Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prośba] Build na Nasusa / offtank = solotop

AQQa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema gralem z kilkoma zajebistymi nasusami i kolesie miotali na solotopie. Chcialbym poprosic o doobry build osob ktore nim grali i ogarniali solotopa bijac przy tym masakrycznie i odgrywajac przy tym role tanka w TF. A wiec prosze o build i jak dodawac skille i jak powinny wygladac specjalizacje wlasnie pod nasusa zeby na rankedach nie lamic :P

Za pomoc Like i 5 w profilu. Prosze o pomoc. Nie odsylajcie do mobafire itp... Zeby nim miotac jak szatan z Q chyba i przy okazji ogarniac Team Fighty.

add.png

Opublikowano

Podstawa do full cdr czyli skladasz frozen heart, shurelia, buty oczywiscie albo mercury albo tabi, trinity(UWAGA! nigdy nie zaczynaj od sheena, bo sheen to gowno dla nasusa jako pierwszy item), jakis warmog/ frozen malet + atma i bedzie dobrze. Jezeli w przeciwnym teamie jest duzo AP to skladasz FON.

Nasus rozkreca sie dopiero w late wiec early to jedynie farma z Q, pamietaj, ze nasusa latwo kontrowac wiec latwej farmy mozesz nie miec ale jezeli juz bedziesz mial z 200cs'ow z Q to hity beda po 500 wchodzily, a to cdr da ci wpierdalanie tego 500dmg co ~3sec.]

Odrazu uprzedzam o idiotach z tego forum ktorzy graja na 1000 elo(bo mieli noob team i nie mogli wie wybic), ze beda cie wprowadzali w blad, ze shurelia i frozen to gowno na poczatek etc. takze jebaj ich, bo nikt inaczej nasusem nie gra, a jezeli gra inaczej to smierdzi :)

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

A moglbys jeszcze podac masteriesy i czy pod niego runki ad lub ap lepsze bo mam tylko takie :P

Aaaa i po polsku nazwy bo nie ogarniam co to shurelia :D a frozen to zapewne lodowe serce :P o maxowac Q a pozneij co i jak w poczatkowej fazie gry rozkladac skille? na solo zaczac od armora i 5 potek? czy co?

add.png

Opublikowano

Build rozkurwia system. Wyciągam na nim staty 30/6/15 itd

albo, jak mam ogarnięty Team to około 12/4/25.

http://solomid.net/guides.php?g=151

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Wlasnie o takich UP pisalem,

runow i masteries ci nie podam, bo nasusem gralem 2 razy w zyciu ale znam sie na nim, bo widze jak kto nim gra i z jakimi itemami kosi a z jakimi przegrywa.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Equ gralem na nim ale zbyt duzo to on z Q nie bije i jest dosc latwo do zabicia, nie znacie jakiegos profesjonalnego buildu? bo jak widzialem jak nasusy nakurwiaja to az mnie ciarki przechodzily...

add.png

Opublikowano

@Up

Biłeś chu**** bo nie nastackowałeś Q

Q stackujesz dobijając nim miniony. Za każdego dobitego miniona jest +3 do Q

@Top

Start itemy:

Cloth armor + 5 potek (VS AD), To gówienko od merców + 2 poty (vs AP) ew. tarcza dorana (Moar hp moar stej at lajn) można jeszcze buty +3 poty

Najlepiej pozbierać na butki 1 (jeżeli ich nie kupiliśmy, jeżeli kupiliśmy kupujemy na resy na przeciwnika) + Sheen

Buty 2

Trinity Force

no i dalej jedziemy zależnie od drugiego teamu ;]

Mastery o ile dobrze pamiętam miałem albo 21/0/9 albo 0/21/9

Summonery: Flash+TP albo Flash+ Exh (Bardziej proponuje to 1 :))

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

mialem 130 minionow to malo? ile mam ich naciachac? przeciez wiecej nie da rady.... na poczatku cooldown jest dlugi... a pozniej juz bardziej trzeba pomagac teamowi..

@edit i o co chodzi z tymi resami przeciwnika?

add.png

Opublikowano

trololo ty jesteś ślepy czy coś?

