Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Stacja dysków nie czyta niektórych płyt.

WaLo :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Po zmianie systemu z XP na 7 niektórych płyt nie chce czytać stacja dysków najczęśćiej to 8,5gb.

Na xp wszystko dobrze chodziło.

Sterowniki wgrałem najnowsze jakie były dostępne na necie i nadal nic.

Stacja:

Writemaster SH-S182D

Opublikowano

Reklamuj albo kup nowy napęd, widocznie nadszedł kres lasera. Niedługo padnie całkiem

I nie SONY tylko SAMSUNG masz, sterowników do tego typu urządzeń nie ma to nie mów ze instalowałeś kiedy nie było co instalować.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jest tak zwany software. A z nazwą się jebłem.

To się stało wraz z instalacją systemu a napęd jest dobry.

Czekam na dalsze odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co to za stacja ale jeśli jakaś stara to kolegia miał to samo nie czytało mu niektórych płyt DVD++

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

No kurwa pisze przecież że czyta płyty 8.5gb tylko po zmianie na win 7 nie czyta niektórych a są one mi bardzo potrzebne.

Opublikowano

zamiast jęczeć i przeklinać przepnij sobie najpierw napęd na płycie albo podepnij na osobnej taśmie , pozmieniaj zworki z master na slave abo odwrotnie

w ostateczności aktualizacja firmware http://www.samsungod...ct_code=&os_no=

jak nowe sie nie sprawdzi szukaj starej wersji firmware

model ten miał od samego początku problemy z płytami DVD+R nie chciał za bardzo nagrywać i wywalał błędy ale i tak nagrywał

płytki nie czytane pod systemem czytał czasami jeśli startowało sie system z włożoną już płytką do napędu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wszystkie wersje fimware sprawdzałem i to samo. potem zobacze te taśmy i spróbuje odpalić sys razem z płytą.

narazie dzięki za info ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...