Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liceum Zmiana Nauczycielki

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o zmianę nauczyciela, jak to dokładnie w pokojowy sposób zrobić.

Razem z klasą męczymy się z matematyką, uczniowie wraz ze mną chodzimy na korepetycje do różnych osób i oceny za sprawdziany robią się coraz gorsze...

Nie obchodzi mnie wasza opinia o tym itp.

Oczekuję tylko co należy zrobić by zmienić nauczycielke?

Napisać coś takiego?

Do dyrekcji
? Liceum Ogólnokształcącego
w ?
Dotyczy zmiany nauczyciela ? .

Zwracam się z uprzejmą prośbą, o zmianę nauczyciela prowadzącego przedmiot ?, którym obecnie jest Pan(Pani) ? .

Prośbę swą motywuję tym, że kompetencje, predyspozycje osobiste obecnego nauczyciela sprawiają, że wielu uczniów nie jest w stanie opanować materiału przewidzianego programem nauczania. Ponadto zaburzone kontakty na płaszczyźnie nauczyciel - uczeń, z Panem(Paniom) ? powodują niezdrową atmosferę w klasie, która dodatkowo utrudnia zdobycie wiedzy i umiejętności przewidzianych w programie nauczania. Zmiana nauczyciela prowadzącego mogłaby zniwelować wszystkie problemy oraz poprawić samopoczucie obu stron.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. 

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Hmm myśmy to zrobili rozpierd** w klasie przez ponad tydzień nie dawaliśmy prowadzić zajęć :P Sprawa klasowa w sądzie była i się go pozbyliśmy :)

A co do twojego pytania

Myślę że prócz tego moglibyście jeszcze petycję zrobić, tak aby pod nią podpisała się większość osób z klasy i zanieść do dyrekcji.

Opublikowano

Ok, to że nasza klasa i tak robi rozjeb, ogólnie to ja mam na to wyjebane lecz jak nauczycielka od matmy nie ogarnia klasy to ja na tym tracę, ponieważ wolę zdobywać wiedzę i moim zdaniem korepetycje powinny pomóc mi utrwalić oraz dopełnić wiedzę a nie, bym chodził na nie 1 w tygodniu i uczył się tego samego od nowa...

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Zgłoś się do wychowawczyni, omówcie ten problem klasowo. Jeżeli większość głosów jest na TAK i piszesz petycję o zmianę nauczyciela oraz dostarczasz ową korespondencję pani dyrektor.

PS. Miałem podobną sprawę ;<

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

LOL ??

To trzeba się zacząć uczyć a nie płakać że zły nauczyciel tego nie zmienisz...

I tak za 1/2/3 lata kończysz to gimnazjum więc możesz to przeczekać nie rób dla niego jej problemu z jakimiś sądami -,-

Jak już mam ci pomóc to zmień szkołę ;)

A to cię jeszcze w przedszkolu po jajach smyrają?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

LOL ??

To trzeba się zacząć uczyć a nie płakać że zły nauczyciel tego nie zmienisz...

I tak za 1/2/3 lata kończysz to gimnazjum więc możesz to przeczekać nie rób dla niego jej problemu z jakimiś sądami -,-

Jak już mam ci pomóc to zmień szkołę ;)

To jest liceum, noobie.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Nie dasz rady zmienić nuczycielki chyba ,że by źle uczyła czy coś w tym stylu to wtedy cała klasa lub szkoła podpisuje się pod deklaracją żeby ją zamienili/zwolnili i dajecie to dyrektorowi

Regmannn

Opublikowano

Da rade. W mojej szkole jako powód dla zmiany

przeszło: "bo jest niska." xD

Opublikowano

1. Klasowe pismo prawdopodobnie nic nie da.

2. Poproście wychowawcę aby zebrał rodziców, oni mogą więcej niż Wy. Zdenerwowani rodzice są zdolni do wszystkiego, prawdopodobnie zostanie napisane pismo do dyrektora właśnie od nich.

3. Wszystko tak naprawdę zależy od możliwości szkoły, jeżeli mają nauczyciela, który w tym czasie ma okienko, bądź jest chętny się zamienić, to nie powinno być problemów.

4. Dodatkowo można wspomnieć o tym na zebraniu samorządu i wysłuchać co inni, doświadczeni uczniowie mają do powiedzenia.

Opublikowano

tak ja ci proponuje zebrać podpisy waszych rodziców no fakt może i jesteście pełnoletni niektórzy ale lepiej od rodz.

Najlepiej jeszcze to załatwić z wychowawcą jeśli jest za to się to przyda a jak przeciw to sobie musicie poradzić bez niego

jeśli dyrekcja wam odmówi to na najbliższym sprawdzianie niech cała klasa odda puste kartki itp

nie dajcie prowadzic zajeć az w końcu sama sama pójdzie

Opublikowano

myślisz że dyrektor weźmie na poważnie licealistów którzy walą takie byki w odmianie słów? na polskim też musicie miec nieciekawą sytuację :*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...