Nasusem jesteś na solo topie i DOBIJASZ MINIONY Z Q DO 20 MINUTY ŻEBY MIEĆ CONAJMNIEJ TO +200 DMG W Q co się stackuje z Sheenem dając 250% obrażeń...

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

Już był temat z buildami na Nasusa :D

Tam napisałem pod tanko-supporta i pod ad.

@Up

Nie trzeba do 20min.. wystarczy że umiesz lastować to w +10min już masz +240dmg w Q

A później to przy okazji pushowania / junglowania można Q stackować

Opublikowano

Equ gralem na nim ale zbyt duzo to on z Q nie bije i jest dosc latwo do zabicia, nie znacie jakiegos profesjonalnego buildu? bo jak widzialem jak nasusy nakurwiaja to az mnie ciarki przechodzily...

No to chujowo grałeś. Z q bije mocno, bo jego siła tkwi w stackowaniu. Jeśli się nie wyfarmisz to potem jesteś gównem. To JEST dobry build.

hahhaha moj wynik rankedu 2/8 O M G podajcie jakis build prosze...

Jeśli musisz prosić o build na forum [btw szukanie nie boli] to proszę cię, nie graj rankedów. Tylko spierdolisz grę innym.

btw zabij 80 minionów w 10 minut z tego 60 z q i powinno być ok. Ale lepiej, gdybyś miał więcej.

Opublikowano

Nasusa moc jest w Q i E stojac w kółeczku nawet tanka zdjemniesz na kilka hitow poniewaz obniza pancerz i m.resista co do buildu to jak dla mnie podstawa to jest trinity warmog i zalezy jak ad to thornmail a jesli ap to FON

Opublikowano

Omg.. nie rozumiesz że da się grać cały czas takim samym buildem..?

Jak w przeciwnym teamie grają sami AP to jak w buildzie ci pisze thornmail to go kupisz?

Składasz się pod sytuację.

np. Na solo masz GP to składasz się pod def i patrzysz kto jest feednięty na innych lane'ach i się pod nich składasz.

Polecam kupić kamień filozoficzny bo daje reg hp i many, i może być też sheen do dmg później np. trinity i warmog.

Opublikowano

Koles, dostales juz z 5 propozycji buildow i jeszcze zadnego nie wyjorzystales? Nawet link do poradnika ktos wyslal ;o Jezeli nadal nie potrafisz grac nasusem i buildu oraz masteries ogarnac to odpusc sobie, tetris czeka.

Opublikowano

Mi dobrze idzie z takim buildem:

Tabi Ninja

Warmog

Atma

Trinity

Dalej nie doszedlem ale kup cos na survi sytuacyjnie, z takim buildem kosze.

Opublikowano

Już był temat z buildami na Nasusa :D

Tam napisałem pod tanko-supporta i pod ad.

@Up

Nie trzeba do 20min.. wystarczy że umiesz lastować to w +10min już masz +240dmg w Q

A później to przy okazji pushowania / junglowania można Q stackować

Tak kurwa ,odrazu w 5.

Q jest za każde dobicie miniona gdy masz aktywowanego owego skilla.Z jego cd nie da się wyrobić w 10 min 240 dmg.

Co do autora tematu ,nie graj postaciami na rankedach ,jak nimi nie umiesz grać.

Opublikowano

Podam Ci jakim na rankedzie zrobiłem coś w stylu 24/4/25 (ogólnie zowniłem wtedy całą grę):

Zaczynałem od tarczy dorana, na solo topie.

Następnie poczekałem aż uzbierało mi się coś koło 1150, wzięło się to ze stackowania Q i 2 asyst (jungler oczywiście robił ganki albo mid).Kupiłem za to Kamień Filozoficzny i butki.

Następnie składałem buty Mercury i Warmoga.Nie zrobiłem recalla dopóki nie miałem co najmniej na pas.

Następnie pelerynę co daje bodajże 450 życia i 45 armora.Wtedy już jesteś bardziej tankowy.

Następnie sprzedałem tarczę dorana lub kamień kto co woli lecz ja zawsze wolę zostawić kamień gdyż się przydaję, składałem Całun Banshee.

