Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q/Dyskusja] Karta Graficzna

Adek231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z wyborem karty graficznej (do kompa, dopiero chce kupić, narazie nic nie mam zamówionego), wybrałbym którąś z tych dwóch ale nie wiem którą:

1. MSI GeForce GTX 560 TI Hawk 1GB

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-560-ti-1gb-n560gtx-ti-hawk-399767/

2. MSi Radeon HD R6950 Twin Frozr III 2GB

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-hd-r6950-twin-frozr-iii-2gb-ddr5-256bit-pci-e-dualdvi-hdmi-2xdp-r6950-twin-frozr-iii-pe-oc-379568/

reszta sprzętu:

procek - I5 2500k

płyta - ASRock P67 Pro3 B3

obudowa - aerocool vs-9

dysk - 500GB WD blue SATA III

zasilacz - XFX 550w

ram - 2x Kingston HyperX 1600MHz DDR3

@która karta byłaby wydajniejsza w grach (wiecie o które pewnie chodzi ;p) chodzi mi o gre na full detalach na max rozdziałce ale z min 30 FPS (żeby chodziły płynnie bez zacinek)

czytałem dość dużo na temat tych obu kart ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi

dlatego też prosiłbym o podanie konkretnie którą kartę najlepiej wybrać do tego zestawu

@- czytałem że jeśli bym wziął radka to mogę zostawić ten zasilacz, ale jak hawka to 550w zmienić na 650w, czy na pewno bym wtedy musiał zmienić moc zasilacza? raczej wątpie że w kompie coś będę podkręcał chyba że po bardzo długim czasie może coś -@

Opublikowano

no to wezme radka

a tak ze sie spytam, ile bym musial wydac na plye glowna, ktora m@ a 2x pci-e 16x zebym mogl wlozyc dwie karty na croosfire?zebym tez nie musial w zestawie nic zmieniac, a zeby plytka byla dobra ale nie za drogq?

czy jest moze cos do radka.podobnego jak nvidia ma.psysx?

@ sorkq za.bledy itp. ale pisze. z komy a.nie jestem przyzwyczajony za bardzo do pisania na niej

Opublikowano

nie było mnie trochę, mały urlop ;]

trochę też poczytałem i chyba wezme hawka, zaciekawiło mnie to PhysX

ale mam pytanie, czy do tego zestawu z płytą MSI P67A-G45(B3) i 2 kartami (w przyszłości, narazie na SLI brak kasy, a jeszcze monitor trzeba kupic) hawk na SLI zasilacz XFX 750W starczy żeby wytrzymać podczas gry?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...