Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podróż do waypointów, MC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Piszę tutaj gdyż mam problem. Chciałbym was zapytać czy wie ktoś jak wykonać funkcje która wyślę gracza do danych współrzędnych. Współrzędne mam odczytane, pozostała mi tylko funkcja która zrobi aby postać poszła w te współrzędne, nie mam na to pomysłów więc jeśli ktoś wie jak to zrobić i mógłby się tym podzielić prosiłbym o pomoc. Tak samo jak mogę zrobić MC do tibii mając jedynie adres tego?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Jedyny działający bot do Gladiatusa 2015!!!

https://www.facebook.com/Gbot.vertek

Opublikowano

Masz swoje współrzędne wczytane i współrzędne celu? Przydało by się jeszcze twoją rotację odczytać, zrozumieć wartości rotacji etc. potem można się bawić w liczenie ctg i obrót za pomocą strzałek jeśli w tej grze sięużywa ich do skręcania... Dałem ci pomysł, wiedzę musisz sam wykorzystać.

Opublikowano

Tzn. wiele zależy od tego co chcesz zrobić, zgaduje że MC to skrót od minecraft. Więc załóżmy że spręca się "a" i "d" a idzie się do przodu "w". Więc musisz obmyśleć na jakiej zasadzie działa to.

x x x x x x x x x x x

x x x x t x x x x x x

x x x x x x x x x b x

x x o x x x x x x x x

Patrząc na rozrysowany schemat mamy zakładając że jesteś w punkcie o patrzysz się na punkt t a chcesz iść do punktu b musisz się obrócić w prawo o kąt tob. Żeby do tego dojść musisz potrafić wyciągnąć twoją rotacje, czyli to w którą stronę jesteś obrócony, a potem można obliczyć kąt na zasadzie liczenia w układzie współrzędnych kątu mięczy punktami. Czyli w tym przypadku to będzie chyba cosinus albo cotangens, nie pamiętam. I wyjdzie ci albo w stopniach albo w radianach. W zależności od tego jaką funkcję napiszezs na to. Następnie zakładając że rotacje wyciągniesz w postaci radianów, i cały obót o 360% to 2pi to 1pi to połowa obrotu. Musisz zapisać sobie liczbę pi w programie, następnie porównywać kąt między tobą patrzącym na północ i tobą patrzącym na cel z kątem tob. I jeśli ci wynik wyjdzie większy od pi to skręcasz w lewo, jeśli mniejszy to w prawo.

A jeśli już skręciłeś odpowiednio, (co naciśnięcie "a"/"d" sprawdzaj kąt ponownie) To poprostu wciskasz "w".

Prościej jak sądze się nie da. Oczywiście to jest sposób na to żeby postać przeszła w dane współrzędne jeśli chcesz zrobić teleport hacka to nie pomogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...