Następnie Krwiopijec.No co? Jesteś już tankowy to czemu nie zrobić sobie większego lifesteala i trochę dmg?

Na sam koniec Warmoga, i właściwie sam już możesz wygrać tą grę, ale można też oczywiście kupić coś pod dmg, armora lub jeszcze coś pod magic resista, to już jest kto co woli.Polecam też Trinity, sprawdza się nieźle na Nasusa, jednak naistotniejszą rzeczą dla niego jest stackowanie Q.

Doran Shield -> Kamień Filozoficzny -> Mercury -> Warmog -> Peleryna -> Krwiopijec / Całun Banshee -> Warmog/Trinity

Runy miałem pod AD ponieważ nie mam pod tanka ale nie są konieczne moim zdaniem, masteriesy trochę w obronę i atak, później mogę dodać dokładniej jak bardzo Ci zależy ;)

Nevrast - Ramsey - Jinno

Zapraszam:)

Opublikowano

A CZEMU najpierw nie thrinity? bo slyszalem ze to dla niego wazne? ale skorzystam z buildu...

add.png

Opublikowano

Podałem Ci build pod full tanka.Prawda, Trinity dużo daje, ale moim zdaniem najlepszy itemek Nasusa to albo Warmog albo Krwiopijec.Owszem, możesz robić Trinity np. zamiast Warmoga czy Krwiopijca wcześniej, ale ten item troche trzeba pomimo wszystko trochę zbierać.Zresztą jak nie pograsz sam kilka razy, nie przekonasz się.Trinity może być ważne dla Nasusa z tego względu, że spowalnia przeciwnika gdy go uderzasz, i dzięki Blaskowi gdy uderzysz z Q ten dmg się powtórzy jeszcze raz.Wiadomo jeszcze trochę będzie szybciej bił, i raczej to wszystko.Warmog natomiast daje dużo hp i regenerację, jak jeszcze nafeeduję się Krwiopijec to Trinity jakoś bardzo potrzebne moim zdaniem nie jest, ale da się zrobić Nasusa też bardziej ofensywnie, mogę Ci podać build chociaż sam bym musiał sobie przypomnieć, ale tam się składa bodajże Trinity może nawet dwa razy, w każdym razie do tego buildu trzeba niezłego feeda a moim zdaniem Nasus najlepszy to jest właśnie pod off-tanka.

Ewentulanie można kupić jeszcze włócznię Atmy, trochę dmg z niej przyjdzie i krytyka, i w dodatku armora.

Nevrast - Ramsey - Jinno

Zapraszam:)

Opublikowano

Podałem Ci build pod full tanka.Prawda, Trinity dużo daje, ale moim zdaniem najlepszy itemek Nasusa to albo Warmog albo Krwiopijec.Owszem, możesz robić Trinity np. zamiast Warmoga czy Krwiopijca wcześniej, ale ten item troche trzeba pomimo wszystko trochę zbierać.Zresztą jak nie pograsz sam kilka razy, nie przekonasz się.Trinity może być ważne dla Nasusa z tego względu, że spowalnia przeciwnika gdy go uderzasz, i dzięki Blaskowi gdy uderzysz z Q ten dmg się powtórzy jeszcze raz.Wiadomo jeszcze trochę będzie szybciej bił, i raczej to wszystko.Warmog natomiast daje dużo hp i regenerację, jak jeszcze nafeeduję się Krwiopijec to Trinity jakoś bardzo potrzebne moim zdaniem nie jest, ale da się zrobić Nasusa też bardziej ofensywnie, mogę Ci podać build chociaż sam bym musiał sobie przypomnieć, ale tam się składa bodajże Trinity może nawet dwa razy, w każdym razie do tego buildu trzeba niezłego feeda a moim zdaniem Nasus najlepszy to jest właśnie pod off-tanka.

Ewentulanie można kupić jeszcze włócznię Atmy, trochę dmg z niej przyjdzie i krytyka, i w dodatku armora.

IE>Blood Na nasusie

Trinity jest niesamowitym itemem na nasusie ,ale warto rushować w Frozen Hearta dla Cd na Q.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...