiada. Patrzę... programy antyszpiegowskie też wyłączone. Próbuję włączyć a tu: File System Shield provider not found. WIE KTOŚ CO MI SIĘ DZIEJE Z KOMPUTEREM ? Może reinstal Avasta! zadziała ? Nie próbowałam chociaż może być też równie ważne inne wyjście. Pomóżcie bo boję się, że za chwilę załapię jakiegoś trojana czy jakiegoś innego szkodliwego robaczka.

Rynthym rynthym. :D

Opublikowano

Gratuluję takiego gównianego antywirusa ;). Tylko bezmyślnie pożera zasoby i nie chroni odpowiednio.

COMODO INTERNET SECURITY to jest prawdziwe zabezpieczenie przed niebezpiecznymi stronami.

jqeuR.png

Opublikowano

Poczytałam trochę o Avast! i mogę szczerze powiedzieć, że zachwyca się on większością pozytywnych ocen niż negatywnych. A o Twoim pierwszy raz słyszę. o.O

To posiada Firewall czy jak się zwie. O ile wiem to dałam mojej chrzestnej kompa do aktualizacji na oficjalny windows7 jednak nadal nie jestem przekonana co do tego, że mam oficjalny a nie chce mieć czarnego pulpitu itp...

Opublikowano

<facepalm> Avast jest przereklamowany skoro on chciał mi skasować pliki systemowe albo atakował pliki programów, ktore prosily o podanie danych do logowania ;). Comodo internet security to : antywirus , firewall , defense+ (kontrola zaufanych programów), sandbox(odpalanie niezaufanych aplikacji w wirtualnym systemie dzieki temu nie zakazisz systemu). Comodo nie jest tak znany bo twórcy nie reklamują go na prawo i lewo. Ja z własnego doświadczenia wiem, że nei warto kupować platnych pakietow czy tez instalowac avasta czy avire czy avg skoro comodo oferuje bogaty pakiet konkretnej ochrony. Dodatkowo jak go skonfiguruje na maksa to moge spac spokojnie bo zaden syf nie wejdzie ;).

jqeuR.png

Opublikowano

Gratuluję takiego gównianego antywirusa ;). Tylko bezmyślnie pożera zasoby i nie chroni odpowiednio.

COMODO INTERNET SECURITY to jest prawdziwe zabezpieczenie przed niebezpiecznymi stronami.

Ja mam avasta od czasu gdy zainstalowałem windowsa 7 i nie mam ani jednego wirusa :)

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

Ja mam avasta od czasu gdy zainstalowałem windowsa 7 i nie mam ani jednego wirusa

:)

Bo każdy wie kiedy udało Ci się go zainstalować...

Co do tematu.

Możesz puścić skanowanie. Jeśli się nie da włączyć avasta to spróbuj w trybie awaryjnym.

Możesz też utworzyć i bootować przy starcie systemu antywirusa z płyty

Osobiście korzystam z noda i nie narzekam

Opublikowano

Skanowania nie mogę użyć, ponieważ Avast! jest wyłączony jednak gdy chcę go włączyć on na to nie reaguje a na dodatek strasznie mi teraz muli komp gdzie wcześniej nawet na 1 sek się nie zawiesił.

Poda ktoś antyvirusa dzięki któremu mój komputer będzie bezpieczny i będę mogła w nocy spokojnie spać ? ;d

Opublikowano

no to spróbuj tego co napisałem dalej w poprzednim poście

Jeśli się nie da włączyć avasta to spróbuj w trybie awaryjnym.

Możesz też utworzyć i bootować przy starcie systemu antywirusa z płyty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...