Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Całkowita blokada najnowszego unpackera!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedstawiam wam gotowe zabezpieczenie przed najnowszym unpackerem z elitepvpers.com

Blokada ta polega na dwóch czynnościach.

Pierwsza jest to zmiana nazw przycisków które sa używane w cliencie i w fileExtractorze.

Druga to zablokowanie odczytywania zawartości pliku Eix po to aby nie można było zobaczyć nazw przycisków.

Pierwsza czynność:

Aby zablokować FileExtractor należy wszystkie nazwy przycisków zastąpić innymi, wymyślonymi przez nas których nikt inny nie będzie znał.

Przykład: Przycisk d:/ymir work/ui/public/large_button_01.sub zamieniamy na d:/ymir work/ui/public/hanieznasznazwytrololo.sub .

Kiedy już to zostanie zrobione zmieniamy te nazwy przycisków w każdym pliku w którym występują oryginalne nazwy.

Po wykonaniu tej czynności nie będzie możliwe użycie jakiegokolwiek przycisku w fileExtractorze dzięki czemu stanie się on bezużyteczny.

Druga czynność:

Aby zablokować program stworzony przez Crank-a z elitepvpers.com należy zabezpieczyć plik Eix tym oto programem:

Download:

padło;D

Skan:

;>

Program jest zrobiony przezemnie,ale wykorzystałem kawałek source od bestshockera z elitepvpers.com.

Uruchamiamy program

Do opcji "użyj klucza" wpisujemy swoje 32 znakowe LZO w HEX. W przypadku niezmienionego jest to: B99EB0026F69810563989B2879181A0022B8B40464B26E1FAEEA1800A6F6FB1C

Funkcje Kodowanie Nie-Tak przeciągamy na prawą stronę i zostawiamy.

Klikamy zabezpiecz plik i wybieramy interesujący nas plik .eix.

Klikamy Start i czekamy.

Kiedy pojawi się napis: "Nazwapliku" został zabezpieczony pomyślnie znaczy że wszystko poszło ok.

Teraz program od Crank-a będzie pokazywał błąd przy próbie odczytania plików.

To już wszystko. Poradnik został stworzony przezemnie.

Kopiowanie na inne fora tylko z wspomnieniem że autorem jest Anonimowy vel Sekundo.

Edit* Dopisałem jak korzystać z funkcji "Użyj klucza" gdyż okazało się że nie dopisałem standardowego klucza odrazu w programie :P

Opublikowano

Aższ, prawie jakbym czytał chińskie znaczki. (estetyka do dupy)

Co więcej, trudno edytować post? No pewnie, trzeba napisać nowy temat.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Pisałem na szybko estetyke poprawie w najbliższym czasie. A nowy temat dlatego aby słowo "nietestowany" nie zniechęciło ludzi do stosowania tego pomysłu. Wszystko sprawdzone i działa.

Opublikowano

Po zabezpieczeniu wyskakuje taki błąd : D:/Documents and Setings\...\Pulpit\wynik.txt

Jak klikę ok to znów się to włącza i tak ciągle

Opublikowano

Zmieniając nazwy tych przycisków musisz w całym uiscript tez pozmieniac bo nic ci nie będzie działać w grze. Swoją drogą dobry nawet sposób ale można ten skrypt przerobic by od razu czytał z xml, nawet nie pokazywal gui.

sygna.png
Opublikowano

Mi to coś nie działa jeśli zabezpieczę plik locale_pl po jak włączam metin2 wyskakuje błąd że nie ma pliku locale_game.txt

Opublikowano

Człowieku nie podałeś zasady działania a jedynie jakiś nędzny filmik... Przerobie plik FileExtractor.py i tak samo będzie mi to wyglądać a normalny unpacker dalej będzie to rozpakowywał. A co do tego jak jest na m2m to jak nie podali sposobu to jak narazie to to co ja wymyśliłem jest jedynym dosyć skutecznym sposobem.. Chyba że udostępnisz ten sposób i tyle. W końcu forum jest od tego aby się dzielić a nie chwalić co potrafimy..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak się jeszcze wtrącę :> Zmiana nazw plików z buttonami nic nie da, bo raz - narobicie sobie roboty i musicie w uiscript zmieniać, a dwa - kod FileExtractora przeciez mogę zmodyfikować i pliki z buttonami sobie skopiować w dowolne miejsce, a w skrypcie podać ścieżkę i wtedy Twoje zabezpieczenie nic nie daje =P

Opublikowano

Ja bym dał tego fixxa (co jest na filmie) ale po co?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Bicz plis

pam, pam, pam.

uruchomię sobie innego loadera i wczytam skrypt?

Opublikowano

Jesteś zdrowy ? przecież nawet wpisuje proste polecenie import dbg i sie crashuje. Ludu święty.

nie jestem zdrowy.

mam zapalenie oskrzeli, katar byłem u lekarza przepisał antybiotyk (fromild) i ambrosol.

kurwa, już zapytać nie wolno.

• 1 rok później...
Opublikowano

Można reupload :)?

Nie wiem po co chcesz reupload do sposobu, który po 15 minutach od publikacji był wyśmiany przez osoby wypakowujące pliki clienta. Ranga górnik dla Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...